Neler Yeni

Windows 11 OEM mi alayım normal mi

Turkmangg123

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Reşit Akalın
OEM

Normal

Yeni laptop aldım ve w11 kuracağım ancak iki farklı key var. Hangisi alınmalı sizce ? OEM in normal olana kıyasla neyi daha iyi. oem 80 lira farka değecekse oem alacağım ama ne farkı olduğunu bilmediğim için size sormak istedim yardımcı olursanız iyi olur

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
haiko haikoloji
OEM Keylerin AvantajlarıRetail Keylerin Avantajları
  • OEM keyler, genellikle daha ucuzdur.
  • Yeni bir bilgisayarla birlikte gelir ve hızlı bir şekilde etkinleştirilebilir.
  • Üretici tarafından desteklenir ve gerektiğinde lisans sorunları çözülebilir.
  • Retail keyler, birden çok cihaza kurulum yapma esnekliği sunar.
  • Bilgisayar değiştirdiğinizde veya yeni bir bilgisayara geçtiğinizde kullanılabilir.
  • Yedekleme ve geri yükleme işlemlerinde daha kolaydır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Barış Seyhan
OEM

Normal

Yeni laptop aldım ve w11 kuracağım ancak iki farklı key var. Hangisi alınmalı sizce ? OEM in normal olana kıyasla neyi daha iyi. oem 80 lira farka değecekse oem alacağım ama ne farkı olduğunu bilmediğim için size sormak istedim yardımcı olursanız iyi olur
OEM Key anakarta gömülü olur, format sonrasında tekrar lisans anahtarı girmeniz gerekmez.

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
haiko haikoloji
Laptop olduğu için OEM key almak gerçekten daha mantıklı. Çünkü ömür boyu bir daha anakart değişimi olmayacağı aşikar. Desktoplarda anakart değişimine gidilebiliyor. Desktoplarda da Retail lisans kullanmayı mantıklı görürüm; fakat bana sorarsanız ben desktopumda da OEM lisans tercih ediyorum. Çünkü diyorum ki o zaten kasasıyla birlikte ölecek :)

Top Bottom