Neler Yeni

Windows 10 ltsc 2021 vs Windows 11 pro

Clydee

80+
Reaksiyon skoru
33
Arkadaşlar benim sistem açısından sorunum yok 9800x3d ve 4070 kullanıyorum cs 2 Faceit Valorant oynuyorum cs daha fazla Windows 10 prodan Windows 11 pro geçtim desteği kesileceği için ancak Windows 11 e hiç bir şekilde alışamadım ekranın menüsü akıcılık ve özellikle mouse hissiyati ve hassasiyette ağırlık hissediyorum 2 haftadır kullanıyorum daha önce de denedim ama alışamıyorum Windows 10 gibi akıcı gelmiyor Windows 10 ltsc enterpise 2021 e geçiş yapsam Fps düşüşü vesaire yaşar mıyım win 11 kullanmak istemiyorum açıkçası Windows 12 çıkana kadar ne yapmalıyım ciddi derecede akıcılık hissetmiyorum Windows 10 pro gibi değil ve Windows 10 2021 ltsc nerden indirebilirim 2031-2032 yılına kadar desteği olacakmış

Arkadaşlar benim sistem açısından sorunum yok 9800x3d ve 4070 kullanıyorum cs 2 Faceit Valorant oynuyorum cs daha fazla Windows 10 prodan Windows 11 pro geçtim desteği kesileceği için ancak Windows 11 e hiç bir şekilde alışamadım ekranın menüsü akıcılık ve özellikle mouse hissiyati ve hassasiyette ağırlık hissediyorum 2 haftadır kullanıyorum daha önce de denedim ama alışamıyorum Windows 10 gibi akıcı gelmiyor Windows 10 ltsc enterpise 2021 e geçiş yapsam Fps düşüşü vesaire yaşar mıyım win 11 kullanmak istemiyorum açıkçası Windows 12 çıkana kadar ne yapmalıyım ciddi derecede akıcılık hissetmiyorum Windows 10 pro gibi değil ve Windows 10 2021 ltsc nerden indirebilirim 2031-2032 yılına kadar desteği olacakmış

Teşekkür ederim dostum bi deneyim bakalım bi alışamadım win 10 prodan sonra :( Oyun bilgisayarları için önerilmiyor ama kimiside iyi performans veriyor diyor oyun anlamında işlemcimde iyi sistemde iyi aslında ama umarım sıkıntı yaşamam

Win10 Pro'ya geri dönün; oyun firmaları desteği kesmediği sürece bir şey olmaz.

Program desteği bitene kadar windows 10 dan devam et ltsc kullanabilirsin gereksiz güncellemeleri almıyor ve daha stabil

esu patch nedir hocam hakim değilim detaylı açıklar mısınz
“Massgrave” (ya da diğer bilinen adıyla MAS – Microsoft Activation Scripts), Windows 10 Pro dahil pek çok Windows sürümüne “Extended Security Updates” (ESU) lisansı eklemenize imkân veren üçüncü taraf bir aktivasyon aracıdır. Resmî Microsoft ESU aboneliği satın almadan, Windows 10 ESU güncellemelerini almayı mümkün kılar. Aşağıda temel özelliklerini ve kurulum adımlarını bulabilirsiniz:

---

1. TSforge Yöntemi ve ESU Desteği

TSforge, MAS 3.0 ile gelen en güçlü aktivasyon istismarlarından biridir; Windows 7’den itibaren tüm Windows sürümlerini ve Office 2013+ sürümlerini aktif hâle getirebilir .

ESU (Extended Security Updates) için TSforge seçeneğini kullanarak Windows ESU / Premium Assurance lisansını etkinleştirebilirsiniz . Resmî ESU dönemi Windows 10 için Ekim 2025 – Ekim 2028 arasındadır; TSforge, bu dönemde güncellemeleri almanızı sağlar .

---

2. Desteklenen Windows 10 Pro ve Diğer Sürümler

MAS’ın TSforge seçeneğiyle ESU etkinleştirmesi yapabileceği Windows 10 sürümleri şunlardır:

Professional (Pro) ve N varyantları

Education, Enterprise, IoT Enterprise, Professional Education, Professional Workstation ve Server RDSH sürümleri
Tüm bu sürümler, “Windows 10 22H2 (Build 19045.4957)” üzerinde ESU güncellemelerini doğrudan Windows Update ile alabilir .

---

3. Kurulum ve Kullanım Adımları

1. PowerShell’i Yönetici olarak açın.

2. Aşağıdaki komutu yapıştırarak MAS betiğini indirin ve çalıştırın:

irm https://get.activated.win | iex

(Alternatif eski URL: irm https://massgrave.dev/get | iex)

3. Betik çalıştıktan sonra menüden TSforge seçeneğini (genellikle [3] numaralı seçenek) ve ardından Windows ESU/Office seçeneğini seçin.

4. İlgili Windows sürümünüzü işaretledikten sonra işlem tamamlandığında “ESU etkinleştirildi” mesajı alırsınız.

Not:

TSforge, çevrimdışı kalıcı (offline permanent) aktivasyon yapar; sisteme dosya yerleştirmez ve internete ihtiyaç duymaz .

Eğer kurulum sırasında sorun yaşarsanız, /Z-ESU komut satırı anahtarıyla yalnızca ESU aktivasyonu yapmayı deneyebilirsiniz .

---

4. Avantajlar ve Uyarılar

Avantaj: Resmî lisans ücreti ödemeden ESU güncellemelerine erişim, offline aktivasyon, kalıcı lisans.

Uyarı: Bu yöntem Microsoft tarafından desteklenmez; yasal ve güvenlik riskleri barındırabilir. Kurulumdan önce mutlaka işletim sisteminizin yedeğini almanız önerilir.

---

Bu “patch” ya da “yama” aslında resmi bir Microsoft paketi değil, Massgrave MAS 3.0’ın TSforge modülünü kullanarak ESU lisansını etkinleştiren bir betiktir. Kendi sorumluluğunuzda deneyebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,090,757
Üyeler
173,416
Son üye
Starrx
Geri