Yardım Windows 11de Disklerim Gözükmüyor

mr-sumu

80+
Reaksiyon skoru
2
Windows 11e yeni yükselttim.Main olarak 1ssd ve ekstra 2 HDD vardı.Önceden gözüken HDDler şimdi gözükmüyor ne bios nede bir yerde ATA-ATAPI Denetleyici Sarı Üçgen ünlem veriyor.Cihazı kaldırdım yeniden başlattım olmadı,sürücüyü güncelleştir diyince hata veriyor.Kabloları kontrol ettim gene olmadı acil yardım toplamda 500 gb bir sürü şey var.
1762090843534.webp

Ekler

• 1762090434588.webp
    1762090434588.webp
    2.8 KB · Hit: 11
Başlata bilgisayar yönetimi yaz ve açılan pencerede disk yönetimi kısmına tıkla aşağıda üzeri mavi çizgili olan senin aktif disklerin üzeri siyah çizgili olanlar da aktif olmayanlar oradan yeni birim diyerek tekrar aktif edebilirsin.

Başlata bilgisayar yönetimi yaz ve açılan pencerede disk yönetimi kısmına tıkla aşağıda üzeri mavi çizgili olan senin aktif disklerin üzeri siyah çizgili olanlar da aktif olmayanlar oradan yeni birim diyerek tekrar aktif edebilirsin.
onu biliyorum daha öncede çok kez yaptım burda hiç diskler gözükmüyor

Sata kablolarını değiştirin.
Sata kablolarını,veri kablolarını çıkar tak yaptım farklı yere falanda taktım ama olmadı.Güç geliyor SATA kablosu gene okey.
Disklerde sıkıntı yok onu biliyorum Taşınabilir Caddy ile görüyor cünkü.Ama olmuyor.
Yokmu böyle sağlam adamlardan hoca hesabı abiler vardı keşke biri cıka gelse

Başka sata kabloları takın. Bozulmuş olabilir kullandıklarınız.
umarım bulunduğum şehirde bir Allah kulu satıyodur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Başka sata kabloları takın. Bozulmuş olabilir kullandıklarınız.
sağolun deniyeceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Windows 11e yeni yükselttim.Main olarak 1ssd ve ekstra 2 HDD vardı.Önceden gözüken HDDler şimdi gözükmüyor ne bios nede bir yerde ATA-ATAPI Denetleyici Sarı Üçgen ünlem veriyor.Cihazı kaldırdım yeniden başlattım olmadı,sürücüyü güncelleştir diyince hata veriyor.Kabloları kontrol ettim gene olmadı acil yardım toplamda 500 gb bir sürü şey var.
Alıntıyı görüntüle
ben hala sorunun bu denetleyiciden dolayı olduğunu düşünüyorum şuan kablo alamam o yüzden yarına kadar ne yapabilirsem yapiyim

BU ARADA BİLGİLENDİRME:Hocam biosta hdd adına kadar gözüküyor ama boot menüsünde yoklar

Disk dosya yapısı NTFS bozulmuş olabilir. Bios ayarlarından diski denetle. Bazı Bios'larda S.M.A.R.T olarak yazar. Oradan diskini onarabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,488
Üyeler
183,844
Son üye
nemesis060
Geri