Neler Yeni

[VİDEO] Sıvı Soğutmadan Gelen Ses Normal mi?

hakanbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Hakan AKKAYA
Selamlar,

H150i sıvı soğutmaya ve 5900x işlemciye sahibim. Çok uzun zamandır yüksek sıcaklık sorunu yaşıyorum. Az önce artık yüksek fan sesinden gına geldi. Kasanın camını çıkardım. Sıvı soğutmanın fanlarını durdurdum. Pompayı kapatamıyorum sadece en düşük dereceye alabiliyorum, onu da minimuma aldım. Arkadaş, maksimum devirde çalışan fanlar ile 60 derece boşta(tarayıcı, video, basit programlar) olan işlemci şu an 67 derecelerde. O kadar gürültü, 2400 rpm 3 tane fan sadece 7 derece mi etki ediyor anlamadım. Daha 2 gün önce de termal macun sürdüm, 1 derece bile etki etmedi. İllallah ettim bu sorundan. İşlemci mi sıkıntılı, sıvı soğutma mı anlamadım. Bilen, fikri olan biri varsa artık Allah rızası için bişey desin.

Yaklaşık 15 dakikadır videodaki gibi kasa açık ve fanlar çalışmıyor. Afterburner da sonuç bu şekilde. Fanları son seviyeye alınca gerçekten yüksek sesli çalışıyor. Fakat o kadar yüksek sesin soğutmaya etkisi sadece 5-6 derece.

1730760501409.png

1730760549385.png

1730760434599.png

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Deniz Bey
Montaj yapıldıktan sonra iyiydi sonra durduk yere böyle mi olmaya başladı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Radyatör fanları çalışmadığı halde bu ses çıkması tuhaf pompa sıkıntılı gibi geldi bana nedense,kaç aylık sıvı soğutma garantisi devam ediyor mu

hakanbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Hakan AKKAYA
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Montaj yapıldıktan sonra iyiydi sonra durduk yere böyle mi olmaya başladı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Radyatör fanları çalışmadığı halde bu ses çıkması tuhaf pompa sıkıntılı gibi geldi bana nedense,kaç aylık sıvı soğutma garantisi devam ediyor mu
Normalde sıvı soğutmam buydu:

Benzer sorun vardı. Bi doküman hazırlayıp servise gönderdim. Doküman: https://www.hakanakkaya.net/sivi-sogutma/

Başka ürünle değişim yaptılar. Videoda gözüken ve konuya yazdığım sıvı soğutmayı verdiler. Aynı sorun devam ediyor. Çok uzun zamandır böyle, hiç düşük sıcaklıkları göremedim.

Top Bottom