Whatsapp'ın çok beklenen özelliği sonunda açıklandı

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Reaksiyon skoru
18,695

Whatsapp, iOS’tan Android’e sohbet geçmişini aktarma özelliğini açıkladı.​

Whatsapp sonunda iOS’tan Android’e geçişlerde tüm yazışmalar, sesli notlar ve medyalar dahil olmak üzere sohbet geçmişinizi aktarma özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik dün yapılan Samsung Galaxy Unpacked etkinliğinde gösterildi.

WhatsApp can finally transfer chat data between iOS and Android

Bildiğiniz gibi Whatsapp sohbet geçmişinin ve medyaların iPhone’dan Android’e resmi olarak taşınması mümkün değildi. Yalnızca ücretli 3. parti uygulamalar üzerinden bu işlem gerçekleştirilebiliyordu ancak bu durum güvenlik tartışmalarını da beraberinde getiriyordu. Artık bu durum ortadan kalkıyor. Bir süredir sızıntılara konu olan özellik sonunda açığa çıktı.

İlk olarak Samsung Z Fold 3 ve Samsung Z Flip 3 modellerine sunulacak bu özellik önümüzdeki haftalarda Android 10 ve üzeri sürümleri çalıştıran tüm Samsung telefonlar için sunulacak. Şimdilik sadece Samsung telefonlar destekleniyor. Diğer markalara bu desteğin ne zaman getirileceği henüz bilinmiyor.

Galaxy Z Fold 3, Z Flip 3 reignite Samsung's foldables push - CNET

Tek ihtiyaç duyulan şey bir adet USB Type C to Lightning kablosu. Bir ucu iPhone’a diğer ucu Android telefona bağlanıp Whatsapp sohbet geçmişi aktarılabiliyor. iCloud ile Drive arasında bir aktarım henüz mevcut değil.

Benim fikrime göre Apple'dan müşteri çalabilecek bir hamle. Android'e geçmiyor olmamın en büyük sebeplerinden biri Whatsapp geçmişiydi, çevremde benim gibi düşünen birçok kişi var. Yıllar önce gelmesi gereken bir özellikti ama geç olsun güç olmasın diyelim :)

İşıme yaramaz zaten yazak yok ama iyi bir özellik.

peki androidden iphone'a geçerken nasıl olacak?

Güzel Özellik o kadar'da beklenecek bişey değil bence

İyi ya gelişsin.

peki androidden iphone'a geçerken nasıl olacak?
Apple tarafı karşı hamle yaparsa o da yakında duyurulur. İnsanları iPhone'dan Samsung'a geçirmek için Samsung'la anlaşmalı bir iş yapmışlar görünene göre.

Bu desteği her iki yönde de Whatsapp'ın kendisinin sunması gerekiyordu aslında ama yıllardır yapmadılar.

Whatsapp, iOS’tan Android’e sohbet geçmişini aktarma özelliğini açıkladı.​

Whatsapp sonunda iOS’tan Android’e geçişlerde tüm yazışmalar, sesli notlar ve medyalar dahil olmak üzere sohbet geçmişinizi aktarma özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik dün yapılan Samsung Galaxy Unpacked etkinliğinde gösterildi.

WhatsApp can finally transfer chat data between iOS and Android

Bildiğiniz gibi Whatsapp sohbet geçmişinin ve medyaların iPhone’dan Android’e resmi olarak taşınması mümkün değildi. Yalnızca ücretli 3. parti uygulamalar üzerinden bu işlem gerçekleştirilebiliyordu ancak bu durum güvenlik tartışmalarını da beraberinde getiriyordu. Artık bu durum ortadan kalkıyor. Bir süredir sızıntılara konu olan özellik sonunda açığa çıktı.

İlk olarak Samsung Z Fold 3 ve Samsung Z Flip 3 modellerine sunulacak bu özellik önümüzdeki haftalarda Android 10 ve üzeri sürümleri çalıştıran tüm Samsung telefonlar için sunulacak. Şimdilik sadece Samsung telefonlar destekleniyor. Diğer markalara bu desteğin ne zaman getirileceği henüz bilinmiyor.

Galaxy Z Fold 3, Z Flip 3 reignite Samsung's foldables push - CNET

Tek ihtiyaç duyulan şey bir adet USB Type C to Lightning kablosu. Bir ucu iPhone’a diğer ucu Android telefona bağlanıp Whatsapp sohbet geçmişi aktarılabiliyor. iCloud ile Drive arasında bir aktarım henüz mevcut değil.

Benim fikrime göre Apple'dan müşteri çalabilecek bir hamle. Android'e geçmiyor olmamın en büyük sebeplerinden biri Whatsapp geçmişiydi, çevremde benim gibi düşünen birçok kişi var. Yıllar önce gelmesi gereken bir özellikti ama geç olsun güç olmasın diyelim :)
Ben Android'den İos'a 2 ay önce geçtim şimdi aktarabilir miyim?

Özel mesajla soranlar oluyor, topluca cevaplamış olayım.
Yeni bir telefona geçerken Whatsapp sohbet geçmişinin taşınmasıyla alakalı güncel durum aşağıdaki gibidir.

1) iOS'tan → Android'e geçiyorsanız: Sadece Samsung Flip 3 ve Fold 3 için destek mevcut. USB-C to Lightning kabloya ihtiyacınız var. Yakında diğer Samsung telefonlar için de destek gelecek. Samsung haricindeki markalar için destek henüz yok.

2) Android'den → iOS'a geçiyorsanız: Aktarım mümkün değil. Şu an bu özellik beta sürecinde bekliyor, resmi destek henüz sunulmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,286
Üyeler
183,089
Son üye
QwerWarsty
Geri