2 farklı panelin 2 farklı değerlerinden bahsediyorsun şuan.
Olay sadece kalibrasyon veya üreticilerin yazdığı değerlerde bitmiyor.
Çünkü panel değişimine gittiler. 2019 model olan çok daha iyidi.
Hardwareunboxed (Monitorsunboxed)'ın attığin videosunu çoktan izledim. Adamlar benim söylediğimi söylüyor zaten. Attığin link ile çelişiyorsun???
Kaç tane videolarında 1080P giriş seviye monitör olarak G2SP'den şaşmayın dediler.
İllaki tüm detaylarını yazdıracaksın işim var. G2U'lar Boe/Panda LC238LF1F Oxide-TFT panel. Bahsettiğim G2SP de onun yeni modeli LF4F a-Si TFT. G2U'lar panelden, G2SP'ler kaliteli custom backlightdan dolayı yüksek kontrast değerini görüyorlar. Bu yüzden siyahlar Viewsonic'ten çok saha iyi.
Her iki panel de WCG panel. Yani gamut olarak da Viewsonic'ten daha iyiler. Yani daha canlı renkler sunarlar.
Her iki AOC da daha yüksek parlaklığa sahip.
Neyden bahsettiğimi biliyorum.
Bir AOC ile bir LG yanyana geldiğinde AOC çok daha kötü görüntüye sahipti.
Yav arkadaş, markya göre değil modele göre değişir o. Yıl 2023 bunu anlatmama gerek var mı?
Sana en başta 3 adet kullandığımı söyledim.
Ben kullanıcı olarak gözüme düzgün geleni alırım.
Renk olsun, hız olsun, parlaklık olsun
Değilse muhtemelen ben körüm. Doktora gitmem lazım.
Evet doktora gitmen lazım. Çünkü bahsettiğin AOC, Viewsonic'ten 1.5 kattan fazla daha parlak. Renk gamutu olarak da daha geniş. Hızı da gözün ile nasıl ölçtün bilmiyorum biz motion camera ile ölçüyoruz çünkü. Aralarında fark edebileceğin bariz bir fark olmaması lazım.
LG bu söylediklerimin hepsinde görüntüde AOC den çok daha iyi.
Bakınız:
Edit: LG 850 modeli ile 60 modelini karıştırdım. Benzer monitorlerse o da AOC'dan alt seviye. Değilse bilmiyorum.
Bahsettiğim model ile benzer bir model İSE tam doktorluksun. Çünkü GN60-R modelleri bulabileceğin en standart IPS'ten tek farkı 144HZ olması.