Neler Yeni

Çözüldü✓ Windows 11 22H2 Güncelleme Sonrası Oyunlarda Düşük GPU Kullanımı

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gurur Aşer
Merhabalar,

Windows 11 22H2 Güncellemesini yaptıktan sonra oyunlarda ekran kartımın GPU'sunun %98-99'lardan %40 civarlarına düşmesi sonucunda yaşadığım bir FPS kaybı var. Güncellemeyi kaldırıp eski sürüme döndüğümde ise sorun çözülüyor. Sebebi ne olabilir ? Nasıl çözebilirim ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Merhabalar,

Windows 11 22H2 Güncellemesini yaptıktan sonra oyunlarda ekran kartımın GPU'sunun %98-99'lardan %40 civarlarına düşmesi sonucunda yaşadığım bir FPS kaybı var. Güncellemeyi kaldırıp eski sürüme döndüğümde ise sorun çözülüyor. Sebebi ne olabilir ? Nasıl çözebilirim ?
Ekran kartının sürücüsünü kaldırıp (AMD ise AMD uninstaller ile kaldır, NVIDIA ise DDU ile kaldır) en yeni sürücüyü yükleyip dener misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gurur Aşer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartının sürücüsünü kaldırıp (AMD ise AMD uninstaller ile kaldır, NVIDIA ise DDU ile kaldır) en yeni sürücüyü yükleyip dener misin?
DDU ile bilgisayar Güvenli Modda iken kaldırdım ardından bilgisayarı normal açılış ile açıp GeForce Experince üzerinden en yeni sürücüyü 'Temiz Kurulum' ile kurdum fakat sonuç değişmedi..

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gurur Aşer
İlginç bir şey fark ettim sorun Alt + R yapıp NVIDIA'nın Performans Yer Paylaşımını açtığımda sorun oluşuyor. Onu açmadığım zaman herhangi bir problem yapmıyor. Güncellemeden önce açmam herhangi bir sorun teşkil etmiyordu.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
İlginç bir şey fark ettim sorun Alt + R yapıp NVIDIA'nın Performans Yer Paylaşımını açtığımda sorun oluşuyor. Onu açmadığım zaman herhangi bir problem yapmıyor. Güncellemeden önce açmam herhangi bir sorun teşkil etmiyordu.
https://t.co/ifYtZgddOv bunu indirip dener misin? Geforce Exprience Beta 3.26.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gurur Aşer
https://t.co/ifYtZgddOv bunu indirip dener misin? Geforce Exprience Beta 3.26.
Deneyeceğim fakat şöyle bir şey buldum sorun sadece bende değil bir çok kullanıcıda geçerliymiş.

Güncelleme : İşe yaradı teşekkür ederim.

Söz konusu sorun, bir oyun oynuyorsanız ve performansını kontrol etmek istiyorsanız ve GeForce Experience performans katmanını göstermek için Alt + R tuşlarına basarsanız, oyununuz kötü bir şekilde takılmaya başlayabilir. God of War gibi oyunlarda kullanıcılar, kaplamayı açtıklarında kare hızlarında yüzde 87,5’e varan bir düşüş olduğunu bildirdiler.

ByKayseriLi

80+ Bronze
Windows 11 hala sıkıntılı bir işletim sistemi. Bence daha kullanılmamalı. Forumlar da çok görüyorum yazanları. Herkes geri dönüyor Windows 10'a. Çok kanser bir işletim sistemi. Bu arada ben Windows 10 22H2 kullanıyorum bu sorunları yaşamıyorum isterseniz bir de bunu deneyin.

9479497895028c8a5c1a040990922848.jpeg
2022-09-23_17-13-53.jpg

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee
Güncellemeden sonra mı oldu bilmiyorum ama normalde LoL aram oynarken 150+ fps alırdım. Bir kaç gündür aram oynarken bile 90 fps altında kalıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gurur Aşer
Windows 11 hala sıkıntılı bir işletim sistemi. Bence daha kullanılmamalı. Forumlar da çok görüyorum yazanları. Herkes geri dönüyor Windows 10'a. Çok kanser bir işletim sistemi. Bu arada ben Windows 10 22H2 kullanıyorum bu sorunları yaşamıyorum isterseniz bir de bunu deneyin.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Evet belki de Windows 10'a geri dönebilirim çünkü Windows 11 Animasyonları da pek akıcı hissettirmediği için sinir ediyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güncellemeden sonra mı oldu bilmiyorum ama normalde LoL aram oynarken 150+ fps alırdım. Bir kaç gündür aram oynarken bile 90 fps altında kalıyor
Eğer NVIDIA kart sahibi iseniz yukarıdaki çözümü deneyin. Bende işe yaradı gibi gözüküyor.

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee
Amd için her hangi bir çözüm yolu var mı?

Evet belki de Windows 10'a geri dönebilirim çünkü Windows 11 Animasyonları da pek akıcı hissettirmediği için sinir ediyor.

Eğer NVIDIA kart sahibi iseniz yukarıdaki çözümü deneyin. Bende işe yaradı gibi gözüküyor.
Amd maalesef hocam.

Singua

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Burak
Merhabalar,

hocam aynı sorun işlemcimde var %10 u geçmiyor lanet olsun ya

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gurur Aşer
Amd için her hangi bir çözüm yolu var mı?

Amd maalesef hocam.
Maalesef herhangi bir bilgim yok. Windows 11 22H2 AMD problemleri şeklinde Türkçe ve İngilizce şekilde araştırabilirsiniz.

hocam aynı sorun işlemcimde var %10 u geçmiyor lanet olsun ya
Şu an sizinle bu sorunu aynı anda birden fazla platformda tartışmak oldukça ilginç oldu :D

Eğer NVIDIA Ekran kartına sahipseniz. GeForce Experience 3.26 BETA sürümünü indirip deneyin lütfen.

Singua

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Burak
Maalesef herhangi bir bilgim yok. Windows 11 22H2 AMD problemleri şeklinde Türkçe ve İngilizce şekilde araştırabilirsiniz.

Şu an sizinle bu sorunu aynı anda birden fazla platformda tartışmak oldukça ilginç oldu :D

Eğer NVIDIA Ekran kartına sahipseniz. GeForce Experience 3.26 BETA sürümünü indirip deneyin lütfen.
hocam uğraşmayayım hiç geri 21h2 dönücem valla bu ne ya

@AzirTheEmperor çöözüüm teşeekkürleer :) :)

Son düzenleme:
Top Bottom