Neler Yeni

Wattman hatası nedir?

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bende yedim hiç bir oyunum crashlenmedi gayet normal bir şekilde oynayabiliyorum hiç bir ayar yapmadım bile
Ne zaman yedin? Benim dediğim 1 2 sene önce yaklaşık. Eskiden doğru dürüst oyun oynattırmıyordu. :(

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Herhangi bir nedenden dolayı stabilite problemi oluştuğunda GPU driver ayarlarının sıfırlandığını bildirir. AMD yazılımı bu konuda bayağı agresif, ciddi olmayan hatalarda bile bazen ayarları sıfırlayabiliyor. Özellikle herhangi bir bileşendeki overclock stabil değilse sıkça rastlarsın. Bazı fabrika çıkışlı overclocklu kartlarda da rastlanabiliyor. 2 farklı RX 580 Sapphire kart kullandım, rastlamadım ancak forumda şanssız tarafta olanlar da var.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Eğer ekran kartınız 5600 XT ise satabiliyorsanız NVIDIA tavsiye ederim. Ben başka bir sorun yaşıyordum ama bu şekilde kurtuldum. Size de tavsiyemdir. Bir daha da AMD kartlar çeşitli hatalarla oyunları zehir etmiyor diye yemin bile edilse şüpheyle yaklaşırım ve almam.
Sizin yaşadığınız sorun nedir?
Satabilme imkanım var da yok

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Herhangi bir nedenden dolayı stabilite problemi oluştuğunda GPU driver ayarlarının sıfırlandığını bildirir. AMD yazılımı bu konuda bayağı agresif, ciddi olmayan hatalarda bile bazen ayarları sıfırlayabiliyor. Özellikle herhangi bir bileşendeki overclock stabil değilse sıkça rastlarsın. Bazı fabrika çıkışlı overclocklu kartlarda da rastlanabiliyor. 2 farklı RX 580 Sapphire kart kullandım, rastlamadım ancak forumda şanssız tarafta olanlar da var.
Bu ayarı kapatmıyor muyuz peki? Mesela ben diyorum ki sanane kardeşim sıfırlama driveri istersen yansın kart. Kart benim kartım değil mi? Diyemiyor muyum?

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
@6n_adam Eskiden yoktu, ekranın anlamsız kare ve renklerle doluştuğunu düşün, ardından restart atar veya siyah ekrana düşerdi. Şimdi o durumdan kolayca kurtulabiliyor kart. Sıcaklıktan değil de hatadan kaynaklı ayarları sıfırlıyor.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
@6n_adam Eskiden yoktu, ekranın anlamsız kare ve renklerle doluştuğunu düşün, ardından restart atar veya siyah ekrana düşerdi. Şimdi o durumdan kolayca kurtulabiliyor kart. Sıcaklıktan değil de hatadan kaynaklı ayarları sıfırlıyor.
Hmm anladım

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Sizin yaşadığınız sorun nedir?
Satabilme imkanım var da yok
Oyunlarda takılmalar yaşıyordum hem de FPS düşmediği halde, yani anlamsız droplarla sürekli karşılaşıyordum. Örnek vermek gerekirse sağa dönerken veya sola dönerken hızlı dönersem kesinlikle oyun takılıyordu. O takılmalar yüzünden rekabetçi oyunda ölüyordum, ekran kartını değişince bu sorun bitti ve artık eskisi gibi herkesi vurabiliyorum. Ayrıca bilgisayar açılışında monitöre görüntü vermiyordu, BIOS'a giremiyordum o yüzden, ne zaman Windows açıldı o zaman monitöre görüntü geliyordu. AMD sürücüsünü güncellerken sürücü silindiği an görüntü gidiyordu, yeni sürücü kurulduğu an görüntü tekrar geri geliyordu. Format atmak imkansız hale gelmişti, çünkü format sırasında sürücü silindiği için formatı tamamlamak görüntü olmadan imkansız hale geliyordu. Yani format da atamıyordum. Ekran kartını değiştirince hepsinden kurtuldum. Bilgisayarda ekran kartı hariç başka bir değişiklik yapmadım. Tabii arızanın veya sorunun ekran kartından olduğuna kesin emin olmak lazım, yani ekran kartını çıkarıp başka bir ekran kartı deneyerek öğrenebilirsin. Ben bilgisayarcıya gidip başka bir ekran kartı denetmiştim ve benim ekran kartının sorunlu olduğunu öyle anlamıştım. Servise yolladığımda ekran kartında sorun yok demişlerdi, ben de o rapor ile birlikte ikinci el olarak satıp kurtulmuştum. Servisten ekran kartında arıza olmadığına dair cevap gelince cidden gözümde bitti AMD ekran kartları.

Siz yine de ekran kartınıza UV deneyin, eğer çözüm olmazsa eski sürücüleri kurup deneyin. Bazıları wattman hatasına bu şekilde çözüm bulmuştu, umarım siz de çözersiniz.

Son düzenleme:
Top Bottom