Yardım WİFİ CRC SORUNU Yardımcı olursaniz sevinirim.

Reaksiyon skoru
3
Crc gün boyu cok normalken bir anda fırladı ve hala artmaya dewam ediyor yeniden baslatinca duzeliyor ama bunun asıl sebebi ne olabilir ?

crc hatalarına engel olmazsız.sinyal kalitesinin çok çok çok iyi olması gerek.hele ki wifi ile bağlanıyorsanız paket kayıpları'indirdiğiniz dosyalar ws bunların hepsi crc yi etkiler.sizden ricam dsl istatiklerinizi paylaşır mısınız ona göre yorumlayalım.

crc hatalarına engel olmazsız.sinyal kalitesinin çok çok çok iyi olması gerek.hele ki wifi ile bağlanıyorsanız paket kayıpları'indirdiğiniz dosyalar ws bunların hepsi crc yi etkiler.sizden ricam dsl istatiklerinizi paylaşır mısınız ona göre yorumlayalım.
Paylaşıyım hocam
En sondaki reset sonrası

Ekler

• 37083.webp
    37083.webp
    552 KB · Hit: 17
  • 37084.webp
    37084.webp
    536.1 KB · Hit: 16
  • 37086.webp
    37086.webp
    3.3 MB · Hit: 14
35 mb net kullanıyorsunuz snr değeri sınırda değil ama düşük.hattınız 60 mb kadar desteklemesine rağmen kötü sinyal alıyorsunuz ya hol de sıkıntı var ya da size gelen ana şebekenin devresinde? ek nem rutubet oksitlenme bişey varsa bu aradaki sinyal kalitesini düşürür.sizin hattınız 15 saate 267 bin crc basıyor bu çok çok çok fazla.şimdi böyle durumların bağzıları modemden de kaynaklı olabiliyor mesela işlemci pasif oldugunda yapar.örnek: bir dosya transferi yaptınız ama dosyanız eksik geldi o arada modem dslm cihazına tekrar temiz veri sağlanması için tekrar tekrar sinyal transferi yapıyor o ara da crc basıyor eksiklerden dolayı.siz şimdi yarın akşamı bekleyin modeme reset atmayın bakalım yarına kadar ne oluyor.bunların dışında çok fazla bişey indiriyormusunuz

35 mb net kullanıyorsunuz snr değeri sınırda değil ama düşük.hattınız 60 mb kadar desteklemesine rağmen kötü sinyal alıyorsunuz ya hol de sıkıntı var ya da size gelen ana şebekenin devresinde? ek nem rutubet oksitlenme bişey varsa bu aradaki sinyal kalitesini düşürür.sizin hattınız 15 saate 267 bin crc basıyor bu çok çok çok fazla.şimdi böyle durumların bağzıları modemden de kaynaklı olabiliyor mesela işlemci pasif oldugunda yapar.örnek: bir dosya transferi yaptınız ama dosyanız eksik geldi o arada modem dslm cihazına tekrar temiz veri sağlanması için tekrar tekrar sinyal transferi yapıyor o ara da crc basıyor eksiklerden dolayı.siz şimdi yarın akşamı bekleyin modeme reset atmayın bakalım yarına kadar ne oluyor.bunların dışında çok fazla bişey indiriyormusunuz
Yok herhangi bir sey indirmiyorum sadece youtube film dizi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam reset atmistim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bekleseydim burdan ne cikarim yapicaktik hocam ?

yarın akşama ne kadar crc alacaksınız onu merak ettim.o yüzden söyledim resetledikten sonra bir daha reset atmayın ki zamanına bakalım.

yarın akşama ne kadar crc alacaksınız onu merak ettim.o yüzden söyledim resetledikten sonra bir daha reset atmayın ki zamanına bakalım.
Formatlamama rağmen gene bu halde int kopup duruyor evdeki hattı 3 kere değiştirdim normalde topraksız uzatmaya bagliydi toprakliya cevirdim ama hala ayni durum.

Ekler

• 37103.webp
    37103.webp
    3.2 MB · Hit: 12
Hattınız sürekli kopuyorsa İsa firmasıyla görüşme sağlamalısınız. Yaşıdgınız durumu anlatın muhakkak yardımcı olacaklardır.

Hattınız sürekli kopuyorsa İsa firmasıyla görüşme sağlamalısınız. Yaşıdgınız durumu anlatın muhakkak yardımcı olacaklardır.
Hocam musteri hizmetlerinden ariza talebi olusturdum evdekinhatti herseyi yenilemistim sanirsam kutuda sorun var bu arada 1.310491 olmus bakalim daha ne kadar artacak modem yanmazsa 😂

CRC hataların düzeltimi demek yanma ws olmaz endişeniz olmasın.
Bugün geldi ve portun gevşek olduğunu söyleyip tamir etti ama uploadı düşürmüş normalde 12 mbps idi 6 ya düşürmüş aslında uploadla işim yok ama genede eksi si olur mu , dowload da snr artışı gördüm 2.6 db civarı normale göre
Birde degerler iyi gibi duruyor ama 50 mbps ye geçsem sizce bir sorun yaşarmıyım( yağmurlu havada en kötü olarak hattın 52 mbps ye kadar desteklediği değeri gördüm minimumda )kopma crc hatası gibi ?

Ekler

• 37134.webp
    37134.webp
    3.1 MB · Hit: 10
öncelikle 'düzeldiğine sevindim.siz 1 hafta böyle kullanın hat karşı tarafta bi otursun güncellensin sonrasında 50 ye çekersiniz.şunu da belirtmek isterim sizin modem 65 mb max gösteriyor ama bunun karşılığı kaç bin kapasitede o hızı sürüyor.bence bu 3 gün kullanın sonrasında 50 mb geçiş sağlarsınız geçtikten sonra tekrar buraya yazın değerlerinize bakalım.size kendimden örnek vereyim.

Ekler

• 466089888_8943437812441999_2939348270009430504_n.webp
    466089888_8943437812441999_2939348270009430504_n.webp
    41.5 KB · Hit: 12
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,845
Üyeler
187,256
Son üye