Neler Yeni

Wattman sorunu nasıl çözülür

Arteus.rd

80+
Rx570 wattman sorunu var oyun oynarken 10-15 dakika sonra aniden PC donuyor ama kasa çalışıyor ne yapmam gerekiyor?

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
838
İsim
ibrahim can
''Meğer sorun ekran kartında değilmiş. Undervolt yaptım. Çeşitli güç tüketimi ayarlarını değiştirdim Windows üzerinden. Bir türlü düzelmedi. En sonunda RAM’in desteklemediği bir frekansta çalıştığını farkedip. Frekans değiştirdim. RAM kaynaklı bu sorun düzeldi. WattMan hatasını ekran kartı vermiyor bu arada, sistemsel bir sorundan dolayı wattman sıfırlanıyor. Neyse ki aylardır böyle bir derdim yok artık.''
''Çözüm önerim? GPU frekansını 100 MHz aşağıya çekin ya da biraz voltajı artırın. Özetle, GPU'yu daha kararlı çalışacak hale getirin.''
Bir forumdan alıntı

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,466
İsim
Emre
Hocam rx 580 ekran kartımda aynı o sıkıntım vardı. Psu yanınca yeni psu aldım bir daha hiç kapanmadı. Yani o sıkıntı psu dan da olabilir

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
838
İsim
ibrahim can
GPU frekansını düşürürsen büyük ihtimalle düzelir

Arteus.rd

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam rx 580 ekran kartımda aynı o sıkıntım vardı. Psu yanınca yeni psu aldım bir daha hiç kapanmadı. Yani o sıkıntı psu dan da olabilir
Bende ondan şüpheleniyorum kapatıyorum dondukdan sonra 3-4 kere kasa açılıp kapanıyor ışıklar gidip geliyor en son açılıyor klavye ve monitöre etki gelmiyor sonra tekrar kapaltıp bekliyorum bu seferde açılıyor sadece bu durumlarda böyle oluyor valla ne yapacağım bilmiyorum pek anlamam PC den bilgisayarcıya görürsem mi acaba

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Overclock , 2. el sistem toplama , oyun , sağlık
Rx570 wattman sorunu var oyun oynarken 10-15 dakika sonra aniden PC donuyor ama kasa çalışıyor ne yapmam gerekiyor?
hangi oyunlarda meydana geliyor her oyunda mı yoksa sadece belirli bir oyunda mı?

Arteus.rd

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hangi oyunlarda meydana geliyor her oyunda mı yoksa sadece belirli bir oyunda mı?
Genelde orta seviye ve yüksek oyunlarda far Cry 3 oynadım sorun olmadı ama witcher 3 ve apex legends orta ayarlarda bile yapıyor sorunu kafayı yedim 4 gündür mahalle bilgisayarcisina da götürmek istemiyorum rx570 hayatta aldırmam kimseye kronikleşmiş sorunu

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
Benim de valorantta ekran donuyor aniden sistem ve oyun devam ediyor kapatip actiktan sonra bir daha kapanana kadar sorun olmuyor wattman mi bilmiyorum

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Overclock , 2. el sistem toplama , oyun , sağlık
Genelde orta seviye ve yüksek oyunlarda far Cry 3 oynadım sorun olmadı ama witcher 3 ve apex legends orta ayarlarda bile yapıyor sorunu kafayı yedim 4 gündür mahalle bilgisayarcisina da götürmek istemiyorum rx570 hayatta aldırmam kimseye kronikleşmiş sorunu
sıcaklıkları kontrol ettiniz mi , msi afterburner adında bir program var indirerek öğrenebilirsiniz ayarları nasıl yapacağınız vesairesi youtubede mevcut.

ben başıma gelen olayı anlatayım , Bende wattman hatası yiyordum ama sadece sea of thieves oyununda ve beni direkt masaüstüne atıyordu , sonra Xbox forumunda çözümünü buldum , oyun içindeki ''Gölgelendirme'' ayarını minimuma düşürdüm ve hata düzeldi. Aynı şekilde bilgisayarınızda saçma sapan veya korsan bir program varsa bu da hataya sebebiyet verebilir.

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,466
İsim
Emre
Bende ondan şüpheleniyorum kapatıyorum dondukdan sonra 3-4 kere kasa açılıp kapanıyor ışıklar gidip geliyor en son açılıyor klavye ve monitöre etki gelmiyor sonra tekrar kapaltıp bekliyorum bu seferde açılıyor sadece bu durumlarda böyle oluyor valla ne yapacağım bilmiyorum pek anlamam PC den bilgisayarcıya görürsem mi acaba
Pc yi açıp direkt oyuna girsem öyle oluyordu bende. Pc açtıktan sonra 10 20dk sonra oyuna girdiğimde pc kapanmıyordu

Arteus.rd

80+
Pc yi açıp direkt oyuna girsem öyle oluyordu bende. Pc açtıktan sonra 10 20dk sonra oyuna girdiğimde pc kapanmıyordu
Aynı bendede
Mesaj otomatik birleştirildi:

sıcaklıkları kontrol ettiniz mi , msi afterburner adında bir program var indirerek öğrenebilirsiniz ayarları nasıl yapacağınız vesairesi youtubede mevcut.

ben başıma gelen olayı anlatayım , Bende wattman hatası yiyordum ama sadece sea of thieves oyununda ve beni direkt masaüstüne atıyordu , sonra Xbox forumunda çözümünü buldum , oyun içindeki ''Gölgelendirme'' ayarını minimuma düşürdüm ve hata düzeldi. Aynı şekilde bilgisayarınızda saçma sapan veya korsan bir program varsa bu da hataya sebebiyet verebilir.
Bende keşke masaüstüne atsa direk donuyor sıcaklık normal 60-70-80 baktım

Son düzenleme:

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,466
İsim
Emre
Aynı bendede
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende keşke masaüstüne atsa direk donuyor sıcaklık normal 60-70-80 baktım