Neler Yeni

WINDOWS 11 PRO VİDEO TDR FAILURE MAVİ EKRAN HATASI

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Adil Mesut Acar
Herkese selamlar. Yazın hangi laptopu almalıyım şeklinde bir konu açmıştım. Amd düşünmüyordum ancak intelde son yaşanan durumlardan dolayı amd ye yöneldim.
HP OMEN 17.3 İnç AMD R7 8845HS 4070 NVIDIA GEFORCE RTX EKRAN KARTI 32 GB RAM 1 TB SSD 2K EKRAN VE 240 HZ EKRAN YENİLEMELİ LAPTOP

Hp Omen 17'yi 11 Kasımda internetten aldım. 15 kasımda bana ulaştı. Freedos olduğu için windows yükletmek için tanıdığım teknik servisçi arkadaşa götürdüm. Windows 11 Proyu yükledi ve 16 kasımda laptopu aldım.
16 Kasım akşamı Gaming Hub uygulamasını açtım. Balanced ve Hybrid modlarda laptopu 2 saat kullandım. 2 saat sonra laptop Video Tdr Failure hatası verdi.
18 Kasım pazartesi günü yine aynı arkadaşa götürdüm. 2 gün boyunca inceledi ekran kartının kendisinde bir problem olmadığını yazılımsal bir problem olabileceğini belirtti. 20 kasım çarşamba günü laptopu aldım. 21 kasım perşembe günü akşam autocad programını yükledim ve yine balanced ile hybrid modda iken programı açmak istedim. Bu defa Watchdog Violation hatası verdi. 22 kasım cuma günü hp teknik servisle görüştüm. Teknik servis gaming hubtan performans ve discrete modlarına aldıktan sonra autocadi çalıştırmamı istedi. Çalıştırdıktan sonra hiçbir problem olmadı. Daha sonra yine balanced ve hybrid modlarına aldım. 22 kasım cuma bütün gece bu şekilde kullandım.
23 kasım cumartesi günü kullanmak için laptopu açınca daha açar açmaz yine video tdr failure mavi ekran hatası verdi. Bunun üzerine laptopu 25 kasım pazartesi günü iade ettim. Satıcı firmaya 27 kasım çarşamba günü ulaştı. 28 kasım perşembe günü distribütör firmaya ulaştı. Onların teknik servisi 1 gün boyunca incelemişler. Yazılımsal bir problem olduğunu ve bu problemin giderildiği söylendi. 29 kasımda satıcı firmaya ulaştırmak üzere kargolanmış ve 2 aralıkta satıcı firmaya ulaştı. Bazı yaşanan durumlardan dolayı laptop bana iade edilmedi.
Satıcı firma ile görüştükten sonra 17 aralıkta tekrar problemi giderildiği söylenen aynı laptopu aldım. 18 aralıkta laptop bana ulaştı. Windowsu silmişlerdir diye düşünerekten aynı teknik servisçi arkadaşa götürdüm.
24 aralık salı günü laptopu arkadaştan aldım. Bana büyük ihtimalle bu laptopun ekran kartının kendisinde donanımsal olarak bir problem olmadığını çünkü bütün testleri geçtiğini söyledi. Test yaparken sadece 1 defa video tdr failure hatası verdiğini belirtti.

Ben dün ancak laptopu kullanabildim. Yine balanced ve hybrid modda kullandım. Yine video tdr failure hatası verdi. İster eco ister balanced ister performans olsun integrated ve discrete modlarında hiçbir problem yok. Şu anda bu yaşadığım problemi Eco ile Balanced ve İntegrated modunda iken yazıyorum ve sabahtan beri hiçbir problem yaşamadım. Aynı şekilde balanced ve performans ile discrete modlarında da hiçbir problem yaşanmamaktadır.

İnternetten gördüğüm kadarıyla balanced ve hybrid modda iken zamansal bir çakışmadan kaynaklı video tdr failure hatasından mavi ekran oluştuğunu öğrendim. Bunun çözümünü de nedense distribütör firmanın teknik servisi bulamadı veya gerçekten bakmadılar / ilgilenmediler.

Velhasılı laptop Balanced ve Hybrid moddayken yaşanan Video Tdr Failure mavi ekran hatasının probleminin kesin bir çözümü var mıdır ? Çözümü yoksa da günlük işlerde Eco veya Balanced ile Integrated modlarında; çizim / oyun gibi durumlarda performans ile discrete modlarında kullansam hybrid modu kullanamayacağım için ekran kartında başka bir problem olur mu ? Ya da olması gereken bu şekilde midir ? Yani günlük işlerde dahili ekran kartı olan amd ekran kartını; ağır işlerde harici olan nvidia ekran kartını bu modlarda mı kullanmak mantıklıdır ?

Top Bottom