Neler Yeni

Yardım Vram ler fazla ısınıyor

YazılımKafa

80+ Gold
Furmark sonuçları böyle. Ekran kartı sapphire pure 7800xt. Akvaryum kasa ve kasa fanları kaliteli değil.

Ekler

• IMG_0740.jpeg
    IMG_0740.jpeg
    1.6 MB · Hit: 52

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Ege
Furmark sonuçları böyle. Ekran kartı sapphire pure 7800xt. Akvaryum kasa ve kasa fanları kaliteli değil.
2k da güzel sonuç vermiş alınır. İçin rahat etsin istiyorsan alınca bakım yapabilirsiniz

YazılımKafa

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2k da güzel sonuç vermiş alınır. İçin rahat etsin istiyorsan alınca bakım yapabilirsiniz
knk kart benim zaten. 0 kart. testlerini yapıyorum . fanlar gpu sıcaklığına göre olduğu için az çalışıyor ama vram ler fazla ısınıyor bu yüzden. bunu düzeltmek istiyorum

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
428
İsim
Ahmet Berat
1738110901182.png

Sıcaklıkların normal.
AMD RX 7000 lerin testlerinde VRAM temp leri göstermiyorlar ancak gördüğüm kadarıyla 85-95 arası normal kabul ediliyor. Nvidia RTX 40 serisinde vram ler fazla rahattı o biraz kafa karıştırıyor.
Aynı şeyin larciverti RTX 50 serisinde Hot Spot için geçerli.

YazılımKafa

80+ Gold
Alıntıyı görüntüle
Sıcaklıkların normal.
AMD RX 7000 lerin testlerinde VRAM temp leri göstermiyorlar ancak gördüğüm kadarıyla 85-95 arası normal kabul ediliyor. Nvidia RTX 40 serisinde vram ler fazla rahattı o biraz kafa karıştırıyor.
Aynı şeyin larciverti RTX 50 serisinde Hot Spot için geçerli.
Kasanın hava akışı çok iyi değil. Onunda etkisi vardır ama vram bi tık fazla ısınıyor. Acaba pedleri kaliteli değil mi

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
440
İsim
Tayfun Balım
Kasanın hava akışı çok iyi değil. Onunda etkisi vardır ama vram bi tık fazla ısınıyor. Acaba pedleri kaliteli değil mi
Sonuçlar normal daha serin çalışan kart istersen nitro plus bakman lazım.
Pulse pure nitro diye gidiyor olması lazım

YazılımKafa

80+ Gold
Vram sıcaklığnı nasıl açılmış
Anlamadım sorunu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sonuçlar normal daha serin çalışan kart istersen nitro plus bakman lazım.
Pulse pure nitro diye gidiyor olması lazım
Beyaz diye bu modeli almıştım. Çok dert değil aslında. Çok sık ürün değiştiren biriyim . Muhtemelen bir kaç ay sonra satıp başka kart alırım . Sadece termal pedleri mi değiştirsem vs diye düşündüm. Birde kasa fanları kalitesiz olduğu için onları değiştirmeye değer mi diye düşünüyorum

YazılımKafa

80+ Gold
Furmakta bende sadece vram kullanımı açık bu teste vram sıcaklığıda var o barı nasıl açmış
Bilmiyorum . Ayarlardan bazı şeyleri açmıştım ama şuan hiç hatırlamıyorum onunla mı alakalı

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
440
İsim
Tayfun Balım
Anlamadım sorunu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Beyaz diye bu modeli almıştım. Çok dert değil aslında. Çok sık ürün değiştiren biriyim . Muhtemelen bir kaç ay sonra satıp başka kart alırım . Sadece termal pedleri mi değiştirsem vs diye düşündüm. Birde kasa fanları kalitesiz olduğu için onları değiştirmeye değer mi diye düşünüyorum
Lian li ve asus almadığınız sürece akvaryum kasa önermiyorum. Keşke standart mesh panel midtower kasa alsaydınız.

Bu arada sıcaklıklar dert edilecek düzeyde değil. Amd tarafından devam edecekseniz nitro serisi sapphire bakın.

Kaliteli kasa fanı işe yarayabilir fakat mesele kasanın hava almaması mı fanların yetersiz kalması mı bunu tespit etmek lazım. Eğer kasa hava almıyorsa fan değiştirmek işe yaramaz.

YazılımKafa

80+ Gold
Lian li ve asus almadığınız sürece akvaryum kasa önermiyorum. Keşke standart mesh panel midtower kasa alsaydınız.

Bu arada sıcaklıklar dert edilecek düzeyde değil. Amd tarafından devam edecekseniz nitro serisi sapphire bakın.

Kaliteli kasa fanı işe yarayabilir fakat mesele kasanın hava almaması mı fanların yetersiz kalması mı bunu tespit etmek lazım. Eğer kasa hava almıyorsa fan değiştirmek işe yaramaz.
Abartılı sıcaklıklar olmadığı için dert değil. Yakın zamanda ekran kartı değiştirmem zaten kartı yeni aldım. Kasadaki fanların ucuna elimi tutuyorum nerdeyse hava gelmiyor bile. Ve fanlar molex girişli yani tam güçte. O yüzden fanların işe yaramadığı belli. Ama tanesine 400 verip thermalright alsam en fazla kaç derece fark eder orasıda ayrı muamma

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,075
Üyeler
166,689
Son üye
yinzero
Top Bottom