1ms GTG ile 1 MS MPRT monitörü aynı anda karşılaştırdın mı ?
İkisi de pazarlamadan ibaret. Yanlış anlama derdim sırf karşı çıkmak değil de doğrusunu göstermek. İndirim konusu için teşekkürler.
Olay şöyle: bu 1MS GTG dedikleri değer monitörün pikselinin "belli" bir parlaklıktan ve renkten başka "belli" bir parlaklığa ve renge geçişindeki "EN İYİ" süre. Yani ne ortalaması, ne de tüm parlakliklar ve renkler için DEĞİL.
Örneğin, 1ms gtg olan bir monitörün toplam tepki süresinin ortalaması 20ms de 10ms de olabilir. Dolayısıyla bu değere bakarak karşılaştırma yapamazsın.
MPRT 1MS, 0.5 MS yazıkları da pazarlama çünkü bunu açınca çoğu giriş seviye monitör göremeyeceğiniz kadar karanlık olur. Bundan da öte crosstalk dedikleri çift resimler oluşur. Bu özelliği kullanmak için iyi bir monitor lazım. Yani bu fiyatlarda imkansız.
Ben Viewsonic'e alt model dedim ama tepki süresinden dolayı değil. AOC rekabetçi oyuncular için hem yeterince hızlı, hem de görüntü anlamında Viewsonic'ten çok daha iyi. Çünkü 1) geniş renk gamutu destekliyor 2) custom arka aydinlatmadan dolayı 1300-1400:1 gibi IPS için mükemmel kontrast değerlerine ulaşiyor 3) parlaklık olarak 400 nit civarında geziyor.
Edit: LG 850 modeli ile 60 modelini karıştırdım. Benzer monitorlerse o da AOC'dan alt seviye. Değilse bilmiyorum.