Neler Yeni

Veterinerlik Mi Yazmalıyım Yoksa Mezuna Mı Kalmalıyım

Mert

80+ Silver
Mezun kararını kişi kendisi vermelidir. Çilesini o kişi çekecek çünkü. Zor bir karar.

majorw0w

80+ Silver
Veteriner hekimim hayvanlar ile aran var ise yazabilirsin. Kan tutuyor mu? İshal kusma gibi şeylerden tiksinir misin? Bunlar sor kendine. En az 5 sene okuyacaksin. Uludağ üniversitesi hazırlık ile 6 yıl. Çalışma alanları çok. Klinik açabilir maddi durumun var ise ya da devlette çalışabilirsin. İlaç firmalarında mezbahanelerde gıda firmalarında çalışabilirsin. Gerçekten çok zor bölüm. Yeni bir dil öğreneceksin. Büyükbaş mi pet mi buna da karar vermen gerekiyor. Klinik açtın diyelim cihazlar pahalı kırık ameliyatı yapman için cerrahide iyi olman lazım. Ekipmansiz yapamazsın. Özellikle pet hayvanları için olan cihazlar pahalı. Ben mezbahanede de çalıştım klinikte de. Önereceğim üniversiteler Ankara Elazığ Van bursa afyon. Buralarda kaliteli eğitim alabilirsin. Yaparım diyorsan mezuna kal hayat senin hayatın.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,193
İsim
Mustafa Enes Bulut
Veteriner hekimim hayvanlar ile aran var ise yazabilirsin. Kan tutuyor mu? İshal kusma gibi şeylerden tiksinir misin? Bunlar sor kendine. En az 5 sene okuyacaksin. Uludağ üniversitesi hazırlık ile 6 yıl. Çalışma alanları çok. Klinik açabilir maddi durumun var ise ya da devlette çalışabilirsin. İlaç firmalarında mezbahanelerde gıda firmalarında çalışabilirsin. Gerçekten çok zor bölüm. Yeni bir dil öğreneceksin. Büyükbaş mi pet mi buna da karar vermen gerekiyor. Klinik açtın diyelim cihazlar pahalı kırık ameliyatı yapman için cerrahide iyi olman lazım. Ekipmansiz yapamazsın. Özellikle pet hayvanları için olan cihazlar pahalı. Ben mezbahanede de çalıştım klinikte de. Önereceğim üniversiteler Ankara Elazığ Van bursa afyon. Buralarda kaliteli eğitim alabilirsin. Yaparım diyorsan mezuna kal hayat senin hayatın.
Kan tutması ishal falan iğreneceğim şeyler değil bunlar benim de yani siz veterinersiniz galiba anladığım kadarıyla önerir misiniz okumamı ben mezun senesini Bir sene daha çekmek istemiyorum Bir sene daha çalışmak çok zor olur gerçekten Bir de maaşları nasıl değişiyor mesela devlette çalışan bir veteriner ne kadar maaş alıyor veya başka bir yerde ilaç firmalarını mezbahanelerde çalışan veterinerler ne kadar maaş alıyor hiçbir fikrim yok ne de olsa ben bu işten geçimimi sağlayacağım

majorw0w

80+ Silver
Kan tutması ishal falan iğreneceğim şeyler değil bunlar benim de yani siz veterinersiniz galiba anladığım kadarıyla önerir misiniz okumamı ben mezun senesini Bir sene daha çekmek istemiyorum Bir sene daha çalışmak çok zor olur gerçekten Bir de maaşları nasıl değişiyor mesela devlette çalışan bir veteriner ne kadar maaş alıyor veya başka bir yerde ilaç firmalarını mezbahanelerde çalışan veterinerler ne kadar maaş alıyor hiçbir fikrim yok ne de olsa ben bu işten geçimimi sağlayacağım
Mezbahanelerde maaş asgari ücretten fazladır. Yeni mezun olduğun için yüksek ücret vermezler. Ocakta en son odanın belirlediği maaş ne 9 bin lira civarı idi. Devlette el emeği kontronörlük gibi ekstra ücret alabiliyorsun maaş 14 bin lira civarı oldu bunlar haricinde. 3 ayda bir sendika ödemesi var 700 lira. Okuması zor 5 sene sonra ne olur bilemem vebal almak istemem. Belki okulu uzatacaksin belli olmaz. Yl doktora yapıp akademisyen de olabilirsin tabi bu daha zor. Klinik açıp tutarsan 2 senede ev arabanı alabilirsin. Ama para için sırf yapılmaz severek yapacaksın.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,193
İsim
Mustafa Enes Bulut
Mezbahanelerde maaş asgari ücretten fazladır. Yeni mezun olduğun için yüksek ücret vermezler. Ocakta en son odanın belirlediği maaş ne 9 bin lira civarı idi. Devlette el emeği kontronörlük gibi ekstra ücret alabiliyorsun maaş 14 bin lira civarı oldu bunlar haricinde. 3 ayda bir sendika ödemesi var 700 lira. Okuması zor 5 sene sonra ne olur bilemem vebal almak istemem. Belki okulu uzatacaksin belli olmaz. Yl doktora yapıp akademisyen de olabilirsin tabi bu daha zor. Klinik açıp tutarsan 2 senede ev arabanı alabilirsin. Ama para için sırf yapılmaz severek yapacaksın.
Tabii ki öncelikle birisi zaten severek yaparsa mutlaka parası da olur amac severek yapmak
Mesaj otomatik birleştirildi:

İstediğin meslek veterinerlik değil ise yazma, hayatından kırk yıl gideceğine bir senen gitsin, otur çalış.
Ya istediğim meslekten kastı benim tam olarak istediğim bir şey yoktu zaten ben hedefim bir dis veya bir eczacılıktı ama olmadı veterinerlik bence olur diye düşünüyorum ben şahsen yani kendi veteriner olarak görebiliyorum nasıl diş eczacı olarak görebiliyorsan veterinerliğinde pek fark olmadığını düşünerek kendimi o statüsünde görebiliyorum buna bağlı olarak da yazma fikri geliyor aklından ancak ailemne der bilemiyorum

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,464
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Ya istediğim meslekten kastı benim tam olarak istediğim bir şey yoktu zaten ben hedefim bir dis veya bir eczacılıktı ama olmadı veterinerlik bence olur diye düşünüyorum ben şahsen yani kendi veteriner olarak görebiliyorum nasıl diş eczacı olarak görebiliyorsan veterinerliğinde pek fark olmadığını düşünerek kendimi o statüsünde görebiliyorum buna bağlı olarak da yazma fikri geliyor aklından ancak ailemne der bilemiyorum
Ailenle konuş, daha tercih dönemine var. Kararını iyi ver, aileninde yapacağın mesleğe karışmasına izin verme.

Syriux

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
287
İsim
Ahmet Cebeci
Şimdi 130.000 sıralama yaptım ben ama amacım en son 50.000 yapmaktı işte olmadı gece düşünüyordum 50 ile 60.000 arasında gelirse ne yaparım diye 130.000 geldi şimdi 130.000'de Çukurova veterinerlik var sizce Çukurova veterinerliğe mi gitmeliyim yoksa mezuna bırakıp Bir sene daha çalışıp diş hekimliği gibi bir şey mi kazanmalıyım eğer mevzuna bırakıp çalışırsam diş hekimliği kazanacağıma inanıyorum ancak bir sene benim için çok uzun geliyor Bir de veterinerliğin çalışma alanları neler atıyorum sadece veterinerlik kliniği açmak mı yoksa başka yerlerde de çalışabiliyorlar mı
seneye daha beter de olabilir bilemeyiz ben de 380 puan 60k bekliyordum 120k geldi yaz gitsin uğraşma

Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Ahmet Şanver
Diğer istediğiniz bölümler de zor ama veterinerlik bir başka. Şöyle ki diş hekimliğinde sadece insanla ilgileneceksiniz ancak veterinerlikte bir sürü hayvan, bu hayvanların iç dış organları, hastalıkları, tedavileri, ilaçları vs birden fazla konuya hakim olmak zorunda kalacaksınız. Bir tarafta tek canlı diğer tarafta birden fazla. Kullanılan dilde latince çoğunlukla. Sınavlarda sorumlu olduğun kitapların kalınlığı inanılmaz. Ben kendim 100 sayfa yerden çalışsam beziyordum, kardeşimin sorumlu olduğu yerleri görünce hiçbir şeymiş dedim. Diğer yandan sınavları hep sözlüydü, arada bir yazılı olurdu. Hâlâ öyle midir bilemem. Seçimde kolaylıklar diliyorum ama ülke şartlarını unutmayın. Okumak çokta farketmiyor bu zamanda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,465
Üyeler
164,848
Son üye
poe1enjoyer
Top Bottom