dostlar merhaba kafayi yicem sabahtandir kurtarma windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor diye hata veriyor. Yeni ssd aldim 3 gündür Windows kullandim bi sorun yoktu birden bu hatayi verdi ssd testi yaptigimda degerleri normaldi sikintisi yoktu simdi ne yapsam cozemiyorum lutfen yardim edin
Bu işlem, bozuk sistem dosyalarını onarmaya çalışacaktır.
CHKDSK Komutu ile Disk Kontrolü Yap:
Yine Komut İstemi'ni açtıktan sonra şu komutu yaz:
bash
Kodu kopyala
chkdsk C: /f /r
(C: sürücüsünü kullanıyorsan, doğru harfi yazdığından emin ol.)
Bu komut, disk hatalarını tespit eder ve düzeltir.
UEFI/BIOS Ayarlarını Kontrol Et:
SSD'nizin doğru şekilde tanındığından ve BIOS'un doğru ayarlarla yapılandırıldığından emin ol. Özellikle "SATA Mode"nun AHCI olarak ayarlı olduğuna bak.
Windows'u Yeniden Yükle:
Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Windows'u sıfırlamayı ya da temiz bir şekilde yeniden yüklemeyi düşünebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
aga o zaman SSD'yi garantiye gönder
Mesaj otomatik birleştirildi:
Eğer sıfırdan Windows kurduğunda bile aynı hatayı alıyorsan, sorun donanım ya da SSD ile ilgili olabilir. Aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
SSD Firmware Güncellemesi:
SSD üreticisinin web sitesine girip en son firmware sürümünü indir ve güncelleme yap.
Bağlantıları Kontrol Et:
SSD'nin anakarta ve güç kaynağına doğru şekilde bağlandığından emin ol. Kabloyu değiştir veya farklı bir SATA/M.2 yuvasına takmayı dene.
BIOS Güncellemesi:
Anakartın BIOS'unun en son sürümde olduğundan emin ol ve gerekiyorsa güncelle.
Disk Bölümleme ve Temizleme:
Windows Kurulum ekranına geldiğinde, Komut İstemi'ni açarak aşağıdaki adımları uygula:
vbnet
Kodu kopyala
diskpart
list disk
select disk X (SSD'nin numarasını seç)
clean
exit
Bu işlem diski tamamen temizler, ardından Windows kurulumuna geç.
Donanım Uyumluluğunu Test Et:
Başka bir bilgisayarda SSD'yi test et veya mevcut sistemde başka bir disk kullanarak aynı sorunun oluşup oluşmadığını kontrol et.
Donanım Arızası Olasılığı:
SSD'nin kendisinde bir problem olabilir. Üreticinin SSD test yazılımını indirerek kapsamlı bir test yap (örneğin, Samsung SSD için Magician).
Bu işlem, bozuk sistem dosyalarını onarmaya çalışacaktır.
CHKDSK Komutu ile Disk Kontrolü Yap:
Yine Komut İstemi'ni açtıktan sonra şu komutu yaz:
bash
Kodu kopyala
chkdsk C: /f /r
(C: sürücüsünü kullanıyorsan, doğru harfi yazdığından emin ol.)
Bu komut, disk hatalarını tespit eder ve düzeltir.
UEFI/BIOS Ayarlarını Kontrol Et:
SSD'nizin doğru şekilde tanındığından ve BIOS'un doğru ayarlarla yapılandırıldığından emin ol. Özellikle "SATA Mode"nun AHCI olarak ayarlı olduğuna bak.
Windows'u Yeniden Yükle:
Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Windows'u sıfırlamayı ya da temiz bir şekilde yeniden yüklemeyi düşünebilirsin.
dostlar merhaba kafayi yicem sabahtandir kurtarma windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor diye hata veriyor. Yeni ssd aldim 3 gündür Windows kullandim bi sorun yoktu birden bu hatayi verdi ssd testi yaptigimda degerleri normaldi sikintisi yoktu simdi ne yapsam cozemiyorum lutfen yardim edin
windowsu doğru dürüst açılmadığını söylüyor senin verdiğin işlemlerin hangi birini yapsın belki de yapmıştır internetten ilk gördüğün yazıyı kopyalamışsın burdan yardım ediyorum ayağına konuşuyorsun bilgi alanım dahilinde olsaydı arkadaşa seve seve yardım ederdim emin ol
windowsu doğru dürüst açılmadığını söylüyor senin verdiğin işlemlerin hangi birini yapsın belki de yapmıştır internetten ilk gördüğün yazıyı kopyalamışsın burdan yardım ediyorum ayağına konuşuyorsun bilgi alanım dahilinde olsaydı arkadaşa seve seve yardım ederdim emin ol
bilgi alanımda olmamasına rağmen temel şeyleri bilecek bir zekam var attığın yazılar tamamen kopyala yapıştır yapıp sorunu yaşayan kişiyi uğraştırmaktan başka bir şey değil az geliş bana hala cevap vereceğine soruna çözüm üret