Neler Yeni

Windows 10 21H2 Bazen Yavaş

Genel olarak gün içinde açtığımda kullanımda hiç bir sorun yok ama, nedense sabah falan açıp kullandığımda Ayarlar kısmı veya Windows'un bir takım kişiselleştirme bölümlerinde falan aşağı yukarı yaptığımda yavaş ve kasmalar oluşuyor.

İşletim sistemini "Kapat" dediğimizde çıkan nokta nokta kapatılıyor yazısı, donarak devam ediyor ve öyle kapanıyor.
Ama bu dediğim gibi, sabah olan kullanımlarda oluyor.

Başlangıç sürem normalde 13.1 sn falandır hep, ve değişmez.
Bunlar olduğunda farkettim ki 12.6 sn'de. Bu bahsettiğim olayla 2 defa karşılaştım ve ikisinde de 12.6 sn başlangıç süresi, işletim sistemi bir kaç hizmeti tam anlamıyla başlatamıyor sanırım bundan dolayıda hem daha hızlı açılıyor ama bir yandan da yavaş çalışıyor diye düşünüyorum.

Yeni güncelleme mi beklemek iyi olur, yoksa ne yapılabilir? Bunlar dışında memnunum, bir sorunu yok 21H2'nin.

Son düzenleme:

alpegetoptas06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Alp Ege Toptaş
Genel olarak gün içinde açtığımda kullanımda hiç bir sorun yok ama, nedense sabah falan açıp kullandığımda Ayarlar kısmı veya Windows'un bir takım kişiselleştirme bölümlerinde falan aşağı yukarı yaptığımda yavaş ve kasmalar oluşuyor.

İşletim sistemini "Kapat" dediğimizde çıkan nokta nokta kapatılıyor yazısı, donarak devam ediyor ve öyle kapanıyor.

Bunlar olduğunda farkettim ki 12.6 sn'de. Bu bahsettiğim olayla 2 defa karşılaştım ve ikisinde de 12.6 sn başlangıç süresi, işletim sistemi bir kaç hizmeti tam anlamıyla başlatamıyor sanırım bundan dolayıda hem daha hızlı açılıyor ama bir yandan da yavaş çalışıyor sanırım.

Yeni güncelleme mi beklemek iyi olur, yoksa ne yapılabilir? Bunlar dışında memnunum, bir sorunu yok 21H2'nin.
Evet bilerek bozdular sanki adam akıllı çalışan şeyi. Telefondan pcye fotoğraf aktarmaya çalıştım hepsinden bilgisayar dondu yeniden başlatmak zorunda kaldım. Biraz daha yavaş açılıyor gibi ayrıca dediğiniz gibi

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,635
İsim
Mertcan Uysal
A8-9600 - RX550 4Gb 128 Bit sistem kullanıyorum
Windows 10 Home 21H2 yüklü son sürümü Hikvision E100 256GB SSD kullanıyorum nasıl kastığını ve yavaş olduğunu hayal dahi edemezsiniz tüm driverlarımı sürekli ve sorunsuz güncel tutuyorum ancak discordda sohbet odasına tıklarken bile mouse ile 2 defa basmam gerekiyor opera'da çoğu sekmede geçiş sağlayamıyorum valorantta koleksiyonumda ki çoğu kozmetiğin yüklenmesi dakikalar alıyor alt+tab hızım felaket yavaş
Not: Windows 11 Education denedim ReviOS 21H1 denedim Technopat Sosyal'de ki Windows 10 Performance Mode'u denedim

• Konu Sahibi Konu Sahibi
A8-9600 - RX550 4Gb 128 Bit sistem kullanıyorum
Windows 10 Home 21H2 yüklü son sürümü Hikvision E100 256GB SSD kullanıyorum nasıl kastığını ve yavaş olduğunu hayal dahi edemezsiniz tüm driverlarımı sürekli ve sorunsuz güncel tutuyorum ancak discordda sohbet odasına tıklarken bile mouse ile 2 defa basmam gerekiyor opera'da çoğu sekmede geçiş sağlayamıyorum valorantta koleksiyonumda ki çoğu kozmetiğin yüklenmesi dakikalar alıyor alt+tab hızım felaket yavaş
Not: Windows 11 Education denedim ReviOS 21H1 denedim Technopat Sosyal'de ki Windows 10 Performance Mode'u denedim
Windows 11 mi geçmek iyi olur acaba hocam?
Veya bir süre daha kullanalım o zaman.

Aslında normalde fena değil 21H2 hız olarak, bugün bi Windows güncellemelerini kontrol edeyim bakalım. Belki Fix güncelleme falan gelirde düzelir.

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,635
İsim
Mertcan Uysal

Aslında normalde fena değil 21H2 hız olarak, bugün bi Windows güncellemelerini kontrol edeyim bakalım. Belki Fix güncelleme falan gelirde düzelir.
Allahın izniyle iyi bir indirim yakalarsam Ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum hocam Gigabyte B450M-S2H ile kullanmayı düşünüyorum umarım problem yaratmaz

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,497
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Memoli12345

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
382
İsim
mehmet alp kütük

Bunlar olduğunda farkettim ki 12.6 sn'de. Bu bahsettiğim olayla 2 defa karşılaştım ve ikisinde de 12.6 sn başlangıç süresi, işletim sistemi bir kaç hizmeti tam anlamıyla başlatamıyor sanırım bundan dolayıda hem daha hızlı açılıyor ama bir yandan da yavaş çalışıyor diye düşünüyorum.

Bendede aynı sürede açılıyor pc 2400 e 1400 ssd kullanıyorum 9 10 saniye bekliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows 11 pişmanlıktır.

Bendede aynı sürede açılıyor pc 2400 e 1400 ssd kullanıyorum 9 10 saniye bekliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows 11 pişmanlıktır.
Yeni gelecek Updateler'i yapmamı önerir misiniz? Belki Fix'lenir diye umuyorum.

Top Bottom