WİNDOWS 10 PRO LİSANS ANAHTARI ÖNERİSİ

YunusEmre/07

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
120
Arkadaşlar Windows u etkinleştirmek istiyorum en iyi lisans anahtarı hangisi bu QEM dedikleri şey nedir öneriniz var mı

OEM lisansı yalnızca yüklü olduğu bilgisayara özeldir ve başka bir bilgisayarda kullanılamaz. Sadece bir kez etkinleştirdiğin bilgisayarda kullanabilirsin. Mesela laptoplarda gelen lisans OEM lisanstır. O söz konusu laptop dışında başka bir bilgisayarda kullanılamaz.""

Orjinal OEM'ler microsoft lisanlı olarak satılır ve fiyatları 1000₺ nin üzerindedir. Harici olarak 30-100₺'ye de windows key satanlar da var. Dahilinde lisanslama yapan programlar da mevcut.

Elbette seçim sizin 👍

OEM lisansı yalnızca yüklü olduğu bilgisayara özeldir ve başka bir bilgisayarda kullanılamaz. Sadece bir kez etkinleştirdiğin bilgisayarda kullanabilirsin. Mesela laptoplarda gelen lisans OEM lisanstır. O söz konusu laptop dışında başka bir bilgisayarda kullanılamaz.""

Orjinal OEM'ler microsoft lisanlı olarak satılır ve fiyatları 1000₺ nin üzerindedir. Harici olarak 30-100₺'ye de windows key satanlar da var. Dahilinde lisanslama yapan programlar da mevcut.

Elbette seçim sizin 👍
30-40 TL olan fiyatlar güvenilir mi

Saglamlisans ve jetlisans siteleri güvenilir
hocam onlarda oem mi veriyor :(
Post automatically merged:

Elbette seçim sizin 👍
hocam oem anakartla ilgili diye biliyorum

Nerdeyse 6-7 ay önce bilgisayarcının kurduğu ''KMSPİCO'' lisansı patlamıştı. OEM lisans yaptım sorun çıkarmadı. OEM lisans yapın derim
Yanlış söylemişim oem değil normal cmds üzerinden yaptım

OEM keyler anakarta gömülür ister 1 ister 10 kere format atın silinmez. Retail keyler microsoft hesabına kaydedilir pc değiştirme durumunda farklı bir bilgisayara aktarabilirsiniz. MAK keyler ise kullanım sınırı olan genelde şirketlerin toptan aldığı keylerdir. Keylerin lisanslı satış fiyatı 1000tl gibi fahiş fiyatlara çıkıyor ben daha 3 gün önce jetlisans'tan windows 11 pro key aldım MAK key geldi mail attım geri dönüş yaptılar ve retail key verdiler aşağıya bırakıyorum ss'i. Saglamlisans'ta güvenilir diyorlar fakat fiyatı bana fazla geldi jetlisansta daha uygun. Benim önerim retail key almanız eğer olurda ileride bilgisayar değiştirme durumu olursa kolaylıkla bir bilgisayardan diğer bilgisayara keyi aktarabilirsiniz.

Ekler

• resim_2022-04-17_031607593.png
    resim_2022-04-17_031607593.png
    4.6 KB · Hit: 40
Geri