W11 Siyah Ekran Problemi

Xenion

80+
Reaksiyon skoru
16
Merhaba herkese iyi forumlar.

Sistemimde her oyunu değil ama mesela CS yi tam ekrana aldığımda ve alt tab attığımda PC donuyor ve kasadan kapatma tuşuna basıp tekrar açmadan asla düzelmiyor.
Ekran kartı resetleme işe yaramıyor.
Kenarsız Pencereli modunda bir problem yaşamıyorum.
CIV6 tam ekran oynuyorum bir problem yok.
Valorant açtım az önce oyun yükleme ekranındaki bar doldu ve sonra siyah ekran olup PC dondu.
Monitörle alakalı mı diye kontrol ettim monitörün tuşu - ayarlar ekranı çalışıyor.
HDMI kullanıyorum. Yuva 1 den 2 ye koydum HDMI aynı problem devam ediyor.
W11 PRO 25H2 kullanıyorum.
DP Kablosu denemedim.

Ekran kartım 6700XT

Tam ekran + alt-tab donmaları genelde AMD sürücü/HDMI el sıkışma (fullscreen exclusive) kaynaklı oluyor. Kenarsız pencerede sorun olmaması bunu doğruluyor. DP kablo denemeden net konuşmak zor ama ilk adım DP’ye geçmek, ardından temiz sürücü kurulumu (DDU) ve Adrenalin’de Enhanced Sync / FreeSync kapatmak gerekir. Monitör arızası gibi durmuyor.

Merhaba herkese iyi forumlar.

Sistemimde her oyunu değil ama mesela CS yi tam ekrana aldığımda ve alt tab attığımda PC donuyor ve kasadan kapatma tuşuna basıp tekrar açmadan asla düzelmiyor.
Ekran kartı resetleme işe yaramıyor.
Kenarsız Pencereli modunda bir problem yaşamıyorum.
CIV6 tam ekran oynuyorum bir problem yok.
Valorant açtım az önce oyun yükleme ekranındaki bar doldu ve sonra siyah ekran olup PC dondu.
Monitörle alakalı mı diye kontrol ettim monitörün tuşu - ayarlar ekranı çalışıyor.
HDMI kullanıyorum. Yuva 1 den 2 ye koydum HDMI aynı problem devam ediyor.
W11 PRO 25H2 kullanıyorum.
DP Kablosu denemedim.

Ekran kartım 6700XT

undervolt oc vs yaptın mı

undervolt oc vs yaptın mı
Hayır hocam hiç oynamadım bi tek biostan ram frekansını 3200Mhz ye ayarladım bide Faceit için bir şey açtım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tam ekran + alt-tab donmaları genelde AMD sürücü/HDMI el sıkışma (fullscreen exclusive) kaynaklı oluyor. Kenarsız pencerede sorun olmaması bunu doğruluyor. DP kablo denemeden net konuşmak zor ama ilk adım DP’ye geçmek, ardından temiz sürücü kurulumu (DDU) ve Adrenalin’de Enhanced Sync / FreeSync kapatmak gerekir. Monitör arızası gibi durmuyor.
Hocam kenarsız pencerede oynasam oyunları performans kaybı yaşar mıyım çok fazla? Bide her zaman olmuyıor mesela şu an alt tab a direk basmıyorum biraz basılı tutup öyle geçiyorum problem yok CS2 de çok fazla bu problem var

Hayır hocam hiç oynamadım bi tek biostan ram frekansını 3200Mhz ye ayarladım bide Faceit için bir şey açtım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam kenarsız pencerede oynasam oyunları performans kaybı yaşar mıyım çok fazla? Bide her zaman olmuyıor mesela şu an alt tab a direk basmıyorum biraz basılı tutup öyle geçiyorum problem yok CS2 de çok fazla bu problem var

o frekans muhabbetini düzeltip dene sorun devam ederse tekrar 3200'e al babus ama ondan once ddu ile driver sil yeniden kur cs2 1280 960 oynayıp sağ soldaki kenarların gitmesi için birşeyler yaptın mı driverdan yoksa düz 1080p mi oynuyorsun

w11 yeni bir güncelleme getirdi dünya genelinde afedersiniz her şeyin mahvetti bende 2 gündür windows kökenli sorunlar yaşıyorum. Bildiğimiz microsoft -_-

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,425
Üyeler
188,594
Son üye
aslany
Geri