TheMightyKAC
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Kutay AC
- Bütçe
- 23000
Foruma yeni katıldığım için öncelikle ilk mesajımda herkese merhaba demek istiyorum. Yeni sistem satın almayı düşünüyorum ve 2-3 gündür hem burayı hem de diğer forumları sık sık takip ediyorum. Hafta başında PCH Hero düşünüyordum ama daha sonra VICTOR buralarda gözüme çok çarptı ve açıkçası uzun süreli olarak, 5-6 sene ufak tefek güncellemelerle beni götürecek bir sistem olduğunu düşündüm. Orjinal hali 22k iken, tek tek toplamaya kalktığımda 27k civarına denk geldiğini görünce daha da ısındım sisteme. Aşağakı şekilde güncellemeler yaptım. Toplamda 22638 TL'ye denk geliyor.
i5 12400F
Asus PRIME B660M-K D4
Pny XLR8 Epic-X RGB 16 GB (2x8) DDR4 3600 MHz CL18
Gigabyte RTX 3070 TI GAMING OC 8GB
Silicon Power 512 GB M.2 PCI-Express 3.0 SSD
Lian Li Lancool 205
FSP GSM Lite PRO HGS-750M 750 W
Aklıma takılan bazı sorular ve düşünceleri sizinle paylaşmak istiyorum ve fikirlerinizi merak ediyorum.
1) Rx 6800xt yerine her ne kadar performans olarak muadili gibi durmasana RTX 3070 TI seçme konusunda ne düşünüyorsunuz? Evet 6800xt daha perfomanslı olabilir ancak benim düşünceme göre olası oluşabilecek AMD hatalarıyla uğraşmak istemiyorum. Sizce doğru mu düşünüyorum?
2) Gigabyte marka ekran kartının herhangi bir dezavantajı mevcut mu? Bilinen sorunları vs var mı?
3) Burada anakartın PCIe4 desteği olduğundan 1-2 ay içerisinde 1TB PCIe 4 M2 ile sistemi desteklemeyi ve işlemciye soğutucu güncellemesi düşünüyorum.
4) Anakartın BIOS Flashback düğmesi olmaması beni düşündürüyor. Sizce o kadar önemli bir özellik mi?
Benim gözden kaçırdığım ve sizin herhangi bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim bilgi paylaşan herkese
i5 12400F
Asus PRIME B660M-K D4
Pny XLR8 Epic-X RGB 16 GB (2x8) DDR4 3600 MHz CL18
Gigabyte RTX 3070 TI GAMING OC 8GB
Silicon Power 512 GB M.2 PCI-Express 3.0 SSD
Lian Li Lancool 205
FSP GSM Lite PRO HGS-750M 750 W
Aklıma takılan bazı sorular ve düşünceleri sizinle paylaşmak istiyorum ve fikirlerinizi merak ediyorum.
1) Rx 6800xt yerine her ne kadar performans olarak muadili gibi durmasana RTX 3070 TI seçme konusunda ne düşünüyorsunuz? Evet 6800xt daha perfomanslı olabilir ancak benim düşünceme göre olası oluşabilecek AMD hatalarıyla uğraşmak istemiyorum. Sizce doğru mu düşünüyorum?
2) Gigabyte marka ekran kartının herhangi bir dezavantajı mevcut mu? Bilinen sorunları vs var mı?
3) Burada anakartın PCIe4 desteği olduğundan 1-2 ay içerisinde 1TB PCIe 4 M2 ile sistemi desteklemeyi ve işlemciye soğutucu güncellemesi düşünüyorum.
4) Anakartın BIOS Flashback düğmesi olmaması beni düşündürüyor. Sizce o kadar önemli bir özellik mi?
Benim gözden kaçırdığım ve sizin herhangi bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim bilgi paylaşan herkese