Neler Yeni

Web tasarım öğrenmeye çalışmak mantıklı mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Melih Gökçe
Öncelikle merhaba, ben 24 yaşındayım ve bir kurumda IT departmanında çalışmaktayım. İşim genelde tamir üzerine kurulu ve 1.5-2 asgari ücrete çalışmaktayım. Evlenmeyi düşündüğüm için de maalesef ailemin desteği olmamasından ötürü ek iş amaçlı web tasarlayıp ekstra para kazanmak için öğrenmeye çalışıyorum. Tabii haliyle öğrenmek o kadar zor ki ya da ben kalın kafalıyım, gerçekten anlamıyorum. Aklımda olan sorulara ne cevap bulabiliyorum ne de bir video olmadan bir şeyler yapabiliyorum. 1 haftadır HTML ve CSS çalışıyorum sadece ve ister istemez insanın hevesi kırılıyor. İş bulmak gibi konulara girmek istemiyorum, onların da zor olduğunun farkındayım. Ben bu alanda kendimi geliştirmek için birkaç kişiyle konuştuğumda bana İngilizcemi geliştirmem gerektiğini söylediler. İngilizce için kurs almaya başladım, haftada 3 dersten 5-6 aylık bir kurs almayı düşünüyorum. Amacım A0 olan İngilizcemi en azından B1 seviyesine yükseltmek. Geri kalan 4 günün 3 gününü de web için kullanmak istiyorum. Ne yapabilirim, nelerden başlayabilirim, nasıl gelişim kaydedebilirim, yardımcı olabilir misiniz?

man a man

80+ Bronze
Öncelikle aynı yaşta olduğumuzu belirtmek isterim. Ek iş olarak düşünüyorsan son zamanlarda bilgiden ziyade müşteri bulmak daha önemli halde geldi. Sen ne kadar iyi yaparsan yap müşteri genelde ucuz olanı tercih ediyor. İş bulayım dersen şu sıralar junior dediğimiz acemi programcılar için piyasa çok durgun vaziyette.

Öğrenme kısmına gelirsek daha önce programlama geçmişin olmadığını düşünerek şu yorumu yapabilirim başlangıçta çok zor gelmesi normal. html, css bittikten sonra javascript öğrenmen gerekecek orada dahada zorlanacaksın fakat zafer pes etmeyenlerindir

Maalesef Türkçe kaynak bulmak pek mümkün değil bu yüzden iyi bir ingilizce her zaman seni daha ileriye götürecektir

diconfine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Serhat Bal
Öncelikle merhaba, ben 24 yaşındayım ve bir kurumda IT departmanında çalışmaktayım. İşim genelde tamir üzerine kurulu ve 1.5-2 asgari ücrete çalışmaktayım. Evlenmeyi düşündüğüm için de maalesef ailemin desteği olmamasından ötürü ek iş amaçlı web tasarlayıp ekstra para kazanmak için öğrenmeye çalışıyorum. Tabii haliyle öğrenmek o kadar zor ki ya da ben kalın kafalıyım, gerçekten anlamıyorum. Aklımda olan sorulara ne cevap bulabiliyorum ne de bir video olmadan bir şeyler yapabiliyorum. 1 haftadır HTML ve CSS çalışıyorum sadece ve ister istemez insanın hevesi kırılıyor. İş bulmak gibi konulara girmek istemiyorum, onların da zor olduğunun farkındayım. Ben bu alanda kendimi geliştirmek için birkaç kişiyle konuştuğumda bana İngilizcemi geliştirmem gerektiğini söylediler. İngilizce için kurs almaya başladım, haftada 3 dersten 5-6 aylık bir kurs almayı düşünüyorum. Amacım A0 olan İngilizcemi en azından B1 seviyesine yükseltmek. Geri kalan 4 günün 3 gününü de web için kullanmak istiyorum. Ne yapabilirim, nelerden başlayabilirim, nasıl gelişim kaydedebilirim, yardımcı olabilir misiniz?
Web tasarımı ile Frontend Development arasındaki farka dikkat etmek gerekli eğer amacınız tasarım yapmaksa figma gibi tasarım araçlarına yönelmelisiniz eğer Frontend Developer olmak istiyorsan doğru yoldasın özellikle JavaScript öğrenmeye başladığın dahada zorlanıcaksın ama gözünde büyüttüğün karmaşık işlemleri adım adım çözdüğünda aslında zor olmadığını farkediceksin sana tavsiyem JavaScript'i iyice öğrenmeden her hangi bir JavaSciprt Freamwork'üne geçmemen. Ayrıca Frontend Developer olarak işe başladığında ilk yıllarında suanki maaşından daha fazlasına kazanman pek mümkün değiş devamında ne kadar kazanabileceğinde kendini ne kadar geliştirmeye devam ettiğin ile alakalı olacaktır.

Top Bottom