Windows 10 ltsc ve windows 10 pro farkları nedir?

Clydee

80+
Reaksiyon skoru
33
Merhaba arkadaşlar öncellikle windows 10 ltsc ve windows 10 pro arasında olan farklar nelerdir oyun konusunda hangi işletim sistemi performans açısından daha verimli win 11 kullanmayı sevmiyorum açıkcası mecbur kalmadıkça yükseltmekte istemiyorum windows 10 ltsc kullanan arkadaş ya da arkadaşlar varsa aralarında olan bir fark mı kırpılmış hali diyorlar ltsc için burda kırpılmış olan nedir? Performans açısından güzel bir bir avantaj sağlıyorsa kullanmak istiyorum açıkcası.

Windows 10 LTSC ve Windows 10 Pro arasındaki farklar şöyle:
  • LTSC daha basit ve stabil bir sürüm. Gereksiz özellikler (Microsoft Store, Cortana, Windows Ink gibi) kaldırılmış. Bu da daha az kaynak tüketimi sağlar ve eski bilgisayarlarda performansı artırabilir.
  • Pro sürümünde daha fazla özellik var (Xbox Game Bar, oyun modu gibi) ve yeni oyun teknolojilerini (DirectStorage gibi) destekler, bu da oyunlarda daha iyi performans sağlar.

Kısaca:​

• LTSC: Daha az özellik, daha fazla stabilite ve düşük kaynak kullanımı. Oyun performansı biraz daha düşük olabilir.
  • Pro: Daha fazla özellik, yeni oyun teknolojileriyle uyumlu. Oyun performansı genelde daha iyi.
Eğer yeni oyun özelliklerini ve oyun performansını ön planda tutuyorsan, Pro daha iyi. Ama sadece stabil ve basit bir sistem istiyorsan, LTSC iyi bir seçenek.

Windows 10 LTSC ve Windows 10 Pro arasındaki farklar şöyle:
  • LTSC daha basit ve stabil bir sürüm. Gereksiz özellikler (Microsoft Store, Cortana, Windows Ink gibi) kaldırılmış. Bu da daha az kaynak tüketimi sağlar ve eski bilgisayarlarda performansı artırabilir.
  • Pro sürümünde daha fazla özellik var (Xbox Game Bar, oyun modu gibi) ve yeni oyun teknolojilerini (DirectStorage gibi) destekler, bu da oyunlarda daha iyi performans sağlar.

Kısaca:​

• LTSC: Daha az özellik, daha fazla stabilite ve düşük kaynak kullanımı. Oyun performansı biraz daha düşük olabilir.
  • Pro: Daha fazla özellik, yeni oyun teknolojileriyle uyumlu. Oyun performansı genelde daha iyi.
Eğer yeni oyun özelliklerini ve oyun performansını ön planda tutuyorsan, Pro daha iyi. Ama sadece stabil ve basit bir sistem istiyorsan, LTSC iyi bir seçenek.
Kırpılmış diyince daha performanslı olduğunu düşünmüştüm bi an çok teşekkür ederim

Kırpılmış diyince daha performanslı olduğunu düşünmüştüm bi an çok teşekkür ederim
Daha performanslı istiyorsan Ghost spectre windows 10 kurmanı öneririm 4 yıldır kullanıyorum, fakat önemli not profesyonel windows kullanıcıysan sorunları hızlıca çözebilecek teknik bilgin varsa kurmanı öneririm, çünkü modlanmış windowslarda her şey kaldırıldığı için sorunları çözmek kullanıcıya kalıyor. Edge ve M.store dahil her şey kaldırılmış tertemiz bir windows.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,484
Üyeler
174,885
Son üye
efraim006
Geri