daha önceden aktif değildi aktif edince bilgisayar baya bi şekilde hızlandı açılışı oyunlara girişi vs herşeyi hızlandı yani işe yarıyorbir işe yaramaz o boyuttaki disk, çıkarsan daha iyi olur hiç değilse elektrik harcamaz :d
bu konuyu bi okur musunuz ? aynı bende ki gibi13gb ssd nerede bulup takmışlar
dediğiniz bu mu ?13gb diye bir disk yok diskpart üzerinden bakma şansın var mı internette nasıl bakacağını bulabilirsin ("diskpart ile disk bölümlerini listeleme" gibi bir şey yaz çıkar)
nasıl yapacağım kontrol programı indirmem gerek mi ?16 GB SSD muhtemelen, kullanılabilir boyut 13 GB. Evet, gerçekten var böyle SSD'ler. Özellikle de mSATA arayüzlü cihazlarda görülebiliyor bu tarz düşük kapasiteler. HDSentinel üzerinden model kontrolü yapar mısın?
Sağlikli olacağını düşünmüyorum. HDD olduğu gibi ssdlerde de %100 kapasitede belleği doldurmak uzun vadede sorun cikartir. Önemli datalarinizi kaybedebilirsiniz.dediğiniz bu mu ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
nasıl yapacağım kontrol programı indirmem gerek mi ?
redditte de bunu buldum16 GB SSD muhtemelen, kullanılabilir boyut 13 GB. Evet, gerçekten var böyle SSD'ler. Özellikle de mSATA arayüzlü cihazlarda görülebiliyor bu tarz düşük kapasiteler. HDSentinel üzerinden model kontrolü yapar mısın?
64biti 30 ama düzgün kullanım için 40-50 ayırmanı tavsiye ederim. 13gb ssd'e kuramazsın. Hdd de performans olarak kafayı yediriyor.laptop kapağını sökmem lazım
hayır bu bilgisayar da da gözüküyor
tahmini kaç gb yer kaplar bu w10
Aslında bu ssd sistemi hızlandırmak için konulmuş64biti 30 ama düzgün kullanım için 40-50 ayırmanı tavsiye ederim. 13gb ssd'e kuramazsın. Hdd de performans olarak kafayı yediriyor.
32'liği de yetmiyor. Linux kurabilirsin.
bu haliyle en iyisi zateb bu kadar küçük alana windows kuramazsınarkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler
aslında 13 gb ssd sistemi hızlandırmak için konulmuş peki nasıl oluyor bunuda intelin optane bellek ve bakım yönetimi programı ile yaptım
ssd ile hdd yi birleştirdi ve 8 gb olan ram i 24 gb a yükseltti