Neler Yeni

WiFi da 5ghz i 2.4ghz yapmak

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
878
İsim
Muhammet Kürkçü
100 mbps internet kullanıryoruz ama evde çok fazla kişi interneti kullanıyor o yuzden 100mbps den verim alamıyoruz(enazından ben). Evdeki neredeyse bütün cihazlar 2.4 ghz e bağlanıyor ben dahil. Sorum ise şu modem üzerinden 5ghz i 2.4ghz e çevirisem (yani ac formatını n çevirirsem) ve sadece ben kullanırsam verim alabilirmiyim ve yapabilirmiyim?

TALHA MURAT

80+ Silver
100 mbps internet kullanıryoruz ama evde çok fazla kişi interneti kullanıyor o yuzden 100mbps den verim alamıyoruz(enazından ben). Evdeki neredeyse bütün cihazlar 2.4 ghz e bağlanıyor ben dahil. Sorum ise şu modem üzerinden 5ghz i 2.4ghz e çevirisem (yani ac formatını n çevirirsem) ve sadece ben kullanırsam verim alabilirmiyim ve yapabilirmiyim?
Hayır kesinlikle 5ghz de daha çok verim alırsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kablonet mi ?

Emre Avara

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Asus DSL-AC51 Modemde diğer kullanıcılara 2.4Ghz verirsin kendine ise 5GHz verirsin modeminizin modelini öğrenebilirmiyim?

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
878
İsim
Muhammet Kürkçü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

BeKo'O

80+ Silver
5gHz hızını 2.4gHz yapılıyor mu bilmiyorum ama yapılıyorsa ve biliyorsan verim alacağını düşünüyorum çünkü 2 tane farklı wi-fi kanalından bahsediyoruz. @alpolojix / Leroxy
Hocam arkadaşın yanlış anlamadıysam 5gHz desteği yok.

Emre Avara

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Kablonet mi ?
Kablonet falan alakası yok 100 mbps alıyor büyük ihtimal modem darboğaz yapıyor

Asus DSL-AC51 modemde yapabiliyorsun

TALHA MURAT

80+ Silver
Brom evdeki neredeyse hiçbir cihaz 5ghz desteklemiyor benimki dahil
Açıkçası ozaman 40 mhz yapmandan başka çaren yok ayrıca 5 ghz kapatsanda etki etmez.

Kablonet falan alakası yok 100 mbps alıyor büyük ihtimal modem darboğaz yapıyor

Asus DSL-AC51 modemde yapabiliyorsun
Kardeşim boş yapma soruyoruz burada.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
878
İsim
Muhammet Kürkçü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
5gHz hızını 2.4gHz yapılıyor mu bilmiyorum ama yapılıyorsa ve biliyorsan verim alacağını düşünüyorum çünkü 2 tane farklı wi-fi kanalından bahsediyoruz. @alpolojix / Leroxy

Hocam arkadaşın yanlış anlamadıysam 5gHz desteği yok.
Doğru anlamışsınız hocam 1 kanalı sadece ben kullanmak istiyorum

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
5 ghz desteği yoksa 5 ghz kullanamazsın.Formatla alakalı değil.2.4 daha yavaştır ancak daha iyi menzil sunar.Router alman da bir şeyi çözmez.5ghz destekli ürünlere geçmen lazım

5ghz i modemden kapat kullanan yoksa boşuna sinyal yaymasın.Modemi ısıtmasın boş yere.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
878
İsim
Muhammet Kürkçü
5 ghz desteği yoksa 5 ghz kullanamazsın.Formatla alakalı değil.2.4 daha yavaştır ancak daha iyi menzil sunar.Router alman da bir şeyi çözmez.5ghz destekli ürünlere geçmen lazım

5ghz i modemden kapat kullanan yoksa boşuna sinyal yaymasın.Modemi ısıtmasın boş yere.
5ghz nin daha iyi olduğunu biliyorum bir gün modemi karıştırırken görmüştüm ac yi n cevirebiliyrdum genelde 2.4ghzde çok yoğun oluyor ondan dedim

TALHA MURAT

80+ Silver
5ghz nin daha iyi olduğunu biliyorum bir gün modemi karıştırırken görmüştüm ac yi n cevirebiliyrdum genelde 2.4ghzde çok yoğun oluyor ondan dedim
Senin demek istediğini anladım 2 tane 2.4 ghz ağ yapmak istiyorsun bunu bazı modemlerde yapılıyor ama çoğu modemde geçerli değil.

Sen hiç anlamamışsın.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ac yi n e çevirmen bir şeye yarayacağını sanmam.n daha eski olması lazım. ac de durması daha mantıklı.2.4 yoğun oluyorsa router al bir tane modemden kabloyla bağla sinyal dağıt daha rahatlar.

Senin demek istediğini anladım 2 tane 2.4 ghz ağ yapmak istiyorsun bunu bazı modemlerde yapılıyor ama çoğu modemde geçerli değil.

Sen hiç anlamamışsın.
neyi anlamadık.mühendisim ben.sinyalin teorisini de biliyorum.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
878
İsim
Muhammet Kürkçü
ac yi n e çevirmen bir şeye yarayacağını sanmam.n daha eski olması lazım. ac de durması daha mantıklı.2.4 yoğun oluyorsa router al bir tane modemden kabloyla bağla sinyal dağıt daha rahatlar.
Brom bütçem olmadığı için zaten bu işe giriyorum bende bir router almayı biliyorum evde ki benim çihaz n formatını destekliyor ac olasa zaten ac kullanırım

Top Bottom