Yardım Video Scheduler İnternal Error mavi ekran hatası

Atech

80+
Reaksiyon skoru
38
Her şey 2 hafta önce başladı, Windows güncellemesi sonrası (10 kullanıyorum) bilgisayarımı açtığımda 5 dakika içerisinde bu mavi ekranı aldım:

WhatsApp Image 2021-03-12 at 16.29.31.jpeg

Defalarca kez yeniden başlasa da aynı şey olup durdu, Mavi ekran vermese de bilgisayar kitlendi, power tuşundan kapatmak zorunda kaldım. Bilgisayarı güvenli modda başlatıp aygıt yöneticisinden ekran kartımı devre dışı bırakınca bilgisayar normal haline döndü. Driver Easy kullanarak tüm driverları güncelledim (Ekran kartının güncellemesine dokunmadı zaten en günceli.) Daha sonra CMD kullanarak bu işlemi yaptım :

Screenshot_1.png

Bilgisayarı yeniden başlattım yaklaşık 1 saat kadar tarama yaptı. Daha sonra fixed aşamasına geçti ve bilgisayarımı başlattı. Taramadan da bu sonucu aldım :

resim_2021-03-12_182143.png

Windows'un kendi sahip olduğu defender, 3. parti Malwarebytes ve adwCleaner kullanarak bilgisayarı taradım, bulduklarını sildiler. Daha sonrasında ekran kartımı tekrar aktif edip kullandım ve bir sorun çıkmadı. Ta ki bu sabaha kadar. Yine bir güncelleme sonrası bilgisayarımı açtığımda yine aynı tablo. Aynı yaptığım adımları tekrar yaptım ama bu sefer yemedi. Şu an bilgisayarımı ekran kartım deaktif şekilde kullanıyorum. Aktif olduğu zaman 3 dakika içerisinde çöküyor. Güncellemeyi kaldırmayı denemedim ama zaten kalıcı çözümü bu değil, bilgisayarımı kullanmam için bundan sonra hiç güncelleme almayacak mıyım ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Driver easy? Ekrankartı sürücüsünü de onla yüklemişsindir herhalde. Vazgeç derim o programlardan. Ekran akrtı sürücüsünü ddu ile silip tekrar lkurmak en mantıklı fikir olacaktır şu aşamada.

Aynı sorun bende de var. Ekran kartımı sökmek durumunda kaldım. Minidump dosyasını da paylaştım konumda ama yardımcı olan olmadı. Minidump ile analiz yapmayı bilen kişi sayısı az maalesef oysa tüm hatalar görülüyor ordan.

DDU ile kaldırıp yüklediğim de dediğin gibi çökmeye başlıyordu. Sanırım ekran kartlarımız bozulmuş.

Driver easy? Ekrankartı sürücüsünü de onla yüklemişsindir herhalde. Vazgeç derim o programlardan. Ekran akrtı sürücüsünü ddu ile silip tekrar lkurmak en mantıklı fikir olacaktır şu aşamada.
Ekran kartının sürücüsünü nvidia'nın kendi sitesinden bulup kurdum. Sadece diğer her şeyi Driver Easy kurdu. Ayrıca neden böyle dediğini merak ettim çevremde çoğu kişi bu programı önerdi.

Aynı sorun bende de var. Ekran kartımı sökmek durumunda kaldım. Minidump dosyasını da paylaştım konumda ama yardımcı olan olmadı. Minidump ile analiz yapmayı bilen kişi sayısı az maalesef oysa tüm hatalar görülüyor ordan.

DDU ile kaldırıp yüklediğim de dediğin gibi çökmeye başlıyordu. Sanırım ekran kartlarımız bozulmuş.
Ekran kartımın bozuk olduğunu sanmıyorum. Güvenli modda DDU ile güncel sürücüyü kaldırdırıp bilgisayarımı yeniden başlattığımda 2016 tarihli bir sürücüyü yüklüyor bilgisayar. O sürücü ile sorun olmadan kullanıyorum bilgisayarımı. Sadece programlarda ya da oyunlarda ekran kartınızı güncelleyin uyarısı veriyor. Ne zaman ki güncel sürücüyü kuruyorum o zaman dananın kuyruğu kopuyor. Bilgisayarımın içini açtım güzelce temizledim. Ekran kartında kararma, şişme ya da farklı bir deformasyon bulunmuyor. Şu an için deaktif bir şekilde kullanıyorum. Henüz bir çözüm bulamadım.

Ekran kartının sürücüsünü nvidia'nın kendi sitesinden bulup kurdum. Sadece diğer her şeyi Driver Easy kurdu. Ayrıca neden böyle dediğini merak ettim çevremde çoğu kişi bu programı önerdi.

Ekran kartımın bozuk olduğunu sanmıyorum. Güvenli modda DDU ile güncel sürücüyü kaldırdırıp bilgisayarımı yeniden başlattığımda 2016 tarihli bir sürücüyü yüklüyor bilgisayar. O sürücü ile sorun olmadan kullanıyorum bilgisayarımı. Sadece programlarda ya da oyunlarda ekran kartınızı güncelleyin uyarısı veriyor. Ne zaman ki güncel sürücüyü kuruyorum o zaman dananın kuyruğu kopuyor. Bilgisayarımın içini açtım güzelce temizledim. Ekran kartında kararma, şişme ya da farklı bir deformasyon bulunmuyor. Şu an için deaktif bir şekilde kullanıyorum. Henüz bir çözüm bulamadım.
Benim sorunum sizinkinden biraz daha farklı. Ben sadece sürücüsüz kullanabiliyorum ekran kartımı ki öyle de sıradan bir görüntü bağdaştırıcısı olarak gözüküyor 0 performansla. GTX 560 Ti modelini kullanıyordum bende.

Benim sorunum sizinkinden biraz daha farklı. Ben sadece sürücüsüz kullanabiliyorum ekran kartımı ki öyle de sıradan bir görüntü bağdaştırıcısı olarak gözüküyor 0 performansla. GTX 560 Ti modelini kullanıyordum bende.

Benim sorunum anladım ki yazılımsaldı, Kasayı açtım, temizliğini yaptım, termal macunları yeniledim daha sonra sıfırdan bir format attım bilgisayara. Sürücüleri tek tek elimle kurdum. 1 gün kadar oldu mavi ekran ya da kitlenme gibi bir hata ile karşılaşmadım.

Benim sorunum anladım ki yazılımsaldı, Kasayı açtım, temizliğini yaptım, termal macunları yeniledim daha sonra sıfırdan bir format attım bilgisayara. Sürücüleri tek tek elimle kurdum. 1 gün kadar oldu mavi ekran ya da kitlenme gibi bir hata ile karşılaşmadım.
Umarım karşılaşmazsınız bir daha. Ben de benim 560 Ti'yi emekliye ayırdım.

hocam

video scheduler internal error hatayı alıyorum bende ekran kartım 1660 ti gaming x ne yapmam gerek yardımcı olur musunz?​

hocam

video scheduler internal error hatayı alıyorum bende ekran kartım 1660 ti gaming x ne yapmam gerek yardımcı olur musunz?​

agacım valla ben o sorunu ne kadar çözmeye çalışsam da yine karşıma çıktı. En son ekran kartımı aygıt yöneticisnden kapatıp entegre ile devam ettim. O mavi ekrandan pek kurtuluş yok gibi. yeni sistem topladım üstüne de ancak kurtuldum mavi ekrandan :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,977
Üyeler
190,672
Son üye
Chace
Geri