Neler Yeni

Web sitesi kodlamak için hangi dilleri bilmem lazım?

leqraw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Abdur Rezzak
(Reklam amacım yoktur, sadece örnek için.)

Yukarıda ki siteler gibi, site kodlamak istiyorum hangi dilleri bilmem gerekiyor? Ve önerdiğiniz udemy veyahut youtube dersi vs. var mı?

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
(Reklam amacım yoktur, sadece örnek için.)

Yukarıda ki siteler gibi, site kodlamak istiyorum hangi dilleri bilmem gerekiyor? Ve önerdiğiniz udemy veyahut youtube dersi vs. var mı?
Sizi tanımıyorum. Ama bunun arkasında ben art niyet ararım yalnız. Scam site vs gibi bir şey planlamadığınız ne malum ?

leqraw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Abdur Rezzak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sizi tanımıyorum. Ama bunun arkasında ben art niyet ararım yalnız. Scam site vs gibi bir şey planlamadığınız ne malum ?
Bu sizi ilgilendirmez, ben sadece hangi kodlama dilini öğrenmem gerektiğini soruyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Emre Korkut
Temelden yani html css javascript den başlamak iyi olur

leqraw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Abdur Rezzak
Temelden yani html css javascript den başlamak iyi olur
Öğrenmem uzun sürecek biliyorum da, eğer öğrenirsem o belirttiğin dilleri ardından farklı bir dil öğrenmem gerekcek mi?

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
.net (İleri)
CSS (Orta)
JS (İleri) dillerini bilmen yeterli olacaktır. Ekstra birşeye pek gerek yok.

leqraw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Abdur Rezzak
.net (İleri)
CSS (Orta)
JS (İleri) dillerini bilmen yeterli olacaktır. Ekstra birşeye pek gerek yok.
.net framework ve core var sanırsam yanlış biliyorsam düzeltirsin. Hangisini kullanmam gerekiyor? Ve o belirttiğin diller Visual Studio'da var mı?

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
.net framework ve core var sanırsam yanlış biliyorsam düzeltirsin. Hangisini kullanmam gerekiyor? Ve o belirttiğin diller Visual Studio'da var mı?
Sadece Windows üzerine bir site uygulaması yapacaksan şayet framework kullanabilirsin fakat bu pek kullanılan bir yöntem değil. Genelde Windows'a özel kullanıcılara destek sağlanan uygulamalarda kullanılır. Linux ve macOS sistemler hizmeti kullanamaz.

Asp.net core ile tüm platformlara destek sağlarsın. Zaten çapraz platform desteği var. O yüzden core da yazmalısın. Windows, Linux ve macOS'a destek sağlayabilirsin. C#, j# gibi dilleri destekliyor.

Visual Studio'yu editör olarak kullanabilirsin.

leqraw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Abdur Rezzak
Sadece Windows üzerine bir site uygulaması yapacaksan şayet framework kullanabilirsin fakat bu pek kullanılan bir yöntem değil. Genelde Windows'a özel kullanıcılara destek sağlanan uygulamalarda kullanılır. Linux ve macOS sistemler hizmeti kullanamaz.

Asp.net core ile tüm platformlara destek sağlarsın. Zaten çapraz platform desteği var. O yüzden core da yazmalısın. Windows, Linux ve macOS'a destek sağlayabilirsin. C#, j# gibi dilleri destekliyor.

Visual Studio'yu editör olarak kullanabilirsin.
Fazla soru soruyorum kusuruma bakma müsait değilsen belirt. Pekii sadece core bilmem yetiyor mu yoksa framework de bileyim mi sence? Ayriyetten hangi programları önerirsin, daha önce sadece c# ve phyton denedim Visual Studio'da, pek bir bilgim yok söylemek istediğim.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Ayrıca bir veritabanı da kullanman gerekecek. Json da bilmen gerekiyor.

Onurkotlutok05

80+ Gold
html css javascript

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Fazla soru soruyorum kusuruma bakma müsait değilsen belirt. Pekii sadece core bilmem yetiyor mu yoksa framework de bileyim mi sence? Ayriyetten hangi programları önerirsin, daha önce sadece c# ve phyton denedim Visual Studio'da, pek bir bilgim yok söylemek istediğim.
Önerebileceğim editörler amatörce çalışmak için gerekli değiller. Bir key 1700$ falan çünkü. Python AI geliştirmede kullanılır. Bu sitede arkaplanda bir Ai geliştirirsen aslında oldukça kazançlı olabilir :D Önemli değil ama. C# ile formlar oluşturup sitede kullannabilirsiniz. .net c# destekliyor dediğim gibi.

Top Bottom