Windows 10 Pro’ya yükseltme?

Kartal34

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,634
Hazır sistem aldım içinde Win 10 “Home” yüklü geldi. Bende orijinal Win 10 Pro lisansı vardı nasıl olsa kodu girerim etkinleşir diye tüm programları yükledim bilgisayara üstüne oyun falan da yükledim.

Ama içine Home kurduklarını yeni fark ettim ve benim Pro lisansını kabul etmiyor cihaz. Nasıl bunu Pro yapabilirim?

Temiz kurulumdan Windows 10 pro yüklüyoruz sonra o keyi onaylıysun bildiğim kadariyla

Eğer satın aldığınız lisans anahtarı birkaç dolar değerinde olanlardan ise etkinleştirmede problem yaşamanız muhtemeldir.
Bu anahtarlar genellikle iki şekilde satılır.

1) Windows 10 Pro sistemi aktif etmek için.
2) Windows 10 Home sistemi "Pro" sürüme yükseltmek için.

Satın aldığınız anahtar büyük ihtimal ile "Home" sürümünü yükseltmek için kullanılanlardan değil.
Satın aldığınız yer ile iletişime geçip onlardan "Home" sürümü "Pro" yapmak istediğinizi ve lisans anahtarını bunun ile değiştirmelerini isteyebilirsiniz.

Eğer böyle bir şansınız yok ise CMD ile etkinleştirmeyi deneyiniz.
Bunun için "Youtube" üzerinden görsel kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Bu işlemin başarısız olması durumunda temiz kurulum için Windows sitesinden Windows 10'u indirip temiz kurulum sağlayınız.

Not: Eğer "Home" anahtarınız anakart üzerine gömülü olarak geldiyse format esnasında otomatik olarak "Home" sürümünü seçip ilerleyecektir.
Bunu önlemek için ufak bir araştırma yapmanız gerekebilir.

Eğer satın aldığınız lisans anahtarı birkaç dolar değerinde olanlardan ise etkinleştirmede problem yaşamanız muhtemeldir.
Bu anahtarlar genellikle iki şekilde satılır.

1) Windows 10 Pro sistemi aktif etmek için.
2) Windows 10 Home sistemi "Pro" sürüme yükseltmek için.

Satın aldığınız anahtar büyük ihtimal ile "Home" sürümünü yükseltmek için kullanılanlardan değil.
Satın aldığınız yer ile iletişime geçip onlardan "Home" sürümü "Pro" yapmak istediğinizi ve lisans anahtarını bunun ile değiştirmelerini isteyebilirsiniz.

Eğer böyle bir şansınız yok ise CMD ile etkinleştirmeyi deneyiniz.
Bunun için "Youtube" üzerinden görsel kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Bu işlemin başarısız olması durumunda temiz kurulum için Windows sitesinden Windows 10'u indirip temiz kurulum sağlayınız.

Not: Eğer "Home" anahtarınız anakart üzerine gömülü olarak geldiyse format esnasında otomatik olarak "Home" sürümünü seçip ilerleyecektir.
Bunu önlemek için ufak bir araştırma yapmanız gerekebilir.
Home anahtarı yok, Home deneme sürümü yüklü. Zaten Home lisanslı olsa böyle bırakırım da sistemi deneme süresi dolmadan etkinleştirmem lazım ve sadece Pro için olan key var elimde 😅

Home anahtarı yok, Home deneme sürümü yüklü. Zaten Home lisanslı olsa böyle bırakırım da sistemi deneme süresi dolmadan etkinleştirmem lazım ve sadece Pro için olan key var elimde 😅
Belirtildiği gibi CMD ile etkinleştirmeyi deneyebilir ve başarısız olması durumunda da lisans anahtarını yakın zamanda satın aldıysanız satın aldığınız yerden konu ile ilgili destek isteyebilirsiniz.

CMD kullanarak etkinleştirin hocam.

Homeye yukseltemıyorsan key ıle mecbur pro ya format atacaksın
Post automatically merged:

CMD kullanarak etkinleştirin hocam.
Adamın elınde pro key varmıs belkıde cok para verdı ona neden cmd ıle ugrassın

Tamamda dostum adamın elındekı key proya aıt ısletım sıstemıde home o sekılde oluyor mu?
Satın aldığı anahtara bağlı olarak bu durum değişebilir.
Eğer Microsoft sitesinden direkt olarak satın aldıysa destek sistemi ile iletişime geçebilir ve bu konuda yardımcı olmalarını isteyebilir.
Ancak birkaç dolar değerindeki bir lisans anahtarı söz konusu ise belirtildiği gibi bu anahtarlar iki şekilde satılıyor.

1) Kurulu olan Windows 10 Pro'yu aktifleştirmenizi sağlayan anahtarlar.
2) Kurulu olan Windows 10 Home sürümünü "Pro" sürüme yükseltmenizi sağlayan anahtarlar.

Yabancı kaynaklardan satın alınan birkaç dolarlık ürünlerde satıcılar genellikle karşı tarafa bu konuyu iletirler.
Eğer Windows 10 Home sürümünü Pro sürüme yükseltmek istiyorsanız belirtmenizi isterler ve uygun olan anahtarı sizlere iletirler.

Geri