Neler Yeni

Yardım Windows Defender Trojen Uyarısı

Sebastian Szymanski

80+ Silver
aile fotoğraflarımızın olduğu bir hardiski laptopa taktım şöyle uyarı aldım. hardiski çıkarınca bir daha uyarı gelmedi malwarebyte indirip taradım temiz gözüküyor bir şey yapmam gerekirmi? şimdi hardiski de takınca bir sorun olmuyor.bu 2-3 gündür cr oynarken drop da giriyordu bundan mıdır acaba?
1732458735608.jpeg

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
false pozitif olabilir yada daha önce soktuğunuz bir yerden de bulaşmış olabilir içiniz rahat etmiyorsa eğer kaspersky yada bitdefender ile de deneyebilirsiniz ancak malwarebyte da iyidir önerilenler bu üçüdür genelde

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Dağhan Mete Aköz
İlgilendiği Kategoriler
Masaüstü Bilgisayar hakkında her şey
aile fotoğraflarımızın olduğu bir hardiski laptopa taktım şöyle uyarı aldım. hardiski çıkarınca bir daha uyarı gelmedi malwarebyte indirip taradım temiz gözüküyor bir şey yapmam gerekirmi? şimdi hardiski de takınca bir sorun olmuyor.bu 2-3 gündür cr oynarken drop da giriyordu bundan mıdır acaba?
Alıntıyı görüntüle
Hocam MalwareBytes ve Kaspersky'dan tam tarama yapın. Bir şeyler bulurlarsa silin.

Sebastian Szymanski

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Sebastian Szymanski

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arkadaşın dediği tam tarama tüm sistemi tarar gerekli görürseniz yapın ancak istediğiniz daha hızlı olsun ve sadece taktığım harici belleği tarasın ise sadece onu seçin ama en temizi harici hafızayı takıp o da dahil olacak şekilde tam tarama yapmanız
tam tarama yaptım hocam. şimdi şöyle anlatayım bizim baya eski bir 15 yıllık bir bilgisayar var onun içindeki D diskinde fotoğralarımız ve babamın bazı dosyaları bulunuyordu. yedeklemek için harici bir disk almıştık her şeyi oraya koyduk şimdi laptopumda taramayı yaptığımda babamın daha ilk zamanlar indirdiği islami dosyalar diye bir dosya duruyor babam bile varlığını unutmuştur kimsede açıp bakmamıştır o dosyalara . trojan o dosyalarda çıktı ve işin ilginç tarafı bu dosyalar gerçekten kendimi bildim bileli var ne gibi bir zarar vermiş olabilir eski bilgisayarımıza? dosyları sildim dahasını yapmama gerek varmı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Dağhan Mete Aköz
İlgilendiği Kategoriler
tam tarama yaptım hocam. şimdi şöyle anlatayım bizim baya eski bir 15 yıllık bir bilgisayar var onun içindeki D diskinde fotoğralarımız ve babamın bazı dosyaları bulunuyordu. yedeklemek için harici bir disk almıştık her şeyi oraya koyduk şimdi laptopumda taramayı yaptığımda babamın daha ilk zamanlar indirdiği islami dosyalar diye bir dosya duruyor babam bile varlığını unutmuştur kimsede açıp bakmamıştır o dosyalara . trojan o dosyalarda çıktı ve işin ilginç tarafı bu dosyalar gerçekten kendimi bildim bileli var ne gibi bir zarar vermiş olabilir eski bilgisayarımıza? dosyları sildim dahasını yapmama gerek varmı?
Bilgisayarı gerektiğinden fazla kullanarak ömründen yemiştir. Bilgilerinizi alıp karşı trafa yollar. Fotoğraflarınızı da karşı tarafa göndermiştir. Bilgisayarda ne kadar veri varsa onu karşı tarafa iletmiş olabilir.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Alihan YILMAZ
Önemli eğlemleri başlatın yazan yerdeki butonu seç ve Trojan'ı sil.

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Bilgisayarı gerektiğinden fazla kullanarak ömründen yemiştir. Bilgilerinizi alıp karşı trafa yollar. Fotoğraflarınızı da karşı tarafa göndermiştir. Bilgisayarda ne kadar veri varsa onu karşı tarafa iletmiş olabilir.
Tüm sülalenin çocukluğundan şimdiki haline kadar olan fotoğrafları var. Umarım öyle bir şey olmamıştır. Bilgisayar 15 yıl iyi dayanmış o zaman
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önemli eğlemleri başlatın yazan yerdeki butonu seç ve Trojan'ı sil.
Malwerbyte den sildim

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Dağhan Mete Aköz
İlgilendiği Kategoriler
Tüm sülalenin çocukluğundan şimdiki haline kadar olan fotoğrafları var. Umarım öyle bir şey olmamıştır. Bilgisayar 15 yıl iyi dayanmış o zaman
Mesaj otomatik birleştirildi:

Malwerbyte den sildim
Kaspersky tam tarama yapar mısınız ?

Top Bottom