Neler Yeni

Windows'u sıfırlarken yedekleri nasıl yapmalıyım?

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
Merhaba istediğim şekilde ayarlayamadığım için sistemi formatlamak istiyorum ancak çok fazla veriye de sahibim formatlamadan önce kullanıcı klasörü oyun klasörleri (Steam, Epic) içeriklerini tekrar kurabileceğim şekilde yedeklemek istiyorum. Aklımdaki şey hafızayı bölüp yedek oluşturmak her şeyi oraya taşımak ya da RAR şeklinde yollamak (ki bu da sıkıntı çıkarır mı bilemiyorum) istiyorum. Böylece kalan kısımı formatlayabilirim bir de format işlemi için de hafızanın diğer kısmına dokunmamasını sağlamam gerek bahsettiğim şekilde istediğim verileri koruyarak nasıl format atabilirim?

Virüs falan yok neredeyse keyfi yerel silinmeyen admin hesabı ile kullanmak istiyorum sistemi.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
snop02
Tüm ayarları etkinleştirme, update vs yaptıktan sonra
dism++ ile C: yi install.wim olarak yedek alır, poweriso ile 1 iso kalıbındaki wim yerine monte eder iso olarak yedeklemiş olursun vs..
bunu yaparken defender KAPALI, wim de max olarak alınmalı..

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tüm ayarları etkinleştirme, update vs yaptıktan sonra
dism++ ile C: yi install.wim olarak yedek alır, poweriso ile 1 iso kalıbındaki wim yerine monte eder iso olarak yedeklemiş olursun vs..
bunu yaparken defender KAPALI, wim de max olarak alınmalı..
biraz açıklar mısınız tam anlayamadım da

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
snop02
Bütün kurulumları yaparsın, etkinleştirmeler, güncellemeler vs..
Sonra disk D de dismm++ çalıştırırsın, çalıstırınca üst en solda C yi görür sağ tık yaparak “farklı kaydet” seçersin.
Sonra kaydedecegin yeri ve dosya ismi vermeni vs sorucak “install” olarak seçersin ve sag da sıkıstırma yı “max olarak secerek kaydedersin.
Biraz uzun sürer yedekleme…
Yedeklemeyi “install.wim olarak almış oldun.
Daha sonra bir windows iso kalıbını (poweriso, ultraiso) ile açarak sources içindeki “install.wim i silip, yedek aldıgın install.wim i month edip kaydedersin.
Flasha yazdırıp temiz kurulum olarak kurarsın vs..
YEDEKLEME ALIRKEN DEFENDER KESİNLİKLE KAPALI OLACAK..
sonra sanalda dene..
Bunun tnctr de konusu olması gerek arastır.
Orada daha ayrıntılı olması gerek..

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
Bütün kurulumları yaparsın, etkinleştirmeler, güncellemeler vs..
Sonra disk D de dismm++ çalıştırırsın, çalıstırınca üst en solda C yi görür sağ tık yaparak “farklı kaydet” seçersin.
Sonra kaydedecegin yeri ve dosya ismi vermeni vs sorucak “install” olarak seçersin ve sag da sıkıstırma yı “max olarak secerek kaydedersin.
Biraz uzun sürer yedekleme…
Yedeklemeyi “install.wim olarak almış oldun.
Daha sonra bir windows iso kalıbını (poweriso, ultraiso) ile açarak sources içindeki “install.wim i silip, yedek aldıgın install.wim i month edip kaydedersin.
Flasha yazdırıp temiz kurulum olarak kurarsın vs..
YEDEKLEME ALIRKEN DEFENDER KESİNLİKLE KAPALI OLACAK..
sonra sanalda dene..
Bunun tnctr de konusu olması gerek arastır.
Orada daha ayrıntılı olması gerek..
flashlı format şart mı peki temiz kurulum gerektiren bi durumum yok sadece sistemi sıfırlamak ve yedekleri tekrar internetten indirmekle uğraşmamak istiyorum kendi içinden sıfırlamayı düşünüyordum bu yüzden sadece yedeklemeyi nasıl yapmam gerektiğine emin değilim

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
snop02
flashlı format şart mı peki temiz kurulum gerektiren bi durumum yok sadece sistemi sıfırlamak ve yedekleri tekrar internetten indirmekle uğraşmamak istiyorum kendi içinden sıfırlamayı düşünüyordum bu yüzden sadece yedeklemeyi nasıl yapmam gerektiğine emin değilim
diger yedekleme acronis fln var ama en güzeli temiz olarak format seklinde..

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
diger yedekleme acronis fln var ama en güzeli temiz olarak format seklinde..
bu tarz birşeye ihtiyacım yok yedeklemek için yeterli hafızaya sahibim hafızayı ikiye bölüp oraya yedeklemek niyetindeyim ihtiyacım olan kısımları steam kısmı basit epic oyunları biraz şansa kalacak gibi ama bide yedeklemek istediğim programlar da var autocad ,visual studio,unity,unreal engine gibi bunları eklentileriyle indirmek de kısa sürmez tarayıcı işi desen basit zaten dışa aktarıcam verileri tek tıkla hallolur o ama programları nasıl yapacam bilmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,554
Üyeler
161,305
Son üye
gonulsuzyigit
Top Bottom