Neler Yeni

Windows 10 Retail key

EY PRO TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Efe Yılmaz
Ben ptt nin sitesinden retail win10 key almıştım. onun üstüne kaç kere format atıp bir de üstüne win11 e geçmeme rağmen windowsum etkin yükleniyor. Bu crack mi olmuş oluyor yoksa orjinal mi ?

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,567
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
Retail key candır. Her formatta keyi tekrar ister derler ama genelde sizdeki gibi sorun çıkmaz ve orijinaldir. Oem keyde her zaman etkindir ankarta gömülür başka pcde kullanılamaz. Ama oda orijinaldir. Crack ile de win etkinleştirme yapılıyor ama ben denemedim.

EY PRO TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Efe Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Retail key candır. Her formatta keyi tekrar ister derler ama genelde sizdeki gibi sorun çıkmaz ve orijinaldir. Oem keyde her zaman etkindir ankarta gömülür başka pcde kullanılamaz. Ama oda orijinaldir. Crack ile de win etkinleştirme yapılıyor ama ben denemedim.
Bilişim hocama dedimki, oem key crack sayılırmı dedim. Kendisi crack zaten dedi

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
snop02
Ben ptt nin sitesinden retail win10 key almıştım. onun üstüne kaç kere format atıp bir de üstüne win11 e geçmeme rağmen windowsum etkin yükleniyor. Bu crack mi olmuş oluyor yoksa orjinal mi ?
10/11 aynı keydir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilişim hocama dedimki, oem key crack sayılırmı dedim. Kendisi crack zaten dedi
Sıkmış senin hocan da..
Microsoft bireysel müşterilere oem satmaz.
Retail(parakende) sürüm satar nedeni?
Oem keyler:
Pc üreticilerine verilen keylerdir.
Bunlar üretimden sonra keyi pc veya laptop vs. girer ve bu keyleri microsofta bildirir.
MİCROSOFT BU KEYLERİ KİLİTLER.
OEM DEDİĞİMİZ BUDUR! Kilitli oldugu için baska pc de kullanamazsın. Sadece pc ye özel olmasının temel sebebi.
Peki piyasada bulunan veya internete satılan oem ler?
Bunların elde edilişi etik olarak tartışılır,
Birsekilde piyasaya düşüyor, ozellikle çin den
(Pc üreticileri buradadır)
Ama 4k, 250tl veya internette free olarak bulunanlar, sonuçta aynı işi yapar.
Tek fark Microsoft veya partnerden alırsan destek alırsın, digerlerinde alamazsın.
(Hocan bunu kast etmiş olsbilir.
Peki 250tl veya internette oem/retail fark varmı?
Kesinlikle yok. Microsoft keyi kilitlemediği sürece oem/retail fark etmez birçok kez kullanırsın.
Oem ile 7 pc etkinleştirdim. vs.vs..
Suan piyasada 250 pro,
1400 den fazla home retail var.
Baska forumda 3 gün önce bir siteden alan arkadasın 250tl ye, internette paylasılan key çıktı.keyin son 5 karakterden taradım ve free key çıktı ve key hala aktif.
Yani baska pc lerde aynı key ile etkinleştirilir
-İnternette bulunan home lar kolay kolay bloke olmaz.
-prolar bireysel, iş ve kurumsallıgı oldugu için daha çabuk bloke olur
-ofis keyker çok cabuk bloke olur, Microsoft un sna geliri bu dalda dır.
Diğerlerine özellikle home kesimini dikkate bile almaz durumda gibi.pazarlama ve piyasa hakimiyet taktiği vs..

Son düzenleme:

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
snop02
+
İnternet ve sitelerden keyler msnuel etkinleştirilir(genel)
Bu keyleri etkinleştirmeyi; Microsoft etkinleştirme sunucularından yaparsınız, yani tamamen güvenlidir.
Key buldugunuzda aktif olup olmadıgını anlamanız;
08/20 hatakodu sonu key aktif/etkinleştirilir
03/60 hata kodu sonu key bloke/etkinleştirilemez.
67 (emin degilim,yani donanım degişikliği)
Pc de işlemci/hdd değistirdiyseniz keyiniz aktiftir,
1 KEREYE MAHSUS MANUEL ETKİNLEŞTİRME YAPMALISINIZ, diğer formatlarda oto etkinleştirir yine.
Pc degiştirmediğiniz sürece omurboyu..
vs.. vs..
Keye ihtiyacı olan pm atabilir..

EY PRO TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Efe Yılmaz
+
İnternet ve sitelerden keyler msnuel etkinleştirilir(genel)
Bu keyleri etkinleştirmeyi; Microsoft etkinleştirme sunucularından yaparsınız, yani tamamen güvenlidir.
Key buldugunuzda aktif olup olmadıgını anlamanız;
08/20 hatakodu sonu key aktif/etkinleştirilir
03/60 hata kodu sonu key bloke/etkinleştirilemez.
67 (emin degilim,yani donanım degişikliği)
Pc de işlemci/hdd değistirdiyseniz keyiniz aktiftir,
1 KEREYE MAHSUS MANUEL ETKİNLEŞTİRME YAPMALISINIZ, diğer formatlarda oto etkinleştirir yine.
Pc degiştirmediğiniz sürece omurboyu..
vs.. vs..
Keye ihtiyacı olan pm atabilir..
Bir sorum daha olcaktı
Ben office 2019 key retail aldım, ve office 365 ürün anahtarı olarak girince beni indirme sayfasına attı. Bende o indirdiğim şeyi yedekledim ve key i de yedekledim. Format attıktan sonra gidiyo ve bu yedeklediğim şeyleri kullansam çalışırmı?

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
snop02
Bastan baslayalım;
Retail key:
Yaptınız mı bilmiyorum(0 dan anlatayım)
Formattan sonra ofis19 hangi sürümse (pro,proplus) o isoyu indirin, oradan keyinizi girerek kurulumu yapın, kurulum sonrası etkinleştirme isteyecek.
Etkinleştirmede TELEFON İLE ETKİNLEŞTİRME seçin.
Microsoft etkinleştirmeyi arayıp OFİS ETKİNLEŞTİRME seçerek, gerekli adımları uygulayın.
Sizden telefonla key etkinleştirme sayfasında gruplar halinde kodlar var, onları tuşlamamı isteyecek.
Key kabul olusa size ONAY KİMLİĞİ verecek onları pc ye girerek etkinleştireceksiniz.
DAHA SONRAKİ FORMAT SONRASI KURULUMDA KEYİ GİRİNCE “İNTERNET İLE ETKİNLEŞTİR” seçerek 10sn de etkinleştirir.
Donanımdegiştirmediğin sürece böyle, donanım degiştirirsen, yukarıdaki adımlar ofis/windows aynı sekilde…

Mak key:
Bunun için her zaman isonun VL sürümünü kurmalısınız.
BU HER ZAMAN MANUEL ETKİNLEŞTİRİLİR
telefonla etkinleştirme kodları ve Microsoft tan alınan “onay kimliğini” YEDEKLEYİN!!
Formattan sonra girerek etkinleştirirsiniz
Her zaman Microsoft aramanıza gerek kalmaz..

EY PRO TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Efe Yılmaz
Bastan baslayalım;
Retail key:
Yaptınız mı bilmiyorum(0 dan anlatayım)
Formattan sonra ofis19 hangi sürümse (pro,proplus) o isoyu indirin, oradan keyinizi girerek kurulumu yapın, kurulum sonrası etkinleştirme isteyecek.
Etkinleştirmede TELEFON İLE ETKİNLEŞTİRME seçin.
Microsoft etkinleştirmeyi arayıp OFİS ETKİNLEŞTİRME seçerek, gerekli adımları uygulayın.
Sizden telefonla key etkinleştirme sayfasında gruplar halinde kodlar var, onları tuşlamamı isteyecek.
Key kabul olusa size ONAY KİMLİĞİ verecek onları pc ye girerek etkinleştireceksiniz.
DAHA SONRAKİ FORMAT SONRASI KURULUMDA KEYİ GİRİNCE “İNTERNET İLE ETKİNLEŞTİR” seçerek 10sn de etkinleştirir.
Donanımdegiştirmediğin sürece böyle, donanım degiştirirsen, yukarıdaki adımlar ofis/windows aynı sekilde…

Mak key:
Bunun için her zaman isonun VL sürümünü kurmalısınız.
BU HER ZAMAN MANUEL ETKİNLEŞTİRİLİR
telefonla etkinleştirme kodları ve Microsoft tan alınan “onay kimliğini” YEDEKLEYİN!!
Formattan sonra girerek etkinleştirirsiniz
Her zaman Microsoft aramanıza gerek kalmaz..
Onay kimliğini yedekleyin diyorsunuz ama o onay kimliğini almak için arıyoruzya bizde ekranımızdaki uzun kodu giriyoruz fakat verdiğimiz kod formattan sonra değişmezmi

EY PRO TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Efe Yılmaz
donanım degişmedigi sürece degişmez
Fakat bende çok garip bişey oldu, ss alıyım kaydediyim dedim o sekmeyi kapattıktan sonra ss e baktım kodun üzerinde imlecim kalmış kodun 2si gözükmüyor .dd

EY PRO TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Efe Yılmaz
tekrar ara microsoftu al onay kimligini, yedekle
Çok soru sordum kusura bakmayın
Ben bu word,excel in yüklendiği exe yi arkadaşıma atsa o da arayıp kendi kodunu verip aldığı kodla etkinleştirme yapabilirmi
Ve yapılabiliyosa kaç kişiye verebilirim ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,498
Üyeler
164,318
Son üye
wolsvagen
Top Bottom