Neler Yeni

Windows 10 şifre kırma

Efe_Tkn

80+ Bronze
Önce bilgisayarı kapatın ve açın windowsun logosunu gördüğünüz an kapanana kadar kapatma tuşuna basılı tutun
Ve bunu 3 kere tekrarlayın.
Otomatik onarma gelicek.
ordan karşımıza görüntü kurtarma çıkana kadar gelişmiş seçenekler diyin hepsine.
ve görüntü kurtarma gelince ona basın.
Windows klasörü nerde yüklüyse o diske girip windowsa basın ve System32 diyin merak etmeyin bilgisayarınzda en ufak bir düzenlenme olmuycak.
Sonra Utilman adındaki dosyayı bulun ve adını Utilman1 yapın
sonra cmd adlı dosyanın adını Utilman yapın büyük ve küçük harflere dikkat edin.
Sonra çıkın herşeyden çıkın hepsinden çıktıktan sonra ilk ekranda windowsu kapat diyin ve yeniden açın açtığınız zaman alttaki erişim kolaylığı olan tuşa basın bilmiyorsanız windowsun kapatma veya yeniden başlatma tuşunun solundaki tuş ona basın
Aniden cmd açılıcak oraya user adını yazın açtığınızda parola yazma yerinin bi üstünde kocaman yazan yazı
Adınızı tek kelime ise net user (buraya adı yazın) sonrada yeni parolanızı yazın
Ama adınız 2 kelime ise tırnak işareti olacak şekilde net user "deneme ad" şeklinde tırnak işaretli yazın ve yeni şifreyi yazın enterleyin
Komut başarıyla oldu dediği zaman şifreniz yazdığınız yazı olucak cmdye 1 yazdıysanız şifre yerine 1 yazın ve girin bilgisayarı açtığınızda ayarlara girin arama yerine parola yazıp bilgisayar parolasına şu anki şifre 1 yazın ve yeni şifreye hiçbir şey yazmadan enterleyin.
Ve hazır halihazırdaki şifreniz başarıyla kaldırıldı.

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz
Çok karışık bi anlatım olmuş ama yararlı.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Semih Boran
Şifre kırma değil bu. Şifre değiştirme. Utilman (Erişim Kolaylığı)'ı CMD ile değiştirip netuser üzerinden yeni şifre giriyorsun. Olay bu. :)

Efe_Tkn

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şifre kırma değil bu. Şifre değiştirme. Utilman (Erişim Kolaylığı)'ı CMD ile değiştirip netuser üzerinden yeni şifre giriyorsun. Olay bu. :)

Şifre kırma sayılıyor. Çünkü windowsun bir bugu yani bir açığı kullandım. Windows'un bugu ve haberi yok.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Semih Boran
Şifre kırma sayılıyor. Çünkü windowsun bir bugu yani bir açığı kullandım.
Bunu bulan sen bile değilsin ki "kullandım" sözcüğünü kullanıyorsun? Yıllardır olan bir şey. LogonUI.exe değişirse ve Utilman gibi açıkta olan .exe olmazsa bir işe yaramayacak.

Efe_Tkn

80+ Bronze
Bunu bulan sen bile değilsin ki "kullandım" sözcüğünü kullanıyorsun? Yıllardır olan bir şey. LogonUI.exe değişirse ve Utilman gibi açıkta olan .exe olmazsa bir işe yaramayacak.

Evet ben bulmadım. Ben bulduğumuda söylemiyorum. Benim bulmamam bunu şifre kırma haline getirmiyor değil :)

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Semih Boran
Olay şu:
Önyüklenebilir (bootable) bir Windows PE yüklü CD/DVD/USB vb. disk gerekiyor. Bu diskten boot (önyükleme) yaptıktan sonra CMD'den system32'deki utilman.exe'nin adını yeniden adlandırıyorsun. Sonra CMD.exe'yi utilman.exe olarak yeniden adlandırıyorsun. Normal Windows'u açıp erişim kolaylığına tıklıyorsun. Sonra netuser yardımı ile şifreni değiştiriyorsun. Bu kadar basit.

Efe_Tkn

80+ Bronze

Bu konuyu kopyala yapıştır yaparak Technopat'ada atıcam sanırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olay şu:
Önyüklenebilir (bootable) bir Windows PE yüklü CD/DVD/USB vb. disk gerekiyor. Bu diskten boot (önyükleme) yaptıktan sonra CMD'den system32'deki utilman.exe'nin adını yeniden adlandırıyorsun. Sonra CMD.exe'yi utilman.exe olarak yeniden adlandırıyorsun. Normal Windows'u açıp erişim kolaylığına tıklıyorsun. Sonra netuser yardımı ile şifreni değiştiriyorsun. Bu kadar basit.
Yani ?

Top Bottom