Neler Yeni

Windows retail key bende aktifken başkası kullanabilir mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Rows official
Merhaba benim bilgisayarımda retail key kullanılıyorken başka biri o key ile bende aktifken kullanabilir mi? Bendeki aktifligi kapatmak için ne yapmalı o kişi? Yani benim bilgisayarımda kullanılırken başka biriside kullanıp bendekini iptal edebilir mi ?

LastFreak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Can Ergün
Bildiğim kadarı ile aynı anda kullanılabilmesi için Mak key olması lazım. Yani çoğaltılabilinir key. Bir tık pahalı tabii bu.

Eğer Microsoft hesabınız bilgisayarınıza bağlı ise, girdiğiniz key hesaba tanımlanıyor. Farklı bilgisayarda açmak için o hesap gerekli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Rows official
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildiğim kadarı ile aynı anda kullanılabilmesi için Mak key olması lazım. Yani çoğaltılabilinir key. Bir tık pahalı tabii bu.

Eğer Microsoft hesabınız bilgisayarınıza bağlı ise, girdiğiniz key hesaba tanımlanıyor. Farklı bilgisayarda açmak için o hesap gerekli.
Yani başkası kullanamaz degilmi? Ben şimdi alsam retail key i baskasindada olabilir mi o key

LastFreak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Can Ergün
Bilgisayarınızdaki microsoft hesabına bağlanıyor. O hesabı farklı bilgisayarda açman lazım etkinleşmesi için.

Rahat rahat kullan. Bilgisayarda bağlı mail hesabını çaldırmadığın sürece sıkıntı yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Rows official
Bilgisayarınızdaki microsoft hesabına bağlanıyor. O hesabı farklı bilgisayarda açman lazım etkinleşmesi için.

Rahat rahat kullan. Bilgisayarda bağlı mail hesabını çaldırmadığın sürece sıkıntı yok.
Yani satıcı keyi bana verdikten sonra ben kullanınca mail bendeyse geri almasının bir yolu yok degilmi ?

LastFreak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Can Ergün
Direkt sahibi sizsiniz. Steam hesabı gibi, verip geri aldım durumu yok. Kafan rahat olsun.
Zaten ucuza satan, bilindik 1-2 yer var. Onların dışına çıkmayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Rows official
Direkt sahibi sizsiniz. Steam hesabı gibi, verip geri aldım durumu yok. Kafan rahat olsun.
Zaten ucuza satan, bilindik 1-2 yer var. Onların dışına çıkmayın.
peki diyelim adam bana retail diye verdi ve yapınca OEM diyor ne yapmalıyım ? key i girmeden önce ne olduguna bakamazmıyız
Mesaj otomatik birleştirildi:

peki diyelim adam bana retail diye verdi ve yapınca OEM diyor ne yapmalıyım ? key i girmeden önce ne olduguna bakamazmıyız

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
Sen key'i gir oem mi retail mi olduğuna sonradan bakılıyordu Oem çıkarsa adama yazarsın yeni key verir dürüst bir satıcıysa

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kerem Polat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji yardım, bilgisayar teknik sorunlar vb.
Instagram
polattkrm
Steam
⛧ ~ Orincc
Discord
Kero#2926
oem retail farkı ne hangisini almak lazım
OEM anakarta gömülü olan. Yani format sonrası hiç uğraşmadan windows otomatik etkinleştirme yapar. Retail adı üstünde keyi elden girersin. Diğer farkı anakart değiştirdiğinde OEM önceki anakarta ait olduğu için yeni anakarta eklemek biraz iş çıkartıyor.

serwintes

80+ Gold
OEM anakarta gömülü olan. Yani format sonrası hiç uğraşmadan windows otomatik etkinleştirme yapar. Retail adı üstünde keyi elden girersin. Diğer farkı anakart değiştirdiğinde OEM önceki anakarta ait olduğu için yeni anakarta eklemek biraz iş çıkartıyor.
laptopta anakart değiştiremem o zaman oem almalıyım öyle mi site önerir misin

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kerem Polat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji yardım, bilgisayar teknik sorunlar vb.
Instagram
polattkrm
Steam
⛧ ~ Orincc
Discord
Kero#2926
laptopta anakart değiştiremem o zaman oem almalıyım öyle mi site önerir misin
Öyle değil, oem alırsan windows'a format atarken tekrar key girmene gerek kalmıyor windows'un kendi ayarlarından format atabiliyorsun, retail alırsan manuel olarak format atınca keyi girmek zorunda kalıyorsun olay bu sen oem al kafan rahat olsun. Site önermek yasak değilse öneririm.

Top Bottom