Neler Yeni

🔥İndirim Vivo X200 Pro 16 GB 512 GB 59799TL

A_TURAN_A

80+ Bronze
sonuç olarak cihazın içi açılıyor ve anakart işlem yapılıyor hocam. En iyi anlayan adam yapsa bile riskli iş. mesela bende direnç kurbanlarından biriyim hocam, cihazı iyi bir yer yapmadığı için sonradan cihazda sıkıntı çıktı mesela.
ben olsam o fiyatlara 14 ultra kovalardım server kayıtlı.
tamamdır teşekkür ederim

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Kara Kartal

Xiaomi 15 Ultra ---> Sony LYT-900 ---> sensör 1" ✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩ 10

Xiaomi 14 Ultra ---> Sony LYT-900 ---> sensör 1" ✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩ 10

vivo X200 Pro ---> Sony LYT-818 ---> sensör 1/1,28" ✩✩✩✩✩✩✩✩✩ 9

vivo X Fold3 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3" ✩✩✩✩✩✩✩✩ 8

Honor Magic7 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Honor Magic6 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Huawei Pura 70 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Huawei Pura 70 ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Huawei nova 12 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Vivo iQOO 12 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Motorola Edge 50 Ultra ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Motorola Moto X50 Ultra ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Meizu 21 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Murad sedat

Xiaomi 15 Ultra ---> Sony LYT-900 ---> sensör 1" ✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩ 10

Xiaomi 14 Ultra ---> Sony LYT-900 ---> sensör 1" ✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩ 10

vivo X200 Pro ---> Sony LYT-818 ---> sensör 1/1,28" ✩✩✩✩✩✩✩✩✩ 9

vivo X Fold3 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3" ✩✩✩✩✩✩✩✩ 8

Honor Magic7 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Honor Magic6 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Huawei Pura 70 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Huawei Pura 70 ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Huawei nova 12 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Vivo iQOO 12 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Motorola Edge 50 Ultra ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Motorola Moto X50 Ultra ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Meizu 21 Pro ---> Omnivision OV50H ---> sensör 1/1,3"

Sensör boyutu tek başına fotoğraf kalitesini belirlemez. Yani en büyük sensör en iyi fotoğrafı çekecek diye bir şey yok. Mercek kalitesi. merceklerden geçtikten sonra ışığı sensöre yansıtan optik elemanlar. Sensöre yansıyan ışığı işleyen işlemci ve yazılım bunların hepsi bir fark yaratacaktır.

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
681
İsim
can
Fotoğraf kalitesinde her iki cihazda çok iyi olasada kameraya öcenlik veren x200 pro almalı daha kaliteli çekiyor

Akanzai

80+
Delimisiniz magic 7 pronun 7 yıllık güncelleme garantisi var.Aynı fiyata vivo almalık saçmalık.

Mithril

80+ Silver
Sensör boyutu tek başına fotoğraf kalitesini belirlemez. Yani en büyük sensör en iyi fotoğrafı çekecek diye bir şey yok. Mercek kalitesi. merceklerden geçtikten sonra ışığı sensöre yansıtan optik elemanlar. Sensöre yansıyan ışığı işleyen işlemci ve yazılım bunların hepsi bir fark yaratacaktır.
Evet sensör boyutu her şey değildir ama sensör boyutu çok şeydir hocam. Fotoğrafta Kesinlikten tutun gece performansına , doğal bokeh efektine, shutter speedin düşüklüğüne ve daha bir çok şeye sensör büyüklüğü yardımcı oluyor. Mesele ben xiaomi 13 ultra kullanıyorum ve başka telefonların kamerasına bakınca hepsi redmi 8 gibi çekiyor gibi geliyor bana.

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Murad sedat
Evet sensör boyutu her şey değildir ama sensör boyutu çok şeydir hocam. Fotoğrafta Kesinlikten tutun gece performansına , doğal bokeh efektine, shutter speedin düşüklüğüne ve daha bir çok şeye sensör büyüklüğü yardımcı oluyor. Mesele ben xiaomi 13 ultra kullanıyorum ve başka telefonların kamerasına bakınca hepsi redmi 8 gibi çekiyor gibi geliyor bana.
Yani çok doğru değil. belki kısmen doğru. Keskinlik dediğin olay aslında öncelikle lens ile ilgilidir. sonra sensörün boyutundan ziyade ışık işleme yeteneği. Bokeh efekti ise alan derinliği yani daha çok diyafram açıklığı yani lens ile ilgilidir. sonra evet sensör boyutu burada bir miktar devreye giriyor. son zamanlarda ise tamamen yazılım ile yapay olarak yapılabiliyor. Shutter speed düşüklüğünün ise çoğunluğu yine benzer şekilde diyafram açıklığı ile ilgilidir. buda lens ile alakalı bir durum. sonra iso dediğimiz sensörü ilgilendiren kısım devreye girer buda benzer şekilde boyuttan ziyade sensör kalitesi ve işlemci gücü ile ilgili. sensör büyüklüğü dediğimiz olay öncelikle baskı boyutu yani megapixel denilen olayı ve kadraj genişliğini belirler. sensörün boyutundan ziyade kalitesi daha önemli. Yapay zeka ve işlem gücü son zamanlarda çok geliştiği için sonrasında ise işlemci gücü ve dijital işleme yani yazlım yeteneği. yani sensör boyutu kaliteli fotoğraf elde etme aşamalarında baya aşağılarda diyebilirim. Sensör boyutu çok belirleyici olsa en eski full frame makine en güncel crop makineden daha iyi çekmeli derdik ki böyle bir şey yok.

Fotoğraf demek ışık demektir.

T değerini vermedikleri için f değerini kullanıyoruz. Senin 13 ultra da f1.9 lens var. O gömdüğün 1.3" sensor kullanan cihazda f1.4 lens var. 1.4 ile 2.0ın 2 katı ışık alıyor.

1.6µm piksel boyutu ile 1.2µm piksel boyutu arasında bu kadar ışık yakalama farkı olmuyor. Kısacası küçük sensör hızlı lens ikilisi büyük sensör yavaş lens ikilisinde fazla ışık alıyor. Sensör boyutu tek başına en önemliyse 13 ultra aşağıdakilerden daha iyi çekerdi ama hiç biribinden iyi fotoğraf çekemiyor.
1745664953649.png

Mithril

80+ Silver
Yani çok doğru değil. belki kısmen doğru. Keskinlik dediğin olay aslında öncelikle lens ile ilgilidir. sonra sensörün boyutundan ziyade ışık işleme yeteneği. Bokeh efekti ise alan derinliği yani daha çok diyafram açıklığı yani lens ile ilgilidir. sonra evet sensör boyutu burada bir miktar devreye giriyor. son zamanlarda ise tamamen yazılım ile yapay olarak yapılabiliyor. Shutter speed düşüklüğünün ise çoğunluğu yine benzer şekilde diyafram açıklığı ile ilgilidir. buda lens ile alakalı bir durum. sonra iso dediğimiz sensörü ilgilendiren kısım devreye girer buda benzer şekilde boyuttan ziyade sensör kalitesi ve işlemci gücü ile ilgili. sensör büyüklüğü dediğimiz olay öncelikle baskı boyutu yani megapixel denilen olayı ve kadraj genişliğini belirler. sensörün boyutundan ziyade kalitesi daha önemli. Yapay zeka ve işlem gücü son zamanlarda çok geliştiği için sonrasında ise işlemci gücü ve dijital işleme yani yazlım yeteneği. yani sensör boyutu kaliteli fotoğraf elde etme aşamalarında baya aşağılarda diyebilirim. Sensör boyutu çok belirleyici olsa en eski full frame makine en güncel crop makineden daha iyi çekmeli derdik ki böyle bir şey yok.
eyw beyler bilgilerimi tazelediğiniz için.

Mithril

80+ Silver
Fotoğraf demek ışık demektir.

T değerini vermedikleri için f değerini kullanıyoruz. Senin 13 ultra da f1.9 lens var. O gömdüğün 1.3" sensor kullanan cihazda f1.4 lens var. 1.4 ile 2.0ın 2 katı ışık alıyor.

1.6µm piksel boyutu ile 1.2µm piksel boyutu arasında bu kadar ışık yakalama farkı olmuyor. Kısacası küçük sensör hızlı lens ikilisi büyük sensör yavaş lens ikilisinde fazla ışık alıyor. Sensör boyutu tek başına en önemliyse 13 ultra aşağıdakilerden daha iyi çekerdi ama hiç biribinden iyi fotoğraf çekemiyor.
Alıntıyı görüntüle

ben herhangi spesifik bir cihaz gömmedim sadece tecrübemi paylaştım ama zaten sensör boyutu en önemli özelliktir kamerlarda diye bir şey demedim sadece önemli bir etkendir dedim doğru okursanız.

Top Bottom