Windows yavaşlama sorunu

Reaksiyon skoru
1
Donanım Arşivi Forum kullanıcıları öncelikle selamlar,

Lenovo İdeapad Gaming 3 16ARH7
•Rtx 3050Tİ 95w
•16GB DDR5 4800Mhz
•Ryzen 5 6800H
•Circual 500GB m2 4000mbs/3800mbs
laptop sahibiyim, cihaz ilk kurulumda canavar gibi çalışıyordu, Valorant 250 300 fps, After Effect de falan sıkıntısız çalışıyordu kullandıkça yavaşladığını hissediyorum, Valorant 150 180 fps leri zor görür oldu, termal macun ve bakımlarını bizzat kendim yaptım ısıya bağlı bir sıcaklık olduğunu düşünmüyorum, işlemci ve ekran kartı ısısı genel olarak 70 75 dereceleri geçmiyor. Görev yöneticisini açtığımda yüzlerce windows hizmeti var 16GB belleğin boştayken bile 8 9 gb ilk bölümü kullanımda, üstelik işlemci tüketimi boştayken bile %50’leri görmekte, windows hizmetlerinin cihazı şişirdiğini düşünüyorum, zararlı yazılımlar olduğunu düşünebilirsiniz yalnız bilgisayar tertemiz kullandığım bütün programlar lisanslı, crackli bir tane program yok, öyle sağdan soldan dosya da indirmem, başlangıç uygulamalarının çoğu kapalı, kısaca
önerebileceğiniz windows tabanlı driver sıkıntısı yaşatmayacak custom işletim sistemleri var mı?

driver yedekleme konusu açmıştım.
uzmanlar custom tavsiye etmiyor.
ama illa önerin diyorsan belli başlı güvenlik ayarlarından feragat edip daha fazla FPS sunuyor çoğu.

x-lite optimum deneyebilirsin.
bunu yapmadan önce mutlaka driver yedeklerin ventoyda hazır olsun.

ghost denersen defender yerine aktif koruması yüksek bir antivirüs edinmelisin.

iyi eglenceler

Geri