Visual Basic 6 nereden indirebilirim?

Dusmax

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,026
Arkadaşlar mühendislik bölümünde bilgisayar programlama dersinde hoca Visual Basic 6 öğretiyor bunu nereden indirebilirim?

Arkadaşlar mühendislik bölümünde bilgisayar programlama dersinde hoca Visual Basic 6 öğretiyor bunu nereden indirebilirim?
Adı üniversite olan bir üniversite mi o yoksa bahsettiğin program çok eski.

Adı üniversite olan bir üniversite mi o yoksa bahsettiğin program çok eski.
Sakarya Üniversitesi Hocam

visual studio da c# öğretseya direk niye uğraştırıyo bunlar bu kadar :D Bu arada baktım bulamadım hocam sadece tepki belirtmek için yazdım.

Sakarya Üniversitesi Hocam
Hani böyle bir üniversitede bunu neden öğreniyoruz bilmiyorum.Hoca elimde ki notlar Visual Basic için uygun 6 kullanmamızın sebebi de hatanın nerde olduğunu program kendisi bulup düzeltmiyor dedi.Normalde C++ almamız gerekiyor bu derste.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Attığım sitede isosu var.
Güvenilir mi

Hani böyle bir üniversitede bunu neden öğreniyoruz bilmiyorum.Hoca elimde ki notlar Visual Basic için uygun 6 kullanmamızın sebebi de hatanın nerde olduğunu program kendisi bulup düzeltmiyor dedi.Normalde C++ almamız gerekiyor bu derste.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güvenilir mi
Microsoftun kendisinde bulamadım o yüzden o siteyi attım güvenilirliği konusunda bir şey söyleyemem ama böyle bir ünide en eski programlardan birini görmeniz saçma program kendisi bulup düzeltiyor diye niye milattan kalma programı öğreneceksin ki 2024 2025 visual studioya geçince gördüklerinin yarısı çöp olacak :D

Microsoftun kendisinde bulamadım o yüzden o siteyi attım güvenilirliği konusunda bir şey söyleyemem ama böyle bir ünide en eski programlardan birini görmeniz saçma program kendisi bulup düzeltiyor diye niye milattan kalma programı öğreneceksin ki 2024 2025 visual studioya geçince gördüklerinin yarısı çöp olacak :D
Hocam pekte işimize yaramayacak bu ders bizim.Çünkü yazılımla alakası yok bölümün zorunlu olarak veriyorlar tüm üniversitelerde bu bölüme bilgisayar programlamayı

Hocam pekte işimize yaramayacak bu ders bizim.Çünkü yazılımla alakası yok bölümün zorunlu olarak veriyorlar tüm üniversitelerde bu bölüme bilgisayar programlamayı
İsonun boyutu düşük zaten sanal makine kurup içinde deneyebilirsin bir şey olursa en azından sana bulaştırmaz veri paylaşımını kapatmayı unutma

İsonun boyutu düşük zaten sanal makine kurup içinde deneyebilirsin bir şey olursa en azından sana bulaştırmaz veri paylaşımını kapatmayı unutma
Hocam valla çok uğraştırıcı geliyor sağolasın yine de.

• Beğen
Reaksiyonlar: GUSE
Visual Basic (klasik olan) microsoft'un önce satın aldığı ve ardından 6. sürüme kadar geliştirip, en yaygın olduğu günlerde desteğini sonlandırdığı bir programlama aracı. 2006 sonu son sürümü yayından kaldırıldı ve 2008 yılında destek tamamen sonlandırıldı. Zamanında, bu gün Python neyse, piyasada oydu. Halâ kullananlar var ve bazen çeşitli yerlerde bir süreliğine crackli sürümleri yayınlanıyor. Aynı yerde uzun süre bulunduğunu görmedim. Günümüzde halen kullanılan alt sürümleri var. Office'de Visual Basic for Aplication gömülü olarak var. 2028 senesine kadar destek ile her Windows sürümünde Visual Basic Script kurulu. VBS orijinalinde ASP ile web geliştirmede kullanılırdı ve Javascript alternatifiydi. VBS uzantılı dosyalar doğrudan açılır Windows'ta. Ama VisualBasic 6 ile kıyasta sınırlı kullanım alanı sunuyor.

Böyle şeyleri kendin araştırıp bulmayı veya öğrenmeyi öğren. Hocanın verdiği görev bu nedenle.

Geri