Neler Yeni

WiFi da 5ghz i 2.4ghz yapmak

TALHA MURAT

80+ Silver
ac yi n e çevirmen bir şeye yarayacağını sanmam.n daha eski olması lazım. ac de durması daha mantıklı.2.4 yoğun oluyorsa router al bir tane modemden kabloyla bağla sinyal dağıt daha rahatlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

neyi anlamadık.mühendisim ben.sinyalin teorisini de biliyorum.
Bak bir şey bilmiyorsun demedim adamın ne demek istediğini anlamadın dedim burada bilmemiş olmuyorsun tövbe ya.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Brom bütçem olmadığı için zaten bu işe giriyorum bende bir router almayı biliyorum evde ki benim çihaz n formatını destekliyor ac olasa zaten ac kullanırım
Tek modemden farklı isimle 2.4 ghz ler dağıtabilirsin.Ancak bunlar aynı antenden işlemciye gideceği için yine tıkanma olacak.Sen 5ghz i kesinlikle kapat.Modeme boşuna yük bindirmesin.Modeminde 5 ve 2.4 için ayrı işlemciler varsa etkilemez.Ancak tek işlemci varsa etkiler.Çift işlemci varsa bile 5 i kapat ısınma yapmasın.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Doğru anlamışsınız hocam 1 kanalı sadece ben kullanmak istiyorum
İki şey yapabilirsiniz.
1- Evdekileri 2.4GHz'e bağlayıp Kendiniz 5GHz kullanabilirsiniz.
2- Kendiniz 2.4GHz kullanıp evdekileri 5GHz'e bağlayabilirsiniz.

Eğer birden fazla 2.4GHz veya 5GHz ağı oluşturmak isterseniz de Kablosuz ayarlarınızı gözden geçirin, SSID2 seçeneği veya Misafir Ağı seçeneği bulunuyorsa bu ağlardaki hız limitlerini kaldırıp orayı sadece kendiniz kullanabilirsiniz ancak bu bir fayda sağlamaz.
Çünkü iki ayrı ağ tek yerden interneti dağıtacağı için 2.4GHz kullanan diğer kişilerin kullanımlarından yine etkilenmeniz muhtemel.

Ayrıca 2.4GHz maksimum n (WİFİ 4) destekler. 5GHz ise n/ac/ax (WİFİ 5-6) destekler. (Yanlış hatırlamıyorsam)
Yani 2.4GHz için ac'den n'e düşme işlemi yapamazsınız.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
889
İsim
Muhammet Kürkçü
Tek modemden farklı isimle 2.4 ghz ler dağıtabilirsin.Ancak bunlar aynı antenden işlemciye gideceği için yine tıkanma olacak.Sen 5ghz i kesinlikle kapat.Modeme boşuna yük bindirmesin.Modeminde 5 ve 2.4 için ayrı işlemciler varsa etkilemez.Ancak tek işlemci varsa etkiler.Çift işlemci varsa bile 5 i kapat ısınma yapmasın.
Deneyeceğim eğer yapamazsam kapatacağım 5ghz yi teşekkürler.
İki şey yapabilirsiniz.

Eğer birden fazla 2.4GHz veya 5GHz ağı oluşturmak isterseniz de Kablosuz ayarlarınızı gözden geçirin, SSID2 seçeneği veya Misafir Ağı seçeneği bulunuyorsa bu ağlardaki hız limitlerini kaldırıp orayı sadece kendiniz kullanabilirsiniz ancak bu bir fayda sağlamaz.
Çünkü iki ayrı ağ tek yerden interneti dağıtacağı için 2.4GHz kullanan diğer kişilerin kullanımlarından yine etkilenmeniz muhtemel.

Ayrıca 2.4GHz maksimum n (WİFİ 4) destekler. 5GHz ise n/ac/ax (WİFİ 5-6) destekler. (Yanlış hatırlamıyorsam)

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1

5 ghz desteğin yoksa zaten kapat gitsin.Aracı router olmadan öyle bir şey yapamasın.Modem zaten 2.4 dağıtıyor.5 i kapatırsın anca.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
889
İsim
Muhammet Kürkçü
İki şey yapabilirsiniz.

Evde 5ghzi destekleyen cihaz yok

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games