Neler Yeni

Mavi Ekran Windows duzgun yuklenemedi YARDİM!!

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
tolga
dostlar merhaba kafayi yicem sabahtandir kurtarma windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor diye hata veriyor. Yeni ssd aldim 3 gündür Windows kullandim bi sorun yoktu birden bu hatayi verdi ssd testi yaptigimda degerleri normaldi sikintisi yoktu simdi ne yapsam cozemiyorum lutfen yardim edin

yakupk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Yakup Furkan Kuru
Sorun yazılımsal bence. USB'ye Windows yükelem aracı falan indir. Sıfırdan kurmaya çalış.

yakupk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Yakup Furkan Kuru
  • Windows Başlangıç Onarımı Yap:
    • Bilgisayarını kapatıp açarken, sürekli olarak F8 veya Shift + F8 tuşlarına basarak Kurtarma menüsüne ulaşmaya çalış.
    • "Başlangıç Onarımı" seçeneğini seçerek işlemi başlat.
  • Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) Taraması Yap:
    • Kurtarma ortamına girdiğinde (Windows Kurtarma Ortamı - WinRE), Komut İstemi'ni aç.
    • Şu komutu yaz:
      bash
      Kodu kopyala
      sfc /scannow
    • Bu işlem, bozuk sistem dosyalarını onarmaya çalışacaktır.
  • CHKDSK Komutu ile Disk Kontrolü Yap:
    • Yine Komut İstemi'ni açtıktan sonra şu komutu yaz:
      bash
      Kodu kopyala
      chkdsk C: /f /r
    • (C: sürücüsünü kullanıyorsan, doğru harfi yazdığından emin ol.)
    • Bu komut, disk hatalarını tespit eder ve düzeltir.
  • UEFI/BIOS Ayarlarını Kontrol Et:
    • SSD'nizin doğru şekilde tanındığından ve BIOS'un doğru ayarlarla yapılandırıldığından emin ol. Özellikle "SATA Mode"nun AHCI olarak ayarlı olduğuna bak.
  • Windows'u Yeniden Yükle:
    • Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Windows'u sıfırlamayı ya da temiz bir şekilde yeniden yüklemeyi düşünebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

aga o zaman SSD'yi garantiye gönder

Eğer sıfırdan Windows kurduğunda bile aynı hatayı alıyorsan, sorun donanım ya da SSD ile ilgili olabilir. Aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

1. SSD Firmware Güncellemesi:
    • SSD üreticisinin web sitesine girip en son firmware sürümünü indir ve güncelleme yap.
  2. Bağlantıları Kontrol Et:
    • SSD'nin anakarta ve güç kaynağına doğru şekilde bağlandığından emin ol. Kabloyu değiştir veya farklı bir SATA/M.2 yuvasına takmayı dene.
  3. BIOS Güncellemesi:
    • Anakartın BIOS'unun en son sürümde olduğundan emin ol ve gerekiyorsa güncelle.
  4. Disk Bölümleme ve Temizleme:
    • Windows Kurulum ekranına geldiğinde, Komut İstemi'ni açarak aşağıdaki adımları uygula:
      vbnet
      Kodu kopyala
      diskpart
      list disk
      select disk X (SSD'nin numarasını seç)
      clean
      exit
    • Bu işlem diski tamamen temizler, ardından Windows kurulumuna geç.
  5. Donanım Uyumluluğunu Test Et:
    • Başka bir bilgisayarda SSD'yi test et veya mevcut sistemde başka bir disk kullanarak aynı sorunun oluşup oluşmadığını kontrol et.
  6. Donanım Arızası Olasılığı:
    • SSD'nin kendisinde bir problem olabilir. Üreticinin SSD test yazılımını indirerek kapsamlı bir test yap (örneğin, Samsung SSD için Magician).

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
  • Windows Başlangıç Onarımı Yap:
    • Bilgisayarını kapatıp açarken, sürekli olarak F8 veya Shift + F8 tuşlarına basarak Kurtarma menüsüne ulaşmaya çalış.
    • "Başlangıç Onarımı" seçeneğini seçerek işlemi başlat.
  • Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) Taraması Yap:
    • Kurtarma ortamına girdiğinde (Windows Kurtarma Ortamı - WinRE), Komut İstemi'ni aç.
    • Şu komutu yaz:
      bash
      Kodu kopyala
      sfc /scannow
    • Bu işlem, bozuk sistem dosyalarını onarmaya çalışacaktır.
  • CHKDSK Komutu ile Disk Kontrolü Yap:
    • Yine Komut İstemi'ni açtıktan sonra şu komutu yaz:
      bash
      Kodu kopyala
      chkdsk C: /f /r
    • (C: sürücüsünü kullanıyorsan, doğru harfi yazdığından emin ol.)
    • Bu komut, disk hatalarını tespit eder ve düzeltir.
  • UEFI/BIOS Ayarlarını Kontrol Et:
    • SSD'nizin doğru şekilde tanındığından ve BIOS'un doğru ayarlarla yapılandırıldığından emin ol. Özellikle "SATA Mode"nun AHCI olarak ayarlı olduğuna bak.
  • Windows'u Yeniden Yükle:
    • Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Windows'u sıfırlamayı ya da temiz bir şekilde yeniden yüklemeyi düşünebilirsin.

aga o zaman SSD'yi garantiye gönder
yazı yazmak için yazmayın kardeşim ezbere bilgi dökmüşsün burda

yakupk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Yakup Furkan Kuru
S
dostlar merhaba kafayi yicem sabahtandir kurtarma windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor diye hata veriyor. Yeni ssd aldim 3 gündür Windows kullandim bi sorun yoktu birden bu hatayi verdi ssd testi yaptigimda degerleri normaldi sikintisi yoktu simdi ne yapsam cozemiyorum lutfen yardim edin
Sistemi yeni mi aldın.

yazı yazmak için yazmayın kardeşim ezbere bilgi dökmüşsün burda
Bunları deneyip denemediğini bilmeden nasıl yol alacaksın? Bana laf edeceğine sen yardım etsene.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
tolga
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
S

Sistemi yeni mi aldın.
S

Sistemi yeni mi aldın.
Hayir ssd degistirdim ssd bozulmustu idaretenlik harddisk taktim ssd gelince tekrar ssdye gecip sıfırdan Windows kurmustum

S

Sistemi yeni mi aldın.

Bunları deneyip denemediğini bilmeden nasıl yol alacaksın? Bana laf edeceğine sen yardım etsene.
Hepsini denedim hicbiri ise yaramıyor

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
S

Sistemi yeni mi aldın.

windowsu doğru dürüst açılmadığını söylüyor senin verdiğin işlemlerin hangi birini yapsın belki de yapmıştır internetten ilk gördüğün yazıyı kopyalamışsın burdan yardım ediyorum ayağına konuşuyorsun bilgi alanım dahilinde olsaydı arkadaşa seve seve yardım ederdim emin ol

yakupk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Yakup Furkan Kuru
windowsu doğru dürüst açılmadığını söylüyor senin verdiğin işlemlerin hangi birini yapsın belki de yapmıştır internetten ilk gördüğün yazıyı kopyalamışsın burdan yardım ediyorum ayağına konuşuyorsun bilgi alanım dahilinde olsaydı arkadaşa seve seve yardım ederdim emin ol
*Bilgi alanın* dahilinde de değilse boş konuşma o zaman. İki satır faydalı bir şey yazmamışsın. Gereksiz mesai yaptırıyorsun.

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
*Bilgi alanın* dahilinde de değilse boş konuşma o zaman. İki satır faydalı bir şey yazmamışsın. Gereksiz mesai yaptırıyorsun.
bilgi alanımda olmamasına rağmen temel şeyleri bilecek bir zekam var attığın yazılar tamamen kopyala yapıştır yapıp sorunu yaşayan kişiyi uğraştırmaktan başka bir şey değil az geliş bana hala cevap vereceğine soruna çözüm üret

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,621
Üyeler
163,198
Son üye
papadoc
Top Bottom