windows format atmayı beceremiyorum

Reaksiyon skoru
9
selamün aleyküm ben format atmayı beceremiyorum dışarıyada para vermek istemiyorum hep format sıkıntısı bende oluyor chipset sıkıntısı oluyor chipset format hazır olmasını istiyorum her şey biryerde çalışmıyorum ben
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yapamıyorum bilgisayarımı kırmasam bari

Yapacağımız bir şey yok. Özel gücümüz yok ki uzaktan format atarım.

Sorunu anlayamadım ama kısaca formatı anlatayım bir windows boot usb'si oluşturun. Bu usb'yi bilgisayara takıp bilgisayarı bu usb den başlatın kurulumda ileri ileri deyin ve özel kurulum'u seçin diskleri biçimlerndirin ve kurulum yapacağınız diski seçip ileri deyin ve kurulum başlasın.

Yapamıyorum, beceremiyorum gibi yazarak kendinizi küçümsemeyin. Youtube üzerinde bir sürü video var. Detaylı adım adım anlatıyorlar. Hiç bir şey bilmiyorsanız bile adamları izleyerek yaparsınız diye düşünüyorum.

İnan zorluğu yok.Youtube çok fazla format nasıl atılır videoları var izle tekrar izle kaparsın.

doğruda hep diskde takılıyorum geçemiyorum diks bölümünü resim atayımmı arkadaşlar

diskleri 2 ye bölemiyorum sevgili arkadaşlar

Ekler

• ccc.jpg
    ccc.jpg
    2.8 MB · Hit: 31
evet geçemiyorum diski ne yapdıysam olmadı boyutu yazdım olmadı 25000 10000 yazdım

markası asustek p8h61-mx motherboad masaüstü bilgisayar

Eğer windows üzerinde sadece 2 tane disk gözüksün istiyorsanız: Orda gördüğünüz bütün diskleri biçimlendirin ve sil butonuna basın (tüm verileriniz silinir). Ve bu diskler artık tek bir tane ayrılmamış alan olarak gözükür. Bu diski ikiye bölmek için disk boyutunun yarısını hesaplayın ve ayrılmamış alana tıklayın yeni butonuna basın . Hesapladığınız değeri buraya girin ve tamam deyin disk ikiye bölünmüş olur. Ve böldüğünüz diğer disk hala ayrılmamış alan olarak gözükür onun üzerine tıklayın ve yeni deyin ardından tamama basın ve artık windows üzerinde iki tane diskiniz gözükecektir.(bu diskleri ayrılamış alandan çıkardıktan sonra windows kendi kurtarma disklerini oluşturur ama siz kurulumu yaptıktan sonra bu diskleri görmezsiniz. Sonrasında kurulm yapacağınız diski seçin ve ileri deyin iş bitti.

@Bash-ül Adam işde bende gözükmüyor windows iki disk 298.1 gb toplam boyut

siliyorum biçimlendirme yapıyorum genede olmuyor

Bir tane fiziksel disk varsa mutlaka birleşmeli. İsterseniz bir daha anlatayım atladığınız bir yer vardır belki. Bütün diskleri silin hepsinin bir disk altında toplanması gerekiyor. Eğer bir diski silip ardından hemen yeni butonuna basarsanız diskler birleşmez. Hepsini silin önce sonra yeni deyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,676
Üyeler
190,783
Son üye
omerov
Geri