Neler Yeni

Windows 11 Yükleme Başarısız Oldu Hatası

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper
Rufus'tan MBR olarak eski BIOS sisteme Windows 11 yüklemek istedim ama yükleme ekranında bir yerden sonra yükleme başarısız oldu hatası alıyorum. Windows da açılmıyor şimdi ne yapacağım? 😕

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,315
İsim
C Ş
Rufus'tan MBR olarak eski BIOS sisteme Windows 11 yüklemek istedim ama yükleme ekranında bir yerden sonra yükleme başarısız oldu hatası alıyorum. Windows da açılmıyor şimdi ne yapacağım? 😕
Başka bir bilgisayardan Rufus ile tekrar ISO'yu yazacaksın ama Windows 11'in gereksinimi olan TPM 2.0, Secure Boot ve İşlemci Desteği gereksinimi ayarlarını atla seçeneklerini de seçerek yazacaksın ISO'yu.
1734268308753.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başka bir bilgisayardan Rufus ile tekrar ISO'yu yazacaksın ama Windows 11'in gereksinimi olan TPM 2.0, Secure Boot ve İşlemci Desteği gereksinimi ayarlarını atla seçeneklerini de seçerek yazacaksın ISO'yu.
Alıntıyı görüntüle
Hocam yüklediğim İSO'yu yazarken tam olarak aynısını yaptım. Diski MBR'ye çevirmelisin dedi birisi. Bunun hakkında ne düşünüyorsun?

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,315
İsim
C Ş
Hocam yüklediğim İSO'yu yazarken tam olarak aynısını yaptım. Diski MBR'ye çevirmelisin dedi birisi. Bunun hakkında ne düşünüyorsun?
Yükleme ekranında diski tamamen silmelisin. Yani C, D gibi birimler varsa bunları "Sil" komutuyla silmelisin. Daha sonra "Biçimlendir" komutunu seçtiğinde kendi gereksinimi olan şekilde dönüştürecektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistem özelliklerini yazar mısın? Eğer eski bir sistemse Windows 11 yüklemeni önermem ki öyle görünüyor açıklamandan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper
Alıntıyı görüntüle
Hocam yüklediğim İSO'yu yazarken tam olarak aynısını yaptım. Diski MBR'ye çevirmelisin dedi birisi. Bunun hakkında ne düşünüyorsun
Yükleme ekranında diski tamamen silmelisin. Yani C, D gibi birimler varsa bunları "Sil" komutuyla silmelisin. Daha sonra "Biçimlendir" komutunu seçtiğinde kendi gereksinimi olan şekilde dönüştürecektir.

Sistem özelliklerini yazar mısın? Eğer eski bir sistemse Windows 11 yüklemeni önermem ki öyle görünüyor açıklamandan.
i5-7500, GTX 1060 6GB, Gigabyte B250M Gaming, 16 GB 2400 MHz Ram var hocam. Hemen şimdi dediğinizi deneyeceğim.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Ferhat Bilgi
Hocam yüklediğim İSO'yu yazarken tam olarak aynısını yaptım. Diski MBR'ye çevirmelisin dedi birisi. Bunun hakkında ne düşünüyorsun

i5-7500, GTX 1060 6GB, Gigabyte B250M Gaming, 16 GB 2400 MHz Ram var hocam. Hemen şimdi dediğinizi deneyeceğim.
Win11 yükleme 10 kalsın daha seri çalışır

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper
Win11 yükleme 10 kalsın daha seri çalışır
Windows 11 yüklüydü ben memnundum sadece temiz format atmak istemiştim ama şimdi bununla uğraşıyorum...

Windows 11 yüklüydü ben memnundum sadece temiz format atmak istemiştim ama şimdi bununla uğraşıyorum...

Sonuç aynı maalesef. 😕

Ekler

• 17342697701993217676842863684424.jpg
    17342697701993217676842863684424.jpg
    3.8 MB · Hit: 5
Son düzenleme:

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,315
İsim
C Ş

Sonuç aynı maalesef. 😕
Bu hata nerede oluyor tam olarak?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper
Bu hata nerede oluyor tam olarak?
Windows yükleme ekranında yüklemek istediğim diski seçtikten sonra gelen yükleme ekranında. Örneğin %75'e kadar geliyor sonra direkt mavi arkaplanda önüme bu çıkıyor.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,315
İsim
C Ş
Windows yükleme ekranında yüklemek istediğim diski seçtikten sonra gelen yükleme ekranında. Örneğin %75'e kadar geliyor sonra direkt mavi arkaplanda önüme bu çıkıyor.
ISO dosyası önceden kullandığın bir dosya mıydı yoksa yeni indirip yazdığın dosya mıydı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper
ISO dosyası önceden kullandığın bir dosya mıydı yoksa yeni indirip yazdığın dosya mıydı?
Yeni indirdiğim bir dosyaydı. Windows'un sitesinden en güncelini indirdim.

Bu arada CMD'de list disk yazdığım zaman yüklediğim diskte Free Space 0 olarak gözüküyor burada bir problem olabilir mi?

Ekler

• 17342708468115700647318931479464.jpg
    17342708468115700647318931479464.jpg
    3.8 MB · Hit: 6

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,315
İsim
C Ş
Yeni indirdiğim bir dosyaydı. Windows'un sitesinden en güncelini indirdim.

Bu arada CMD'de list disk yazdığım zaman yüklediğim diskte Free Space 0 olarak gözüküyor burada bir problem olabilir mi?
CMD üzerinden MBR'ye çevirdikten sonra biçimlendirmediğin için öyle görünüyor olabilir.

Bence bilgisayarın UEFI destekliyor. Sen eski sistem olan BIOS ile kurmaya çalışıyorsun.
BIOS yerine UEFI ile kurulum yapsan daha iyi olurdu. Hata bence burdan kaynaklanıyor.
Ya da şu anki şekilde kurmak için BIOS ayarından Boot modunu UEFI'den BIOS'a çevirmen gerekir.

Yani format atacağın zaman ISO'yu USB'ye GPT olarak yazman daha iyi ve kullanışlı olacak.
Sistemin UEFI Boot'u destekleyebiliyor. Boşuna eski sistem yüklemesi yapma.

Şu anki durumda yükleme yapmak için BIOS ayarlarını eski bir sistemmiş gibi düzenlemen gerek.
1734271749649.png

Görseldeki Fast Boot ayarını Disable yap.
Other PCI device ayarını da BIOS yap. (BIOS yazmıyorsa EFI yazar veya Legacy, Previous gibi farklı bir şey yazabilir.)
Sonra kaydedip çık BIOS'tan.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper
CMD üzerinden MBR'ye çevirdikten sonra biçimlendirmediğin için öyle görünüyor olabilir.

Bence bilgisayarın UEFI destekliyor. Sen eski sistem olan BIOS ile kurmaya çalışıyorsun.
BIOS yerine UEFI ile kurulum yapsan daha iyi olurdu. Hata bence burdan kaynaklanıyor.
Ya da şu anki şekilde kurmak için BIOS ayarından Boot modunu UEFI'den BIOS'a çevirmen gerekir.

Yani format atacağın zaman ISO'yu USB'ye GPT olarak yazman daha iyi ve kullanışlı olacak.
Sistemin UEFI Boot'u destekleyebiliyor. Boşuna eski sistem yüklemesi yapma.
Hocam sen nasıl bir kralsın ya... Tamamen benim cahilliğime gelmiş. Diskleri sildikten sonra dediğin gibi kurulum ekranında Create Partition yapmam gerekiyormuş onu yaptıktan sonra siyah ekranda kurulum başladı ve şu an devam ediyor. Cahil gibi direkt kuruluma geçmeye çalışmışım. Ne kadar teşekkür etsem az. 🙏

Top Bottom