Alperen Gümüş
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
Windows 10 20H2 sürümüne geçtiğimden beri Windows Defender çok fazla CPU kullanıyor. Bilgisayar boşta 30 35 derece arası fanları bile açmaz iken şimdi 40 45 derece arası gürültülü çalışıyor. Oyunlarda 65 derece üstü nadir görürken artık 75 derecelere çıkıyor. Termal bakım tam. Görev yöneticisinde daha önceki kullandığım sürümlerde görmeye pek alışık olmadığım değerlerde CPU kullanan antimalware services den şüphelendim çünkü boşta %50 60 arası CPU kullanıyor. Arka olanda tarama yapmıyor. İşlemcim Ryzen 5 3550. Nasıl bu kullanımı düşürebilirim? Önceden bilgisayarı bırakıp yan odaya gittiğimde bilgisayarın açık olduğunu unutuyordum ama şimdi ısınma ve boşta sanki oyun açıkmışcasına işlemci kullanımı yüzünden fan sesi de artıyor. Windows Defender sürekli olarak linux isosuna ve yazdığım c++ oyunlara virüs uyarısı veriyor. 1 haftadır aralıksız bu şekilde. Harici diskimin dönüştürücüsü bozulduğu için eski dönüştürücü ile yedek almam saatler süreceği için eski kullandığım sürüme geçmek pek istemiyorum. Windows defenderi kalıcı olarak kapatmak değil, kalıcı olarak silmek yok etmek istiyorum. Nasıl yaparım?. Alacağım riske de razıyım.