Whatsapp'ı Bırakacakmısınız?

Şimdilik 1 tane grubumu taşıyabildim. Hepsini taşırsam silerim.
Screenshot_20210110-212054_BiP.jpg
 
TrackerControl
Lokal bir VPN ile sizin takipçilerinizi bloklar. Şarja etkisi telefona göre değişmekle beraber orta seviyedir. Öneririm. DNS tabanlı bir filtre de yapabilirsiniz ancak bunun kadar kontrol mekanizması sağlamaz.

Not: Çok önemli bir detayı atladım, DoT kullanmayanlar kullanmalı. DoT ile çalışmıyor ne yazık ki. Kendi içinde DNS var yine de oraya yazarsanız DNSSEC kontrolü sorunsuz.
 
Son düzenleme:
Siyasi görüşünü de söylüyor muydun acaba hat falan alırken merak ettim. O programın tek amacı vatandaşı 7/24 izlemek.
Neden böyle söylediğini anlamadım, programı kuraraken sadece telefon numaramı istedi başka bir bilgi vermedim bi de kullanıcı adı
 
Çalıp bana karşı kullanabilecekleri bir bilgim yok. En fazla karşıma ilgilendiğim ürünlere dair reklamlar çıkartırlar ki onlarıda engellemeye yarayan bir çok program mevcut. Benim için çok da değişen bir şey olmadı.
Mesela Ingiltere AB den çıksınmı diye seçim vardı o aldiklari bilgilerle AB de kalmak isteyen birisine ABnin zararlari ile alakali reklam çıkartilar.Olay sadece önüne çıkan reklam değil.
 
Ben whatsapp aero kullandığım için bir sözleşme falan gelmedi ama zaten okul grupları haricinde kullanmıyordum. Telegramı ilk çıktığı günden beri kullanıyorum. Genelde discorddayım orası daha iyi
 
Bu arada Whatsapp eskiden verileri anonim olarak kullaniyordu artik isim ile kullanacakmış.
 
Bu arada Whatsapp eskiden verileri anonim olarak kullaniyordu artik isim ile kullanacakmış.
İsim ile kullanacak diye bir şey yok zaten kendisi kullanmıyor ama isim ile alırsa ne yapacak Mehmet Ahmet'e bunu mu atmış diyecek
 
Benim için önemli olan verilerimin kullanılması değil. Verilerimin WhatsApp tarafından satılması. BiP'e de normalde geçmezdim ama herkes WhatsApp'ı bırakınca yerli diye geçeyim ben de dedim ki zaten 1,5 senedir yüklüydü. İnternette dolaştığın sürece her site verilerine erişir ve onu kullanır. Bunu engellemenin tek yolu internet kullanmamaktır. Şu an kullandığım site bile verilerimi yedekliyor. Bu yüzden o kadar detaya takılmayın derim ben.
 
Evet beyler durumu biliyorsunuz açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum.
Peki Telegrama geçecekmisiniz yoksa Whatsapp'ı kullanmaya devam mı edeceksiniz?
Bİr anda değil ama yavaş yavaş bırakacağım. Hiçbir şirket, ya imzala ya çekgit diretmesini bana dayatamaz. O kim ki? Başka program mı yok? Güzel taktik yürüttü Zükemberg amca. Önce rakiplerini aldı, sonları insanları onlara bağımlı hale getirdi şimdi de bırakamazlar nasılsa diye bu sözleşmeyi çıkardı.
 
Bİr anda değil ama yavaş yavaş bırakacağım. Hiçbir şirket, ya imzala ya çekgit diretmesini bana dayatamaz. O kim ki? Başka program mı yok? Güzel taktik yürüttü Zükemberg amca. Önce rakiplerini aldı, sonları insanları onlara bağımlı hale getirdi şimdi de bırakamazlar nasılsa diye bu sözleşmeyi çıkardı.
Gizlilik politikası geri geldi.
Bırakmana gerek yok:)
 
Geri
Top