Neler Yeni

Windows`a elveda. Merhaba Linux Mint

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Umut Yıldız
Selam arkadaşlar İnternete güvenli erişim için bir süre önce bu kararı verdim ama nasip bu günlereymiş.
Şöyle ki PC de 1 ssd vardı windows 10 ve herşeyi ordan yürütüyordum. Yok dedim olmaz böyle.
2 adet ssd aldım
Yeni ssdlerden birisine İnternete erişim için Linux mint kurdum.
Diğer yeni diske Win 10 kurulum yaptım internete erişimi kapalı ve 3d tasarım programları kurdum
Eski SSD diski de formatladım tertemiz.. Boşta 1gb ram kullanan Win 10 pro kurdum Oyunlar için. İnternete erişimi kapalı.
İnternete Erişim kapalı derken Lan kabloyu söküp işlerimi hallediyorum Windows sistemlerde 😀

Gerçi Linux`u önceki zamanlarımda HDD ye kurulum yaparak biraz kurcalamıştım bilgi edinmiştim, ama şuanda çok rahatım kullanmak anlamında.
Uefi kurulum yaptım SSD de fişek gibi çalışıyor güzelim mint.
:kedi: Windows tan bile hızlı açılıp kapanıyor sanki.

Hatta Printscreen düğmesine dokununca direk Ekran resimini nereye kaydetmemi önerirsin diye pencere açılıyor. Çok rahat çok profesyonel.

Boşta 1800mb ram tüketiyordu. Bir ayarı kapattım 1000mb ram tüketimine indi şuanlık Boşta stabil 1gb ram kullanımı var.
Aşırı ram tüketince sisteme restart at gibi bir ayardı. Ayarı kapattım gitti. Zaten restart yersem kafayı yerim, ne oldu bilgisayara? diye.

Alıntıyı görüntüle

Çok çok temiz, Çok sade, Telemetri toplamayan, ıvır zıvır gereksiz özellikler barındırmayan. Yani tam bilgisayar nasıl olur öyle bir güzellik bu işletim sistemi.
Nasıl söylesem bilemiyorum. Mint kullandığımda tüm PC kontrolün kendimde olduğunu hissediyorum sanki. Ayarlar hepsi göz önünde gizli saklı bir şeyi yok.

Windows ise Mobilite işletim sistemine dönüştürüyor kendisini. Tıpkı mobil cihazlara çeviriyor gibi hiss uyandırıyor sistem menülerinden. Çok yakında Reklamlar felan göstermeden başlat menüsünü bile açamazsınız benden söylemesi. Gitsinler Yapay zekalarıyla oynasınlar şu Hint`liler.
😂
İyi yapmışın kral bende linux mint geçtim baya iyi bide oyun oynanıyor oyun oynamıyor diye bişey yok ben linux mint ETS 2 ve GTA 5 oynuyorum mesela

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,481
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
İyi yapmışın kral bende linux mint geçtim baya iyi bide oyun oynanıyor oyun oynamıyor diye bişey yok ben linux mint ETS 2 ve GTA 5 oynuyorum mesela
Helal olsun kardeşim. Yeterki iste her şey yapılır. Ben şuanlık interneti güvenli kullanmak için kullanıyorumda. Elime güzel bir ssd geçerse oyun için denemeler yapıcam linuxta.
İstemem genel kullandığım ssdnin canını hızlı düşüreyim yaz sil yapmaktan. :)

Bak birisi hatta mümkünsüz görünen Win 7 kernel yapısını değiştirmiş paylaşmış. Win 10. ve 11 oyun programlarını çılıştırabiliyor.

Mümkünsüz bişey yoktur sen onun için çaba sarfettikten sonra. Kernel yapısı değişmek çok zor bir şey, Küçük Yanlış kod verirsen sistem çöker ama adamlar yapmış işte. Win7 VxKex diye paylaşım.
Sadece hayranıyım böyle şeylerin çaba sarfedip başaran adamların hani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,984
Üyeler
164,590
Son üye
aristous
Top Bottom