Neler Yeni

VGA girişini nasıl aktif edebilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Umut Özkan
Merhaba, geçtiğimiz hafta bir bilgisayar topladım ve ekran kartımda VGA girişi var. Bir hdmi bir de vga girişinden aynı anda iki ekran kullanmak istiyorum fakat hdmi dönüştürücü ile vga kabloyu hdmi girişine takarsam sıkıntı yok. VGA kabloyu vga girişine takarsam ise sıkıntı var. Monitörümdeki kablo takılı değil yazısı gidiyor, simsiyah bir ekran geliyor. Anakarttan mı aktif etmem gerekiyor yoksa bir driver mı indirmem gerekiyor maalesef anlayamadım. Ne yapabiliriz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Umut Özkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows'dan aktif edebiliyorsunuz. Büyük ihtimal o monitör kapalıdır.
Denedim fakat şöyle bir şey oldu. Yinele tuşuna basınca hdmi monitörüm, vga monitörümün çözünürlüğüne düştü. Demekki bilgisayar bga monitörümü görüyor fakat herhangi bir şekilde görüntü gelmiyor vga'ya

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Denedim fakat şöyle bir şey oldu. Yinele tuşuna basınca hdmi monitörüm, vga monitörümün çözünürlüğüne düştü. Demekki bilgisayar bga monitörümü görüyor fakat herhangi bir şekilde görüntü gelmiyor vga'ya
Yinele yerine Uzat'ı deneyin. Belki böyle çözülebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Umut Özkan
Yinele yerine Uzat'ı deneyin. Belki böyle çözülebilir.
1611827716767.png

Uzat diyince 2. monitörüm geldi ama hala görüntü yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki birincil monitörün çözünürlüğü yükseltilemiyor mu?
1920x1080 çıkabildiği son çözünürlük

Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Umut Özkan
Kabloda veya ekran kartının VGA girişinde bir sıkıntı olabilir mi? Bana bir seçenek gibi geldi.
Bu ekran kartını farklı bir işlemci ve anakart ile kullanıyordum eskiden. Sorunsuz bir şekilde kullanıyordum çift monitörü. Yeni ekipmanlara geçince böyle oldu maalesef

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Bu ekran kartını farklı bir işlemci ve anakart ile kullanıyordum eskiden. Sorunsuz bir şekilde kullanıyordum çift monitörü. Yeni ekipmanlara geçince böyle oldu maalesef
Uzat diyince ayarlarla biraz oynamayı deneyin. 2. monitörü "tanımla" da bir yapmayı deneyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Umut Özkan
Uzat diyince ayarlarla biraz oynamayı deneyin. 2. monitörü "tanımla" da bir yapmayı deneyin.
Kurcalanabilecek tüm ayarları kurcaladım :) Ayarlarda 2. monitör gözükürken Radeon ayarlarında gözükmüyor. Ayarları açıp kapatınca ikince ekran da gidiyor. Sadece uzat tuşuna bastıktan sonra bir süre 2. ekran kalıyor ayarlarda

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Kurcalanabilecek tüm ayarları kurcaladım :) Ayarlarda 2. monitör gözükürken Radeon ayarlarında gözükmüyor. Ayarları açıp kapatınca ikince ekran da gidiyor. Sadece uzat tuşuna bastıktan sonra bir süre 2. ekran kalıyor ayarlarda

Buraya bir bakın hocam. Belki yardımcı olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Umut Özkan

Buraya bir bakın hocam. Belki yardımcı olabilir.
1611828737451.png

Dediğiniz yerde de sorunumu bulamadım maalesef. Aygıt yöneticisinde 3 tane driver yok. Onlardan kaynaklanıyor olabilir mi acaba?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,594
Üyeler
165,850
Son üye
OmrYlmzz
Top Bottom