Voltaj düşürmek için yardım

BIOS'a gir, F7 bas, CPU Ratio ayarını 40.00 yap, VDDCR CPU Voltage ayarına gel, onu offset mode yap ve + yap, VDDCR CPU Offset Voltage ayarını +0.1000V yap, F10 basıp kaydederek çık.
fps kaybı olur mu bir de bu yazdığın b450m k için mi

Kaldırır herhalde.

Açılmaz ise daha yüksek voltaj girersin, tabi 1.2V'da 4 GHz'ı kaldırmıyor ise onu 3.8 GHz falan yapmak gerekir.

İşlemci ney?
bana forumda biri yardımcı oldu ama ryzen master dan 4.1ghz 1.1 de denemişti çalışmıştı

BIOS'a gir, F7 bas, CPU Ratio ayarını 40.00 yap, VDDCR CPU Voltage ayarına gel, onu offset mode yap ve + yap, VDDCR CPU Offset Voltage ayarını +0.1000V yap, F10 basıp kaydederek çık.
hızı 4.2 ghz yapsak olur mu ? ona uygun voltaj kaç ?

hızı 4.2 ghz yapsak olur mu ? ona uygun voltaj kaç ?

4.2 GHz yaparak dene direk.

Bu voltaj ayarı silikon kalitesine bağlı, yani şans işi.

O yüzden net değer veremem.

4.2 GHz yaparak dene direk.

Bu voltaj ayarı silikon kalitesine bağlı, yani şans işi.

O yüzden net değer veremem.
denemeleri nasıl yapıcam oyundaki sonuçlara göre mi deneyeyim denerken bir sorun çıkar mı ?

denemeleri nasıl yapıcam oyundaki sonuçlara göre mi deneyeyim denerken bir sorun çıkar mı ?

Prime95 Small FFTs testi yaparken Core Temp üzerinden çekirdek kullanımını kontrol edeceksin, %100 altına düşüyorsa voltaj vereceksin.

Testi 1 dakika yap yeter.

Prime95 Small FFTs testi yaparken Core Temp üzerinden çekirdek kullanımını kontrol edeceksin, %100 altına düşüyorsa voltaj vereceksin.

Testi 1 dakika yap yeter.
bir şey sorucam ben oyunlarda ekran kartı ve işlemci kullanımı hiç %100 olmadı oyunlarda

Geri