🔥İndirim Vitamin B12 1000 Mcg 149TL(Piyasa fiyatı 400tl)

furkangorur

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,118
Ürünün fiyatından bağımsız olarak,

Kan testi yaptırıp eğer vitamin mineral gibi eksiklik söz konusu ise bu tarz ürünler kullanmak yerine haftada bir ciğer kavurma tüketin.
Bir porsiyon ciğer (125 g) günlük B12 ihtiyacınızın 35-40 katını içerir.
Benim multivitaminim güzel bir ciğer.

Ekler

• resim_2025-07-08_093219827.webp
    resim_2025-07-08_093219827.webp
    198.9 KB · Hit: 190

Kan testi yaptırıp eğer vitamin mineral gibi eksiklik söz konusu ise bu tarz ürünler kullanmak yerine haftada bir ciğer kavurma tüketin.
Bunu yemek de lastik yemeye benziyor hocam gitmiyor yani

Aile hekimin e gidip b12 yazdırırsanız sigortanız varsa eczaneden 5 liraya alabiliyorsunuz. B12 için bu kadar para vermeyin

Aile hekimin e gidip b12 yazdırırsanız sigortanız varsa eczaneden 5 liraya alabiliyorsunuz. B12 için bu kadar para vermeyin
devletin yazdığı vitaminler çöp düzeyde hem etkin formları biyoyararlanımları çöp hem bunları metabolize etmesi vücudu yoruyor genelde muadil etken madde ile yapılıyorlar

devletin yazdığı vitaminler çöp düzeyde hem etkin formları biyoyararlanımları çöp hem bunları metabolize etmesi vücudu yoruyor genelde muadil etken madde ile yapılıyorlar
Katılmıyorum, kardeşim aile hekimi takviye yerine kesinlikle yazdırıp eczaneden almam gerektiğini söylüyor hem daha güvenilir hem daha uygun . Vücudu yorma olayı da çok fazla ilaç kullanınca karaciğeri yoruyor onun haricinde normal kullanımda sorun teşkil etmiyor.

Eger et uzerinden mide emilim yapamiyorsa kilolarca yesin bi fayda gormez. Ben de mesela etten alamiyorum igne veriyor doktor

Katılmıyorum, kardeşim aile hekimi takviye yerine kesinlikle yazdırıp eczaneden almam gerektiğini söylüyor hem daha güvenilir hem daha uygun . Vücudu yorma olayı da çok fazla ilaç kullanınca karaciğeri yoruyor onun haricinde normal kullanımda sorun teşkil etmiyor.
katılıp katılmamandan önce etken formları araştırmanı öneririm

konudaki b12 takviyesi içeriği metilkobalamindir
devletin "ücretsiz" verdiği (do**x-be**ol vb.) ilaçlardaki genellikle ucuz maliyetli formu "siyanokobalamin" b12 nin sentetik formu adında bahsedildiği üzere siyanür bağlı "eser miktar da olsa siyanür (CN)" içeriyor
metilkobalamin b12 nin doğal ve vücut tarafından direkt kullanılabilir "aktif" formudur
ama siyanokobalaminin vücutta aynı etkiyi göstermesi için karaciğerde metabolize olması dolayısı ile sonucta metilkobalamin veya farklı bir aktif forma dönüştürülmesi gerekir.
bu dönüşüm sırasında gereksiz karaciğer yükü meydana gelir sağlıklı kişiler bunu tolere edebilirler hassas kişilerin kullanımında aktif form daha iyi bir tercihtir.

çok üst dilden konuşmuşsunuz, kaynağınız nedir? Hangi bölümde okuyorsunuz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,504
Üyeler
185,272
Son üye
558memoli
Geri