Windows 10 kurulumunda logoda kalma sorunu

Sorunu çözdün mü ? Bu sorun genellikle ramden ve HDD den kaynaklı oluyor

Hocam sistem farkı 1. sorundur eski bir sisteme kuruyorsan mbr kurulumu seç yeni ise uefi kurulumu kurulum için rufusu kullanabilirsin eğerki doğru tercihi yapmıssan bu resmini attıgın ekranda 15-20 dakka bekletebilir biraz uzun sürüyor olacaktır baştan yap
Şuan elimde bulunan usb'de mbr kurulumlu ama, en güncel ISO dosyası yok şuan başka bir USB'ye en güncel ISO dosyasını kuruyorum bakalım öyle deneyelim.

intelin 4. neslinden itibaren uefi yapabilirsin eğer işlemcin 4. nesil veya üstü değilse MBR yapmalisin ayarları atıyorum
Screenshot_20200326-185436.webp

intelin 4. neslinden itibaren uefi yapabilirsin eğer işlemcin 4. nesil veya üstü değilse MBR yapmalisin ayarları atıyorumAlıntıyı görüntüle
İşlemcim xeon e5450, mbr seçeneğiyle kurulum yapmam gerekiyor sanırım.
Rufus ayarları tamamiyle böyle olmalı değil mi? ISO dosyası ismi hariç.

rufusu aç iso yu seç flash belleği seç sonra mbr yi işaretle ve okeyle

rufustan Ek seçeneklerden eski bioslar için mbr düzenlemesi seçeneginide seç usb sürücüleri listele ayarınıda seç biostan advanced menuden launch csm ve usb ehci ayarını aktif et

rufustan Ek seçeneklerden eski bioslar için mbr düzenlemesi seçeneginide seç usb sürücüleri listele ayarınıda seç biostan advanced menuden launch csm ve usb ehci ayarını aktif et
15852394106976657539543076318379.webp
BIOS advanced bölümüm bu şekilde dediğiniz şeyleri göremedim maalesef ne yapmam gerek.

Tekrar boot edip bi süre bekleyin 5 dk felan geçicektir.
Farklı bir USB'ye win 10 kurduruyorum şuan,dediğiniz rufus ayarlarını yapıp tekrar deneyeceğim.Buradan yazarım sonucu tekrar, teşekkür ederim.

BIOS'dan ayar yapmadan bu dediklerinizi rufus üzerinden yaparsam sorun olmaz değil mi?Veya yapmalı mıyım.

Harddiskini test ettin mi ? Genellikle bu problem diski arızalı cihazlarda başımıza geliyor.

Geri