Neler Yeni

Android Whatsapp üzerinden gelen fotoğrafta virüs var mıdır ?

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Arkadaşlar merhaba bugün sahibinden üzerinden birisi sattığım ürün için Whatsapp üzerinden benle iletişim kurdu fakat yabancı bir vatandaş idi numarası +234 olarak başlıyor kendisi bana ilanın fotoğrafını attı ve hala satılık mı diye ingilizce olarak soru sordu bende sorgulamadan direk fotoğrafı indirdim ama fotoğraf .jpg uzantılı bu fotoğraf yüzünden telefonuma virüs bulaşma ihtimali var mıdır ?

İnternetten araştırmaya başladığımda bunların %99.9 dolandırıcı oluyormuş bu yüzden biraz daha korkmaya başladım

(Malwarebytes - Kaspersky gibi bir çok antivirüs yazılımı indirip telefonu taradım ama hiç bir virüs bulmadı)

IMG_20220126_204333.jpg

IMG_20220126_204607.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Berke Yiğit
Arkadaşlar merhaba bugün sahibinden üzerinden birisi sattığım ürün için Whatsapp üzerinden benle iletişim kurdu fakat yabancı bir vatandaş idi numarası +234 olarak başlıyor kendisi bana ilanın fotoğrafını attı ve hala satılık mı diye ingilizce olarak soru sordu bende sorgulamadan direk fotoğrafı indirdim ama fotoğraf .jpg uzantılı bu fotoğraf yüzünden telefonuma virüs bulaşma ihtimali var mıdır ?

İnternetten araştırmaya başladığımda bunların %99.9 dolandırıcı oluyormuş bu yüzden biraz daha korkmaya başladım

(Malwarebytes - Kaspersky gibi bir çok antivirüs yazılımı indirip telefonu taradım ama hiç bir virüs bulmadı)

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Sadece bir fotoğraftan virüs geleceğini sanmıyorum hocam.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece bir fotoğraftan virüs geleceğini sanmıyorum hocam.
Bende sanmıyorum fakat gelişen ve değişen şu dünyada her şeyin mümkün olacağını kanaat getiriyorum az bile olsa şüpheleniyorum ve takıntı hastalığım bu şüphemi daha çok arttırıyor

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
D9BB-EOW4AAA74_.jpg

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Bende sanmıyorum fakat gelişen ve değişen şu dünyada her şeyin mümkün olacağını kanaat getiriyorum az bile olsa şüpheleniyorum ve takıntı hastalığım bu şüphemi daha çok arttırıyor
Genelde bu tip sitelerde fotoğraflardaki ekstra meta verileri ve fotoğraf dışı verileri kaldıran sistemler bulunur. Yani muhtemelen bir sıkıntı olmaz.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
buradaki mesele fotoğraf değil. sahibinden dolandırıcıları dadanmış. blokla geç

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Genelde bu tip sitelerde fotoğraflardaki ekstra meta verileri ve fotoğraf dışı verileri kaldıran sistemler bulunur. Yani muhtemelen bir sıkıntı olmaz.
Bende öyle düşünüyorum zaten Whatsapp üzerinden gönderdiği fotoğrafın boyutu 49 KB ve .jpg uzantılı böyle bir küçük boyutlu bir fotoğrafın içine virüsün yerleştirileceğini hiç zannetmiyorum ama insan korkuyor yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

buradaki mesele fotoğraf değil. sahibinden dolandırıcıları dadanmış. blokla geç
Zaten engelledim çoktan ben sadece bu fotoğraftan dolayı bir şey olur mu diye şüphelenerek en azından içimi rahat ettirmek için konu açtım

TheDownYT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Yağız Öztürk
Normalde bildiğim kadarıyla virüs içerebiliyor fakat whatsapp üzerinden geçerken sadece fotoğraf olarak geliyor ondan içiniz rahat olabilir.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,202
İsim
Mert Can Ergün
virüs değil bende sahibinden kendi ilanımı resmimi kaydedip telefona geliyor

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
Öncelikle insanlar telefon numaralarını vermemek için fake numara oluşturup o numara üzerinden yazabiliyorlar. Youtube'de birsürü videosu var istersen bakabilirsin. O yüzden yabancı numaradan yazması normal. Fakat ingilizce bir şekilde hala satılık mı diye sorması şüphelendirici. Yabancı biri olma olasılığı nadir. O yüzden dolandırıcıdır engelleyerek doğru yapmışsın. Fotoğraftan virüs bulaşmaz zaten whatsapp tan atmış.

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
sanmam

Top Bottom