Benchmark ve stres testlerinin aynı şey olmadığını biliyorum. OCCT testi ağır bir test evet ve bundada 77 derece yakınlarında olduğunu söylüyorsunuz. Bir r23 testi yapıp sonuçları paylaşın ona göre çözüm önerebilirim.Hocam bildiğim kadarıyla cinebench r 23 testi stress testi değil. Benchmark testi. OCCT ile yaptığım CPU stress testinda ki araştırdığım kadarıyla en ağır testlerden bı tanesi. Laptop standda değilken 80 dereceyi geçmiyor. Kaldırdığımda ise 76-77 dereceleri gecmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir kes 84 dereceyi gördüm tek
Mesaj otomatik birleştirildi:
Cinebench testinide yapayım
80 derecelerde geziyorduBenchmark ve stres testlerinin aynı şey olmadığını biliyorum. OCCT testi ağır bir test evet ve bundada 77 derece yakınlarında olduğunu söylüyorsunuz. Bir r23 testi yapıp sonuçları paylaşın ona göre çözüm önerebilirim.
kaç watt çekti max ?.
60kaç watt çekti max ?.
Zaten power limkt konduğunu biliyorum. Throttlestop programı yerine quickcpu ve ryzen master programları varmış AMD işlemciler içinBu ss Lenovo cihazındaki Amd Ryzen 7 7840hs işlemciye ait r23 testi sonucu. Arada yaklaşık 2k puan farkı var ve burdan net bir şekilde power limit konduğunu doğrulamış olduk. Çözüm olarak ise ThrottleStop programı sistemde çalışmadığı için power limiti kaldırabileceğimizi sanmıyorum. r23 testindeki amaç diğer cihazlarla olan puanı karşılaştırıp power limit konduğunu doğrulamaktı ve doğruladıkta.
Alıntıyı görüntüle
O tarz programların çalışma mekanizmasını tam olarak bilmiyorum ondan yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum. Ben burda sadece power limit olduğunu doğrulamak adına konuştum çünkü elimizde net bir cevap yoktu. İntel işlemcili victusunuz olsaydı kaldırılabilirdi ThrottleStop programından. Forumda bazı arkadaşlar ısrarla victusu önerip duruyordu ve ellerinde hiçbir kanıt olmadan cihazı savunuyorlardı onlarada cevap olsun yukarıdaki lenovo cihaza ait r23 testi ve victus cihaza ait r23 testi.Zaten power limkt konduğunu biliyorum. Throttlestop programı yerine quickcpu ve ryzen master programları varmış AMD işlemciler için
Tabi ama ben baya ucuza almıştım yeni yıl indiriminde 33 bin lira gibi bir fiyata 1tb ve 32 GB ramli modeliniO tarz programların çalışma mekanizmasını tam olarak bilmiyorum ondan yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum. Ben burda sadece power limit olduğunu doğrulamak adına konuştum çünkü elimizde net bir cevap yoktu. İntel işlemcili victusunuz olsaydı kaldırılabilirdi ThrottleStop programından. Forumda bazı arkadaşlar ısrarla victusu önerip duruyordu ve ellerinde hiçbir kanıt olmadan cihazı savunuyorlardı onlarada cevap olsun yukarıdaki lenovo cihaza ait r23 testi ve victus cihaza ait r23 testi.
Keşke diğer cihazlarada baksaydınız öyle araştırıp alsaydınız ama artık olan olmuş yapabilecek bir şey yok. Teşekkürler victusdaki power limit olayını doğrulamamda yardımcı olduğunuz için quickcpu tarzı uygulamaların mekanizmasını araştırıp öyle power limiti kaldırılabiliyorsa kaldırmanızı öneririm onun dışında.Tabi ama ben baya ucuza almıştım yeni yıl indiriminde 33 bin lira gibi bir fiyata 1tb ve 32 GB ramli modelini
Malesef ki bütçem maksimum bu kadar el veriyordu daha pahalıya 4050 gibi kartlar almak da istemiyordum. İşlemciden biraz düşük performans ama ekran kartı güçlü bir sistem daha mantıklı idi. Ama alan arkadaşlar bunu bilerek alsinlarKeşke diğer cihazlarada baksaydınız öyle araştırıp alsaydınız ama artık olan olmuş yapabilecek bir şey yok. Teşekkürler victusdaki power limit olayını doğrulamamda yardımcı olduğunuz için quickcpu tarzı uygulamaların mekanizmasını araştırıp öyle power limiti kaldırılabiliyorsa kaldırmanızı öneririm onun dışında.
4050 ve 4060 arasında ( abartılacak kadar) bir fark olduğunu düşünmüyorum acer nitronun 4050 versiyonuna baksaydınız daha iyi olurdu.Malesef ki bütçem maksimum bu kadar el veriyordu daha pahalıya 4050 gibi kartlar almak da istemiyordum. İşlemciden biraz düşük performans ama ekran kartı güçlü bir sistem daha mantıklı idi. Ama alan arkadaşlar bunu bilerek alsinlar
Yani 8gb vram nerdeyse yetmez iken 6 GB vram biraz4050 ve 4060 arasında ( abartılacak kadar) bir fark olduğunu düşünmüyorum acer nitronun 4050 versiyonuna baksaydınız daha iyi olurdu.
Tabi vram konusuda önemli. Ama limitli bir cihaz alacağıma az bekler bütçeyi 2-3k arttırır indirim kovalar 4060 acer nitro, lenovo loq bakardım hocam.Yani 8gb vram nerdeyse yetmez iken 6 GB vram biraz