Şuanlık evet ama okul grubu vs orda biz arkadaşlarla telegram ve bipe yayıldık.Evet beyler durumu biliyorsunuz açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum.
Peki Telegrama geçecekmisiniz yoksa Whatsapp'ı kullanmaya devam mı edeceksiniz?
Whatsapp ın yeni politikasını abartmaları.Olay ne?
Nereden kapatılıyor bulamadımda.Daha önce de belirttiğim gibi, Telegram içerisindeki ''Yakındaki Kişiler'' seçeneğini kapalı tutmanızda fayda var. Bu seçenek, yakın coğrafyadaki kişilere tam konumunuzu gösterir, ve risk teşkil eder. Default olarak kapalı gelse de, her zaman kapalı olduğundan emin olunuz.
Reis linux gibi yazılım bilenler kendileri özellik ekleyebiliyor anladığım kadarıylaSignalde keşke kullansalar çoğu kişi Telegrama geçti.Dedi açık kaynak yazılım mı?Bilginiz varmı?
Güvenliği baz alıyorsak internet bile kullanmamamız lazım.Telegram yerine Signal'ı kullanınız. Açık kaynak her zaman iyidir. Adamların bir gizlisi saklısı yok. Ve Signal'ın Telegram'e kıyasla daha güvenlik ve gizliliğe önem verdiği ortada. Bu sebeple WhatsApp alternatifi olarak yalnızca Signal'a yöneliniz.
Ek olarak Facebook'a ait olan Instagram gibi yazılımları kullanmamanızda fayda var. (WhatsApp'i silen kişilere ithafen)
Arkadaşlarım ne yaparsa onu yapacağım sözleşme umrumda değil kabul ettim zaten.Evet beyler durumu biliyorsunuz açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum.
Ben Whatsappı bırakmayı düşünmüyorum şahsen.@Mert Özkaya ,
Internet'ı kullanmak istemiyorsanız kullanmayın. Benim açımdan bir problem bulunmamakta. Internet'a bağlı her cihaz ele geçirilebilir, firmaların alması gereken aksiyonlar dışında, biz kullanıcılarında alması gereken önlem var. Bunlardan en basiti; yazılımların itibarını kontrol etmek, her gelen bağlantıya tıklamamak, şüpheli yazılımları Sandbox'da çalıştırmak, güvenlik yazılımı kullanmak gibi.
Ki dediğiniz şey oldukça anlamsız. Ben burada Signal'ın güvenlik ve gizliliğe daha önem verdiğini belirtmekteyim. Açık kaynakta olduğundan, herhangi bir kullanıcı tarafından kolayca güvenlik zafiyetleri tespit edilebilir. Ve giderilebilir. Ayrıca otomatik sohbet temizleme özelliği, ve tamamen Encrypted olması, onu Telegram'den üstün kılmakta.
aga her yerde bu konu var üşengeçlikten okumadım tam olarak ne oluyorEvet beyler durumu biliyorsunuz açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum.