Neler Yeni

Çözüldü✓ Windows 10 LAN sürücüsünün sürekli sıfırlanması, internete girememe

ÖmerFi34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Furkan İşleyen
Herkeze merhaba,

Windows 10 PC'me geçtiğimiz zamanlarda format attım. Format sonrası internette bir siteye girmeye çalıştığımda sürekli Loading (Yükleniyor) şeklinde kalıyor tarayıcı, ya hiç açılmıyor ya da çok geç açılıyor. Windows özelliği ile ağ sorunlarını tarama yap dediğimde ise böyle bir çıktı veriyor:

Bilgisayarınız doğru yapılandırılmış görünüyor, ancak aygıt veya kaynak (DNS Sunucusu) yanıt vermiyor

1731171533230.jpeg

Format öncesi böyle bir problem yoktu.
Bu hatayı aldıktan sonra başka bir bilgisayardan LAN sürücüsünü indirip USB ile bu bilgisayara aktardım. Aygıt yöneticisini açıp Ağ bağdaştırıcıları altındaki Realtek PCIe GBE Family Controller a sağ tıklayıp kaldır yaptım.

1731171719317.png

Ardından indirdiğim sürücüyü kurdum. Sürücü kurulunca internet problemi çözülüyor her siteye istediğim gibi girebiliyorum.
Ancak problem bilgisayarı yeniden başlattığımda tekrar ediyor. Hiçbir siteye giremiyorum, tarama yaptığımda ilk fotoğraftaki gibi hata veriyor. Çözüm olarak sürücüyü kaldırıp tekrardan kuruyorum. Tam çözüldü sanıyorum PC restartlayınca başa dönüyorum. Ve bu sonsuz döngü gibi devam ediyor. Aşırı can sıkıcı bir durum.

İnternetten çok araştırdım, DNS cache temizleme, ipconfig/netsh komutları vs hepsini uyguladım. DNS imi Google ve Cloudflare DNSleri ile değiştirmeyi de denedim ancak nafile. Hiçbiri işe yaramadı yarasa dahi taki bilgisayarı yeniden başlatana kadar.

1731172031463.png

Böyle bir fotoğraf da bırakayim. DNS istekleri timeout a düşüyor. Dediğim gibi dns i google cloudflare de yaptım onlarda da timeout a düşüyor sorunun varsayılanda modemin atadığı DNS sunucusu ile alakalı olduğunu sanmıyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Anakart modeli: Asus H110M-D

Top Bottom