Neler Yeni

“VGA card is not supported by UEFI driver” hatası

ufukns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Ufuk Sezer
gaminggen'den sistem almıştım bugün geldi ekran kartını takıp sistemi çalıştırdığımda bu hatayı aldım. bu hata nedir? f2'ye basıp geçtim pc çalıştı. yapmam gereken bir şey var mı bu durumda?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
gaminggen'den sistem almıştım bugün geldi ekran kartını takıp sistemi çalıştırdığımda bu hatayı aldım. bu hata nedir? f2'ye basıp geçtim pc çalıştı. yapmam gereken bir şey var mı bu durumda?
Ekran kartını tekrardan çıkarıp tak bakalım hocam. BIOS sürümünü de kontrol edersen sevinirim. Aldığın sisteminin özelliklerini de yazar mısın? Sistemi yeni almışsın ekran kartın %100 UEFI desteklidir.

ufukns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Ufuk Sezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartını tekrardan çıkarıp tak bakalım hocam. BIOS sürümünü de kontrol edersen sevinirim. Aldığın sisteminin özelliklerini de yazar mısın? Sistemi yeni almışsın ekran kartın %100 UEFI desteklidir.
bu hata ne anlama geliyor ekran kartı çalışmıyor mu yani, ryzen 5 5600x,rx6700xt, asus b550mk
Mesaj otomatik birleştirildi:

bios güncel gözüküyor

bu sorun ekran kartına takılan güç kablolarıyla alakalı olabilir mi takmakta zorlanmıştım biraz

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
bu hata ne anlama geliyor ekran kartı çalışmıyor mu yani, ryzen 5 5600x,rx6700xt, asus b550mk

bios güncel gözüküyor
UEFI olarak algılamamış ekran kartını. GPU-Z adlı programı indirip ekran görüntüsü atar mısın?

ufukns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Ufuk Sezer
hemen atıyorum

UEFI olarak algılamamış ekran kartını. GPU-Z adlı programı indirip ekran görüntüsü atar mısın?
inşallah çözeriz

Ekler

• dd.PNG
    dd.PNG
    217.5 KB · Hit: 100

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
hemen atıyorum

inşallah çözeriz
UEFI aktif görünüyor. Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?

ufukns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Ufuk Sezer
UEFI aktif görünüyor. Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?
doğru attım mı emin değilim, bu arada ilgilendiğin için gerçekten çok teşekkürler.

Ekler

• dddd.PNG
    dddd.PNG
    57.2 KB · Hit: 61
  • fdfdfdf.PNG
    fdfdfdf.PNG
    23.2 KB · Hit: 73

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
doğru attım mı emin değilim, bu arada ilgilendiğin için gerçekten çok teşekkürler.
Bir sorun göremedim. BIOS'a girip F7 tuşu ile Advanced Mod'a geçip geçtikten sonra Boot sekmesine tıklayıp oradan CSM yazana basıp Launch CSM'i Disabled yapar mısın?

ufukns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Ufuk Sezer
Bir sorun göremedim. BIOS'a girip F7 tuşu ile Advanced Mod'a geçip geçtikten sonra Boot sekmesine tıklayıp oradan CSM yazana basıp Launch CSM'i Disabled yapar mısın?
yaptım hocam şimdi ne yapmam gerekiyor veya düzelip düzelmediğini nasıl anlarız.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
Tekrardan BIOS'a gir hocam. Sağ üstten Resize BAR yazanı Enabled yap. D.O.C.P açık değilse onu da Profile 1 olarak ayarla. Ondan sonra tekrardan gönder GPU-Z ekran görüntüsünü.

ufukns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Ufuk Sezer

Ekler

• fdfdfdfdsad.PNG
    fdfdfdfdsad.PNG
    91.9 KB · Hit: 26
Top Bottom