Neler Yeni

Yardım Virüslü 2TB hard disk bilgisayara zarar verebilir mi?

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Reaper
Selam herkese. Şu an elimde 2TB taşınabilir hard disk var ama içinde virüs var mı yok mu bilmiyorum? Taktığım gibi bilgisayara virüs bulaşır mı? Kaspersky free ve Malwarebytes yüklü bilgisayarda. Taktığım gibi içindeki 500 GB'lik korsan oyun dosyalarını virüslü olma ihtimali olan dosyaları sileceğim kalan 30 GB-50GB'lik önemli dosyalarımıda orada bırakacağım ve kullanmaya devam edeceğim. ona rağmen de virüs bulaşır mı?
Sizce ne yapmalıyım bu durumda.

Son düzenleme:

Robius

80+ Bronze
Zarar vermesi için en az 4 TB olması lazım

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Mahir Cengiz
Selam herkese. Şu an elimde 2TB taşınabilir hard disk var ama içinde virüs var mı yok mu bilmiyorum? Taktığım gibi bilgisayara virüs bulaşır mı? Kaspersky free ve Malwarebytes yüklü bilgisayarda. Taktığım gibi içindeki 500 GB'lik korsan oyun dosyalarını virüslü olma ihtimali olan dosyaları sileceğim kalan 30 GB-50GB'lik önemli dosyalarımıda orada bırakacağım ve kullanmaya devam edeceğim. ona rağmen de virüs bulaşır mı?
Sizce ne yapmalıyım bu durumda.
Hocam 1tb olsa neyse de 2tb sıkıntı biraz

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Batuhan
Bro 2-3 yöntemi var riski çok azaltır, en iyisi Linux işletim sisteminde açıp temizlemen çünkü virüsler %99 Windows için yazılır. Bu yolu yapamam diyorsan , VMware ile hdd yi temizleyebilirsin o da olmadı mı zaten antivirüs programı var ise ve bu crackli değil ve güncel sürümü var ise
otomatik çalıştırmayı (autorun) devre dışı bırak. O

Denetim Masası > Donanım ve Ses > Otomatik Kullan > Tüm Otomatik Kullan ayarlarını kapat.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Mehmetcan İvrendi
Selam herkese. Şu an elimde 2TB taşınabilir hard disk var ama içinde virüs var mı yok mu bilmiyorum? Taktığım gibi bilgisayara virüs bulaşır mı? Kaspersky free ve Malwarebytes yüklü bilgisayarda. Taktığım gibi içindeki 500 GB

Hocam öncelikle Size yanıt veren insanlar doğru söylüyor belli olmaz çünkü virüslerin Türüne ve çalışma prensiplerine bağlı yani Millete aksi cevap vermeyin düzgünce Konusun yada sormayın

Şimdi gelelim sizin durumunuza

-Şimdi içindeki basit bir virüs ise mesela Programı veya oyunu artık her neyse çalıştırdıktan sonra Virüsü arkaplanda başlat vs. Diye kodlanmışsa sorun olmaz ama Benim yazdığım gibi PC açılınca arkaplanda Otomotik olarak başlat dersem Bilgisayarı açtığınız an calısır he durdurup silebilirsiniz bu yüzden çalıştığı zaman kendini başka dosya kurup onun içine yedeğini atmasını veya Random bir dosyaya girmesini veya Her bilgisayarda bulunan Windows/ dosyalarının arasına saklamasını veya gizli klosörü açıp kendini gizli klosör olarak başlatması için programlarız eğer böyle bir virüsse GG

Özet= %90 ihtimal ile sorun yaratacaktır Bu yüzden

Taktığınızda Tüm PC'ye temiz Format atmalısınız kesinlikle he diyosanız yok format atamam Önemli şeyler falan var diyorsanız Kaspersky ücretli sürümünü alabilir (deneme süresi dolmadan iptal edip paranızı alabilirsiniz "eğer Hayla ücretli sürümde deneme varsa") aldıktan sonra PC'ye önce sadece HDD Sürücüsünü taratıp virüsleri sildirdikten sonra 1-2 saatlik (boyuta bağlı süre)Tam Tarama Yaparak Tüm virüsleri silebilirsiniz

%95-98 falan Sorununuz ortadan kalkacaktır Kaspersky yöntemi ile, Format ile ise %100 virüssüz olacaktır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,756
Üyeler
161,747
Son üye
Skrks
Top Bottom